• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    LINOLEUMKA: v Modrém slonovi čerstvé byliny nevedou
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LINOLEUMKA: mohli by mít v Modrém slonovi na Milady Horákové
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    Kde v okoli dejvicky pro thajskou bazalku a perilu? U hradcansky vum o viet zelenine v pruchodu ale potrebuju jit najisto,,,
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    KETHAMINA: v lednu tam pojedem na mesic, tohle se mi bude hodit ;) dik.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TATONKA: tady najdeš na fotkách obojí i s názvy :D

    Jídla — vietnamská bageterie
    http://banhmiba.cz/jidla/
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    TATONKA: já to teda znám z vietnamských putyk jako Bún thịt nướng, ale každopádně jsi vedle :)
    E_D
    E_D --- ---
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Prosim Vás, a tohleto to je jakože bunča? Nebo jsem vedle?

    ASIJSKÝ BŮČEK V HOUSCE – libový vepřový bok pečený v koření patera vůní a omáčce HOISIN s koriandrem, chilli s pikantním okurkovým PICKLE a cibulovými kroužky
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MRMNK: jeste z toho prasete, nebo spis krve delali vybornou vec, krev za "zabijacky" vysrazena soli a do toho primichana mata, moc dobry, bez ironie.)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUTHA: Hned ten prvni korejsky tam uz par let neni :-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SALAMAN: v laosu z nej delali salat, nebo se taky nakrajel na hodne jemno a pak se delal s veprovym, jedno maly prase pak stacilo na hostinu pro pulku maly vesnice .)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALVATOR: Vskutku, vskutku. Zeleny listy jako zeleny listy. To, ze to chutna jinak, Babicove tohohle sveta neresi.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAKROUSEK: Zároveň sem ale slyšel, že nemáte-li špenát, prskněte tam mangold. platí pak nemáte-li bok choy, prskněte tam špenát?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAKROUSEK: ok, diky za potvrzeni. Ale je to skoda, pak choi miluju a nemuset si pro nej jezdit by se mi hodilo naramne.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DOCKINEZ: Je to uplne jina rostlina. Ale casto se jedno nahrazuje druhym - nemate-li bok choy, prsknete tam mangold.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hola, potreboval bych rozlousknout, zda je, nebo neni rozdil mezi baby mangoldem a pak choi. Dneska jsem narazil na mangold v tescu a vypadal uplne jak pak choi ze Sapy.

    Jenze mangold by mel bejt Beta volgaris a pak choi Brassica rapa.

    Podle titbitu je to ale to samy.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Přinesl jsem si domů banánový květ, poradíte nějaký dobrý recept, prosím?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KETHAMINA: Peklo. Dva autenticky stanky - naky Indonesanky a jedna Irancanka. Jinak hipsteri.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Byl jste někdo včera na tom Asia food festu, jakej je váš názor?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: já to mám v ledničce, ale mám toho málo a posléze to kvasím na limonádu, ale pokud to po přecedění svaříš a horké naliješ do vyvařených lahví, tak by to mělo stačít.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: Dík. Je to potřeba zavařovat, nebo stačí jen nalít do vyvařených sklenic? Díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: rozvařila jsem švestky, s vodou a cukrem, zalila jsem tím perilu, nechala vylouhovat a rozmixovala, dokyselia a přecedila - od oka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam