• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOIRAIN: omáčku dělám dle webu níže a přijde mi že chutná totozne jako v restauracích..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    POHODAVOLE: mrkev, okurku na nudličky, ledový salát, omeletu ochucenou rybí omáčkou, rýžové nudle, krevety, koriandr, když je, tak perilu, když není tak mátu, papír namáčím relativně krátce a balím na vlhké utěrce, vodové nebyly niky, nudle nechám vykapat na cedníku, před vařením je mám namočené do studené vody, někdy chci zkusit ještě s hovězím masem, krabí tyčinky se příliš neosvědčily
    sladkokyselá omáčka se zatím nevyvedla k úplné spokojenosti
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    POHODAVOLE: Odtud sem zkoušel udělat nuoc cham, ale jelikož sem místo rybí omáčky použil sojovou, nebyl výsledek úplně uspokojivej...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MUI: Na rýžový nudle sem tuhle viděl video s nějakou vietnamkou. Nejdřív je máčela ve studený vodě, asi 10 minut, pak cca 3 minuty vařila, následně slila a odstředila v sušičce na salát, potom rozložila na talíře a nechala je 20 minut na vzduchu stydnout a hlavně schnout.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALVATOR: ja je dělám dle http://www.bepviet.cz/letni-zavitky/ a není to prostě ono. Hold jednou je budu muset vykuchat a identifikovat..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    POHODAVOLE: Jelikož doma nejíme maso, tak většinou mrkev, salátovou okurku, salát dle chuti/nabídky a osmažený marinovaný tofu od Sunfoodu, na pánvi pokapaným sojovkou. To jako takovej základ. Pak taky často papriku, zkoušeli sme kedlubnu, ale to nebylo úplně ono, mám pocit...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALVATOR: ty už delam, ale klido taky nahodte, co do nich dáváte. Nejvíc mi zatím chutnaj na jiraku, ale moje se tomu bohužel nepriblizuji :(
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRMNK: diky moc. To jsem přesně potřeboval :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A vůbec nejlepší jsou do horkýho počasí letní závitky :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    POHODAVOLE: do horkyho pocasi jsou dobry kdyz se tam da rukola nebo rericha (listy s vyraznou chuti), mata (cestva svezi chut) a nejake kyselejsi nebo vyraznejsi ovoce - ananas nebo treba jahody .. da se doplnit necim dalsim pro objem, trochu salatu, pripadne nejake nudle .....

    dalsi recept treba s omeletou- vajickova omeleta, salat, nudle, mata, dobra vychytavka je pridat tam neco krupaveho - treba tofu skin nalamat na kousky a osmazit ho (deepfry) cca 10s - naboptna a je to tam super, pekne to pak krupe, muzes take pridat kousky rychle osmahleho hoveziho - dobre nechat ho chvili predtim marinovat (sojovka a cesnek staci, rpipadne ryzove vino, maso pak bude mekkci)

    imho jde o to aby v zavitku byly veci ruzne konzistence, nejaky aby byly krupave (napr salat) a pak aby tam bylo nejake vyrazneji chutnajici listi, alelze kombinovat prakticky cokoliv (v ramci mezi:)

    nejaky dipy:
    1) klasicky dip z limetky/citronu, rybi omacky a cukru, prip chilli
    2) dip ze sladkokysele palive omacky na kure, da se pridat trochu rybi omacky, citronu ...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nema prosim nekdo overeny recept na jarni zavitky?

    Diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RED_KOMUSO: si dovolím trošku selfproma, protože si myslím že to mám zpracované docela dobře.

    http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/01/otruby-i-uvod-do-nukazuke.html
    A dá se to zkvasit?: Otruby II. Výroba a péče o nukadoko
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/01/otruby-ii-vyroba-pece-o-nukadoko.html
    A dá se to zkvasit?: Otruby III - co všechno nuka zkysá?
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/01/otruby-iii-co-vsechno-nuka-zkysa.html

    Rýžové otruby v malém (odtučněné i neodtučněné dodá http://www.ropreko.eu/krmiva-ryzove-otruby.php

    je potřeba jim napsat, že nechceš čtvrt metráku, ale půl kila. (to je hodně otrub).

    Jinak z pšeničných je to hodně aromatické, ovesné jsou takové jemnější.
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    How to Make Nukazuke: Nukadoko Pickling Bed | Kyoto Foodie: Where and what to eat in Kyoto
    http://kyotofoodie.com/how-to-make-nukazuke-nukadoko/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Natto zpravodajství - sun food už zase prodává čerstvé natto. Zatím mi vyrobilo jednu generaci, tak uvidíme jestli půjdou i další. (z čisté kultury od mikotu se mi daří vždy jen jedna generace a ještě to moc neslizne)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    a tohle je z ho sen
    menu s pomalu dusenou rybou, bucek, veprove kostky, kure, ryze, zeli, polevka

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    bun bo hue

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vcera navsteva v sape

    ho sen (na mape lotus)
    bahn coun (na mape phuong phuong)
    a bun bo hue

    na obrazku bahn coun

    sapamapa.cz
    http://www.sapamapa.cz/


    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Nějaký tip na vyváženou miso polévku?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    JUANITA: ne vse je ze Sapy, neco si vozej naprimo z Holandska (je tam indonezska diaspora)
    TESSS
    TESSS --- ---
    JUANITA: jak jsem psala, sice jsem polozila dotaz v prvni osobe, ale palmovy cukr shani jedna moje znama, v SAPE ho nenasla. Uz jsem ji poslala na tu Francouzskou - mensi obchod, tak tam to snad zvladne najit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam