• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    TIGRE: šla jsme předevčírem kolem ...cca 3 vchod od francouzské ... nevydržím za chvilku tam mám namířeno ...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LENGYANG: kde přesně tam? to mě zajímá!
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    v máchovce na vinohradech otevřeli indoneský bufáč, nějaké reference ?
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    máte tip na nějakou vietnamskou restauraci/bistro v okolí anděla v praze? (kromě ocean blue na arbesáku)
    a ve stejné lokaci tip na indickou? (krom loving hut v oc nový smíchov)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MOIRAIN: to není ta, kde jsme jedli spolu, ta co jsem psala je ještě dal toutéž ulici také vpravo. míst k jídlu tam je tak 5-8 tipuju, ta, kde jsme jedli spolu je trochu vystrcena do ulice a opravdu nejvíc restaurace i s jidelakem, ale nevracime se tam, zakoureno a tak. dneska k večeři hui tieu sate - místní paliva nudlovka, zdravime z Vietnamu :-) akorát teplý pivo lejou na led, nedobré.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JESTERENKA: právě proto potřebuješ ty placatý chleby - nakrájené na trojuhelníčky, které si lidi namáčejí do humus/jogurtových dipů a tak.
    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    ZUZKAOU: super, dekuju moc :)
    jen jeste maly detail, vse by melo byt mozne konzumovat bez priboru a talirku, takze budto nabrat na placku/kousek zeleniny nebo napichnout (pred servirovanim)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JESTERENKA: http://turmericsaffron.blogspot.cz/ http://www.thespicespoon.com/blog/

http://mypersiankitchen.com/)

Jako pití čaj a nějakou limonádu s růžovou vodou/ šerbet, určitě něco s granátovými jablky - ostatně teď je sezona. Placatý chleby a jogurtovo-okurkové omáčky

Takhle vypadá nachystané občerstvení na Perský nový rok

Turmeric and Saffron: Shab-e Yalda 2013 - An Ancient Persian Celebration
    http://turmericsaffron.blogspot.cz/2013/12/shab-e-yalda-2013-ancient-persian.html
    JESTERENKA
    JESTERENKA --- ---
    budu delat pohosteni ve stylu pohadek tisice a jedne noci, momentlane jsem ve fazi sbirani inspirace, tak me prosim inspirujte
    prozatim pocitam s baklavou a spoustou ovoce, nejakym grilovanym kuretem a hummusem s cerstou zeleninou
    k piti vino, premyslim o nejakem nealku
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    NENUFER: restaurace je tam stejně myslím jen jedna, zbytek taková malá bistra, ale byla jsem tam dohromady jen 2x a naposled na jaře, ta restaurace, o které píše GUDRUN: je myslím, ta, kterou znám a je dobrá a moc nejde přehlédnout
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    MOIRAIN: tu mapu som si samozrejme otvorila skor ako som polozila otazku ale je tam len jedna restaurace a to bez popisu :-)
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    MAKROUSEK: diky Makro, to uz je pouzitelna odpoved :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NENUFER: Vsude, projdi si ji a vyber, co ti bude chutnat. My chodime nejvic do takovych tech univerzalnich hospod na konci u parkoviste.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    ja som pozerala tu na mapu a tam som nic take nenasla preto sa pytam

MAKROUSEK: to ze tam je trznice samozrejme viem, chcela som vediet kam v nej zajst na jedlo
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    NENUFER: my chodime do te co je v ulici primo rovne az poslední vpravo na super rybí polivku bun ca, pečená ryba a rajcata
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NENUFER: V Malesicich je prece trznice! Mala Sapa, spousta restauraci, jedna lepsi, nez druha. Dobre jste si misto vybrali.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    neco tam je, jedna z hlavniho vchodu furt rovne kousek za tou "krizovatkou", .. ale je to uz par let co jsem tam jedl tak uz nevim jestli jsem z toho byl nadsenej nebo ne
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    Je v Malesicich nejaka restaurace? Ked uz to po novom mam za rohom tak ze by som tam zasla.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ZUZKAOU:
    MRMNK: OK, koukneme tam a uvidíme :)

Jinak korejci v Sapa jsou dražší než v korunní, ale výběr maji slušný :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    HITOMI: ja sem v brne ani nebyl abych tu nastenku overil, az se tam podivas dej vedet jestli to furt plati .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam