• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GULDUR: Rumunska, knedlickarna. Neni to jako uplne jako v Cine, ale v Praglu je nejlepsi.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    nevíte jestli se dá někde v Praze ochutnat fakt 100% pravá čínská kuchyně? Třeba Kanton nebo Sečuan, to je více méně jedno....
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    MUTHA: toto je slast, ze ? ostatne jako dalsi kantonske dobrutky. Uz se tesim az rano vstanu a vybehnu si presne tohle koupit ;)
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Shanite nekdo urgentne tom yum pastu? Videla jsem ji v kramku s velkou slevou, nakreckovala si 20 sklenicek a ted jsem zjistila, ze nema trvanlivost do 28.12.2014, jak jsem myslela, ale 28.12.2013 (tedy tenhle mesic). Vim, ze je prakticky nesmrtelna, ale tolik ji fakt rychle spotrebovat nezvladneme, takze pokud nekdo chcete a budete mit cestu kolem Jiraku, tak u me jich bude cca 10 za 10 korun za sklenicku. Casti dalsich podaruju zname, dokud je cas :)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: nojo, stejne by to bylo nebezpecny mit tuhle dobrotu pod rukou takrka nonstop.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MILHAUZ: Tak bohužel nemají, psali mi na FB, že už to nedělaj a že jsou to zastaralý informace... :(
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: to zavazeni na letnou prosim rozepis! to me velice zajima!!
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    tohle sem si zamiloval - law bok gow - slanej "kolac" z bily redkve. doma sem ho teda jeste delat nezkousel, ale je nenarocnej na suroviny i pripravu, co sem koukal

Chinese Turnip Cake II (Law Bock Gow 蘿蔔糕)
    http://cookingwithmun.blogspot.nl/2012/01/chinese-turnip-cake-ii-law-bock-gow.html

KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    vcera jsme se zenou koukali na dokument Exploring China: A Culinary Adventure
    Exploring China: A Culinary Adventure Episode 1 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=gPfoxBhLLuk

doporucuju, clovek se i priuci :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEDRO:

Ivan Ramen - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Ramen

Ku stažení zde http://uloz.to/x7ZfbqSA/1607744465ramen-epub

A pak pochopitelně ten Changův shio se slaninou
    Momofuku Ramen Recipe: Damn You Tasty | Atlanta Restaurant Reviews | Atlanta Food Blogs | Dining in Atlanta
    http://www.foodiebuddha.com/2011/11/26/momofuku-ramen-recipe/
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: byl jsem, kdyz jeste byli na P6, bylo to ok
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    diky :) ja myslela spis v praze :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Byl jste už někdo ve Vršovicích?

Yakumo.cz | IZAKAYA YAKUMO PRAHA – SIMPLY JAPAN -
    http://www.yakumo.cz/en/

Slibují Tonkotsu ramen za 200, což by pak mohl být seriozní ramen. Ano, uznávám, že jsem trošku obsedantní.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANYNA: nástěnka. A nebo alespoň udej, z jakého si města, byť se dá předpokládat že z Prahy. Ale i potom nástěnka.
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    někdo nějaký tip kde seženu asijské ingredience?? omáčky, rýžový papír atd... díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    FAT: Jen ať se to rozkřikne, Zhai Hua si úspěch zaslouží! ;) (A vždycky se nějak vejdeš...)
    FAT
    FAT --- ---
    TIGRE: Jídlo skvělý, jen jde o to, aby se to moc nerozkřiklo. Je to malý, pro 16 lidí cca.
    :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: Jinak Vahrehvan je geniální!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SIHAJA: to mě těší!
    MONOMO
    MONOMO --- ---
    KASUMI: hele, zrovna jsme si na tebe vzpomněla když jsme tu doporučení na DS zahlédla už jsme si to taky poznamenala do diáře
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    TIGRE: Dík za doporučení. Byli jsme tam a chutnalo nám velmi. Měli jsme i nějaké nudle e vývaru a ty byly taky moc fajn.
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    MAKROUSEK: To je cenná informace. Byla jsem zatím 5x a vzala známý nebo rodinu a ti skoro lezli po zdech:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Ha, koukám, že tam dělají taky kurzy vaření a hlavně, že taštičky zaváží jako polotovar do své tělocvičny na Letné!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GEJSHA: Zalezi na dni. Ja tam chodim tak dvakrat do tydne a treba dneska jsme meli dim sum i dvakrat peceny veprovy bucek za 10 minut.
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    KASUMI: Taky potvrzuju, je to moc dobrý. Jenom se připrav na delší čekací dobu, všechno dělají ručně, takže na oběd je to tak na hodinu a půl:)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    taky doporucuju mistni chilli omacku ktere je opravdu excelentni!

zkouseli jsme i nejaka jidla a ok, ale hlavne polevky, napr nudle s hovezim byly super ... sama superlativa ale tohle misto si to zaslouzi
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mnam
    tam jdu :D
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KASUMI: Ověřeno osobně několikrát, vaří tam takový čínský paňmámy, je to takový bizarní místo: zvenčí vzhled průměrné uho-číny, včetně takového toho uniformního draka na tabuli, vevnitř fotky nějakých wu-šu mistryň, obsluha bývá často česká....

Točí tam Svijany, specializují se na domácí čínskou kuchyni, ale přiznávám, že jsem vždycky uvízl právě u jiaozi knedlíků. Druhů mají cca deset, jak vege, tak nevege. Ceny cca 120-160 kč, je to obří porce 15 knedlíčků, která je spíš pro dvě osoby a nebo pro jednu hodně žravou. Ke knedlíkům dávají myslím čaj zdarma, jinak sojovku i ocet mají normálně na stole, ke knedlíkům dávají misky na namíchání.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TIGRE: overeno? maji vice druhu? ja DS miluju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam