• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: nejlepší je tady i s videem:

    Canh Chua Cá - Vietnamese Sweet & Sour Fish Soup - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=vO81lQvYodI


    Jak ta holčina říká, dá se koupit všechno zmražené, tak jsem to taky zkusil a stojí to za prd. Lepší všechno čestvý. Ty bylinky rostou ve Vietnamu celej rok, takže není problém u nás koupit a místo sumce funguje kapr.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MILHAUZ: hnědý jsem to měla tak normálně, zejména když jsem tam přidala to tare se sojovkou. Vývar byl naprosto skvostný, ta trocha uzeného vývaru udělala fakt kouzlo. Respektive ještě mám tak na 3- 4 porce vývar v mrazáku a spoustu zamraženého tare.

    Sádlo tam nebylo jednak proto, že jsem neměla kus hřbetního a hlavně teda se objedu bez hodně mastných polívek.


    GULDUR: recept, recept, recept.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZKAOU: super! tady zajimave pokracovani: http://www.seriouseats.com/...d-lab-miso-ramen-crispy-pork-black-garlic-sesame-oil.html?ref=obinsite

    a jak ti dopadl ten vyvar? melas ho hnedy? a proc ne sadlo? to vypada jako ultimatni trik!
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    tak jsem o Vánocích zkusil využít množství prodávaných kaprů na experiment s Canh Chua Ca (vietnamská rybí polévka) kdy místo sumce zkusím kapří filet a musím říci, že to fakt dobrý..dokonce i máti s bratrem, kteří skutečnou asijskou kuchyni prakticky neznají to šmakovalo. Přikládám ilustrační foto:

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HAPPY DONABE LIFE - Mrs. Donabe's Rustic Japanese Kitchen
    http://naokomoore.com/



    RED_KOMUSO: super video! Rozhodně v blízké době shlédnu celé!

    Koji – history and process — Nordic Food Lab
    http://nordicfoodlab.org/blog/2013/8/koji-history-and-process
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Koji: The Mother of Japanese Cuisine - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=9ctgj-DJxDI
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    ZUZKAOU: koukam ramen ja opravdu Projekt s velkym p, dik za link, moc zajimavy!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak prosím tento recept na ramen dává lepší výsledky, než ten Changův (jakoliv to říkám nerada). Respektive dělala jsem to bez toho sádla, kosti jsem nespařovala, ale zapekla a ještě jsem k nim dodala ještě zbytek uzených kostí, byť už jednou vyvařených.

    A teda smícháním vývaru z pošírovaného bůčku v sojovce/mirinu/sake a Changova tare vznikne naprosto dokonalé tare.

    The Food Lab: How to Make Tonkotsu Ramen Broth at Home | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2012/02/how-to-make-tonkotsu-ramen-broth-at-home-recipe.html
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MAKROUSEK: no to je ta u kung fu centra koukám....super, díky za tip.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GULDUR: Rumunska, knedlickarna. Neni to jako uplne jako v Cine, ale v Praglu je nejlepsi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MRMNK: Kde kde kde?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    taky Shanghai v Anglicky - nejepsi varianta je jit ve vic lidech a rict ze chcete menu s cenou na hlavu tolik a tolik, moc dobry veci
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MUTHA: super, a máš s Kung Fu centrem jakože i osobní zkušenost?
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    nevíte jestli se dá někde v Praze ochutnat fakt 100% pravá čínská kuchyně? Třeba Kanton nebo Sečuan, to je více méně jedno....
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    MUTHA: toto je slast, ze ? ostatne jako dalsi kantonske dobrutky. Uz se tesim az rano vstanu a vybehnu si presne tohle koupit ;)
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Shanite nekdo urgentne tom yum pastu? Videla jsem ji v kramku s velkou slevou, nakreckovala si 20 sklenicek a ted jsem zjistila, ze nema trvanlivost do 28.12.2014, jak jsem myslela, ale 28.12.2013 (tedy tenhle mesic). Vim, ze je prakticky nesmrtelna, ale tolik ji fakt rychle spotrebovat nezvladneme, takze pokud nekdo chcete a budete mit cestu kolem Jiraku, tak u me jich bude cca 10 za 10 korun za sklenicku. Casti dalsich podaruju zname, dokud je cas :)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: nojo, stejne by to bylo nebezpecny mit tuhle dobrotu pod rukou takrka nonstop.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MILHAUZ: Tak bohužel nemají, psali mi na FB, že už to nedělaj a že jsou to zastaralý informace... :(
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: to zavazeni na letnou prosim rozepis! to me velice zajima!!
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    tohle sem si zamiloval - law bok gow - slanej "kolac" z bily redkve. doma sem ho teda jeste delat nezkousel, ale je nenarocnej na suroviny i pripravu, co sem koukal

    Chinese Turnip Cake II (Law Bock Gow 蘿蔔糕)
    http://cookingwithmun.blogspot.nl/2012/01/chinese-turnip-cake-ii-law-bock-gow.html

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam