• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SALAMAN: v laosu z nej delali salat, nebo se taky nakrajel na hodne jemno a pak se delal s veprovym, jedno maly prase pak stacilo na hostinu pro pulku maly vesnice .)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Přinesl jsem si domů banánový květ, poradíte nějaký dobrý recept, prosím?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KETHAMINA: Peklo. Dva autenticky stanky - naky Indonesanky a jedna Irancanka. Jinak hipsteri.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Byl jste někdo včera na tom Asia food festu, jakej je váš názor?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: já to mám v ledničce, ale mám toho málo a posléze to kvasím na limonádu, ale pokud to po přecedění svaříš a horké naliješ do vyvařených lahví, tak by to mělo stačít.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Dík. Je to potřeba zavařovat, nebo stačí jen nalít do vyvařených sklenic? Díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: rozvařila jsem švestky, s vodou a cukrem, zalila jsem tím perilu, nechala vylouhovat a rozmixovala, dokyselia a přecedila - od oka.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GUDRUN: ZUZKAOU: Nedaří se mi dohledat zmiňovaný recept na švestkovo-perilový sirup. Právě pracuju na perilovém sirupu a mám tu i spoustu švestek, tak by se recept hodil. Mohly byste mi ho prosím napsat? Díky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: asi uz je pozde, ale perila je skvela na tenhle recept: studeny nudle, smichaj se s perilou a na to se da burakova omacka (svarit burakovy maslo, sojovku, ustricovou omacku, cernej ocet, ryzovy vino, sezamovej olej, vodu - proporce dle oka) .. je to spis takovej letni recept, ale s teplejma nudlema by to asi taky slo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: sirup, případně to ještě smíchat s mátou. Svařit vodu s cukrem 1:2 a nalít na byliny. Nechat 24 hodin louhovat, přivést k varu, zcedit a přidat citronovou šťávu.

Případně se dělá perilové kimči - výsledek je vcelku jedlý. http://www.maangchi.com/recipe/kkaennip-kimchi

Ocet uděláš snadno - prostě narveš perilu do jemnějšího octa.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Pesto?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: ja to zkusim jinak... tenhle tejden vubec nebudu vecer doma, max mam hodinku cas, co si urvu pres obed homeoffice. takze spis nejaky zpusob nalozeni / konzervace / syrupu ? nekde jsem cetla o perillovem octe, ale nevim, jestli bych to zvladla vypouzivat.
    (zacarovanej kruh, perillovo- svestkovej sirup mi poradila Zuzkaou, kdyz jsem mela moc svestek, ale nez mi dorazila perilla, tak jsem svestky zpekla... a ted mam megakytici perilly plonkovou... )
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POHODAVOLE: to by bylo pro regiment...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GUDRUN: nalozit veprovy a udelat bun cha? :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dostala jsem dost domácí perilly... a času malo. co se s ni da udělat zajímavého?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOCKINEZ: alespon stejne jako jejich odmeny...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KASUMI: blede vyhlizi predevsim samotna prezentace projektu. A uprimne, odmeny by mohly byt taky bohatsi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Krab říční – invazní druh, jehož výskyt u nás by... | Naše voda
    http://www.nase-voda.cz/krab-ricni-invazni-druh-jehoz-vyskyt-nas-bylo-dobre-zmapovat/

Krabi - žijou u nás a je záslužné je lovit a sežrat!

Jeden spatřen v Modřanech

[ GRANTORINO @ BIZARNÍ a NEOBYČEJNÍ ŽIVOČICHOVÉ KOLEM NÁS / aneb FREE IMAGE, FREE FANTASY ]
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: s chutí a výběrem jsem problém neměl. Z lístku jsem neobjednaval, tak netuším..
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: plus da se objednavat z listku?
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: ok dik:) o prostredi tak nejde spis jestli se to da jist;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam