• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    DR_COOPER: což nevylučuje, že většinou prodávají mražené a některé rozmrazi a vydávají za čerstvé :)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    EXTREME: To je blbost. Každý den do Prahy letí okolo 50 - 100 velkých polystyrenových krabic, ve kterých se dováží na ledu čerstvý seafood, ryby, bylinky a další čerstvé potraviny. Viděl jsem osobně na Ruzyni. Takže rozhodně nejde o nic mraženého.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KETHAMINA: to jsi asi radila nekomu jinymu, ja tam nic nemam :D

krabiky jsme videli, ale nevzali :)
    mam jen nejaky bylinky a bezpecne veci :)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MRMNK: mě jo, ale těžko říct, jak je to ovlivněný tím, že část z nich nebo jejich manželky, sestřenice a spol . učím češtinu + vidím lidi na prohlídky. Pri ceně na 1500 od 10 do 25%, ale nenakupuju kazdej den.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MRMNK: to jsem přesně Kasumi v poště radila. Tam nakupuju i já, i ty krevety - ale objednávám je a bejvaji v sobotu.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    KETHAMINA: davaj ti jeste nekdy slevy? nam uz prestali slevovat i pri vetsich odberech, tak od roku 2009, navic ted posledne si jen stezujou ze jde dolar nahoru a zvedaj ceny
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    v ty sekci obchodu u vedlejsi brany mivaji obcas nejaky zivy potvory, kraby, garnaty a tak .. vozej je trosku podchlazeny ale vetsinou nazivu, minimalne krabi lezou , rozmrazujou je v krabicich rovnou pred kramkama.. i kdyz se priznam ze ke koupi jsem se jeste neodvazil :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KETHAMINA: Aha. Dnes.. :)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    EXTREME: nesouhlasím, v Sape seženeš čerstvé skoro vše. Jen musíš vědět, kdy se co závaží a uhadat normální cenu i pri menším odběru zboží. Tady tě kromě pravidelné komunikace s prodejcem nic nezachrání :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    KASUMI: myslim, ze v ziadnom. ked ti budu tvrdit, ze su cerstve je velka pravdepodobnost, ze su cerstvo ale rozmrazene. na slnku, pohodene na zemi v spine pred obchodom :-DD.(ked si bola niekedy v sape tak si to rozmrazovanie musela vidiet)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KASUMI: kdy jdeš nakupovat? Některé prodejny mají zboží jen pod pultem pro objednané a vystavené mají vařené.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nevite pls, ve kterem shopiku v sape koupit krevety cerstve, nepredvarene? chlazene?
    dekuji
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    MOIRAIN: Já tam dřív taky chodila a pár věcí mi tam celkem chutnalo, ale když jsem si dávala typicky vietnamský jídla, tak mi tam většinou chyběly bylinky, bun bo zase plavalo ve vývaru mdlé chuti, ... cca dva, tři měsíce zpátky jsme tam byli s mužem na rychlém obědě a jak pho, tak bun bo nam bo bylo moc fajn. Ale jak říkám, byli jsme tam od té doby jen jednou... na Vietnam jezdíme do Gao Denu.

GUDRUN: Já nevim kdy... v listopadu se nám stěhovala práce a to tam ještě byli... pak jsem tam byla někdy únor, březen a byl tam někdo jiný... nevim, jak dlouho, jestli se tam nevystřídal ještě někdo?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCKAZ: kdy se menili majitele? zapavucinovana zaparena dira, ale jist se tam dalo, no. snad nejhorsi interier co jsem videla :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LUCKAZ: tak já mám informaci přesně opačnou, předtím výborné (a bylo, byla jsem tam mockrát a spokojenost) a teď pod hranicí poživatelnosti
    TRANQUILITY
    TRANQUILITY --- ---
    Vyzkouseli jsme Thanh Tam a supr. Diky!
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    A mezi Synkáčem a zastávkou Horky, kousek za Českým gruntem je vietnamský bistro. Po změně majitelů jsem byla tedy jen jednou, protože se mi přestěhovala práce, ale bylo to fajn, řekla bych lepší než dřív.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: ten stánek u tramvaje, někdy před pár měsící změnili provozovatele a jsou fakt dobří
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GUDRUN: Nojo, já si většinou to jídlo nesu do práce :)
    Ale polévka mi chutnala a líbilo se mi, že mi zabalili zvlášť všechny přísady a zvlášť vývar, takže se nudle totálně nerozmáčely :) A nesmažené závitky mají lepší než Pho Vietnam Tuan&Lan, aspoň mně vyhovují víc :)
    Teď navíc roznášejí zdarma po okolí (objednávka nad 100 Kč, za 45 minut).

Úplně nejlepší pho bo jsem v poslední době ale jedla kousek od Flory v Hradecké (jak je pošta, naproti Albertu). Mám to kousek domů, takže tam budu jíst asi často :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    NIGHTFURY: nic se mi tam nelibilo. Polivka chuda, trvalo to, interier hroznej, zima vevnitr, triska do silonek a ja nevim co jeste. Ale budou to cca dva roky, od ty doby jsem nemela odvahu. Treba se fakt zvedli :-)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GUDRUN: Vážně? Já tam chodím celkem pravidelně a nikdy nebyl problém.. co se ti tam nelíbilo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam