• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    FKA82
    FKA82 --- ---
    POHODAVOLE: kde to prosím mají, normálně mezi bylinkama?
    ABGD
    ABGD --- ---
    LORDT: zastavil jsem se tam a pho bo mi teda nejelo. Maso mi prislo ne moc kvalitni a vyvar takovy nijaky. Zelenina taky trochu zavadla.
    ANGLIS
    ANGLIS --- ---
    SALAMAN: Já jsem tam teď od zimy nebyla, tak doufám, že se nezhoršili. Pho bo a bun bo nam bo měli vždycky výborný ;)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ANGLIS: Nedávno jsem si tam dával bun cha a teda nic moc. Maso gumové, bez chuti a téměř žádné bylinky.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TATONKA: tak já si tam dal nedávno bun cha a to bylo hodně slabý. velký plus za celkem dost bylinek, ale maso bylo nedochucena zvejkacka..
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Jsem dnes vytahla z prodavaca na olomoucke recept na zelene banany s tofu a veprovym. Pry to presne najdu na netu. Nic moc presneho jsem nenasla. Nevite pod cim ten recept hledat? Mam jakous takous predstavu jak to udelat, ale nevi nekdo presne?
    Diky
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MATEEJ: tečou mi sliny, takže už vím, kam jdu dneska na oběd...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    TATONKA: Mně se líbí, jak je to otevřený do kuchyně, do který můžeš koukat, jak to tam kuchař prohazuje, a taky to tam krásně voní. Vlastně sem měl docela intenzivní pocit, že zase sedím v bistru v jihovýchodní Asii.

Jo a dal sem si tam bagety (bahn mi) a byl jsem velmi spokojenej, vlastně spokojenější než v http://www.mrbanhmi.cz. Nižší cena, větší bageta, celkově chuťově výraznější a pálivější, svěžejší koriandr, a daj ti to logičtěji zabalený do alobalu místo do hipsta balicího papíru, takže to hned nevychladne.

STEAK9
    STEAK9 --- ---
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    STEAK9: SAMOUT: nevím jak teď, ale pokud si to pamatuju dobře tak do shalamaru zaváželi curry listy a ostatní bylinky vždy v úterý, vydrželi tam zpravidla cca jeden den.
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    SAMOUT: http://shalamar.cz a http://capati.cz ale nemaji je vzdy - pokud nejsou zeptej se kdy je privezou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMOUT: viethajci na Francouzské je mívaj.
    POHODAVOLE: ha - to chci!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SAMOUT: my koupili nedávnou v hornbachu celou rostlinu..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Kde v Praze se hnat čerstvé curry listy?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LORDT: Díky za tip, přesně něco takového jsem hledala!
    Včera jsem to tam rovnou otestovala. Dala jsem si Pho bo, měla jsem na něj chuť (nebo spíš vyloženě absťák, měsíc ve Vietnamu udělal svoje :)) . Stálo 90 Kč, bylo výborný, bylo ho hodně, plavalo v něm hodně masa, to maso bylo měkký, ale ne syrový (jak to často servírujou ve Vietnamu), vývar byl silný a voněl správným kořením a plavalo v něm taky dost koriandru (což teda není nic pro mě). Dávám 4 z pěti hvězdiček, ztráta hvězdičky je kvůli absenci opražené cibulky, která Pho upgraduje na totální delikatesu. Trochu mi chyběl i talíř plný čerstvých bylinek jakožto příloha, ale to tady v Čechách asi není úplně běžné.

Jo, a berou stravenky a jsou z Hanoje.
    ABGD
    ABGD --- ---
    LORDT: taky jsem slysel dobre reference ale jeste tam nebyl
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    Cinani na ujezde nejsou spatni pokud si da clovek neco z menu (tzn ne hotovky za 69). Maji luxusni smazeny lilek a take je to prvni cinska restaurace kde jsem dostal neco se sicuanskym peprem, ne ze slovo sichuan je jen pro okrasu
    LORDT
    LORDT --- ---
    TATONKA: Na Knizeci v ulici Ostrovskeho je celkem nove otevreny bistro "Co Do", je to hned naproti autobusovymu nadrazi. Je to malinkaty, nejsou tam ani zachody, ale jidlo mi chutnalo (bun cha + bun bo nam bo), i kdyz to teda muzu zatim posoudit na zaklade jediny navstevy. Maji i nekolik jidel, ktery sem jinde nevidel.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    ANGLIS: to uz je ale celkem daleko, i tak vsak dik za tip
    ANGLIS
    ANGLIS --- ---
    TATONKA: Já ráda chodím za Tančící dům, Gorazdova ulice.

Pho Son - Vietnamská kuchyně - Nové Město - Praha - Recenze - Fotky - Yelp
    https://www.yelp.cz/biz/pho-son-praha-2
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam