• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    10 Vietnamese Noodle Soups You Must Know | SAVEUR
    http://www.saveur.com/vietnamese-noodle-soup-guide
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KLONOVAC: jo to bude vic obchdou, i malesicka trznice ma a svyho casu (10 let zpatky) byly k mani i v holesovicky trznici, ale nevim, jestli to tam jeset nekde ma dneska
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    MRMNK: Prosimtě a když mluvíš o pánvi "Sapa klasika", v kterym konkrétnim obchodě se dá sehnat? Nebo je tam víc míst, kde prodávají pánve?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MRMNK: A vařič jede PB?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    KLONOVAC: kdyz jsem bydlel v byte s plynem tak jsem varil na plotne (bez podstavce ale doporucoval bych ho, da se koupit), ted mame elektrickej, takze mam zvlast varic na wok a musim rict ze je to jeste pohodlnejsi, co se tyce stability i plamen to dokaze udelat mnohem vetsi
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    MRMNK: A jakým způsobem na ní vaříš? Máš samostatnej hořák? Nebo ji dáváš na sporák a máš tam nějaké upevnění/podstavec?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    KLONOVAC: důležitá je ta uhlíková ocel bez dalsi povrchove upravy, nevim jestli se takove daji sehnat s plochym dnem
    mám klasickou pánev ze sapy, myslím 38 stála asi 500, mám ji řekněme 10 let a vaří se na ní stále stejně dobře, respektive některé pokrmy bez ní neuvařím nebo nejdou uvařit tak dobře
    pokud ji budeš kupovat z tržnice tak se nenech odradit pokud bude místy trochu rez, je to vlastnost toho materiálu, jak se zajede a opečovává tak je v poho
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    Ahoj. Chtěl bych si pořídit pořádnou klasickou ocelovou wok pánev a potřeboval bych poradit. V záhlaví jsem se dočetl, že nejlepší je jít pro ni do Sapy. Ale když už budu v obchodě, tak jak vybrat kvalitu? Přečetl jsem pár článků a tak nějak jsem se rozhodl pro plochý (vypouklý) dno s průměrem 10cm. Celkový průměr tak 35cm. Ideálně s dřevěným madlem a tlouštkou plechu alespoň 1,5mm.

    Nebo je to blbost? Co myslíte? Jo a kolik tak řádově ty wok pánve v Sapě stojí? Dík.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOODYCAT: to bylo jasny hned, jak si psala prvne :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VXP: Diky, aspon vim, ze Bun cha neni jidlo pro me, k tomuhle me nikdo nedonuti :D. Nicmene dekuju za osvetu.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Dnes jsem v lese testoval miniaturní outdoorovou pánvičku, kterou mi kamarád udělal seříznutím ešusu na výšku cca 1,5 cm. Zapomněl jsem ovšem doma všechny ingredience, tak vznikl kočkopes ze zbytků, které jsem našel v batohu ála "smažené rýžové nudle s tofu a uzenou slaninou". Namáčel jsem to do sojové omáčky a bylo to překvapivě dobré jídlo, zkuste. :)

    smazene-tofu-m.jpg
    VXP
    VXP --- ---
    MOODYCAT: nudle, maso, zeleninu... hážeš po troškách do té "omáčky" a z té misky jíš :)

    the way we eat "BUN CHA".MPG
    https://www.youtube.com/watch?v=C7oPERN17lQ
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MOODYCAT: Je to správně, teoreticky bys k tomu měla i kousek limetky dostat. A omáčku je nejlepší do bunch cha prostě nalejt :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Tak jsem mela Bun Cha. A nebylo to hrozny! Zaujalo me, ze to maso chutna trochu po limete nebo cem? Ma to tak byt?
    Jo a dostala jsem k tomu vedle takovou tu omacku, co se do ni namacej zavitky, ale nevedela jsem co s ni...bala jsem se, ze kdyz si ji naleju do jidla, tak to poseru :D. Jak je to spravne?
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    V Modrym slonovi na Miladě Horákový v Praze maj čerstvě bylinky. Perilu, thajskou bazalku, galangan..

    a nasel jsem dobrej web
    Asijské bylinky | Úplně všechno o asijských bylinkách.
    http://www.asijskebylinky.cz
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Tak jsem dnes zkusil druhý z deseti zde zveřejněných "Jednoduchých receptů na tofu", konkrétně General Tso's Tofu:
    General Tso’s Tofu
    http://domesticsuperhero.com/general-tsos-tofu/
    A bylo vynikající, parádní omáčka i osmažené tofu v kukuřičném škrobu chutnalo výborně. Jen omáčka nebyla zdaleka tak viskózní jako na originál obrázku. Tudíž jsem zvolil nevhodný talíř a výsledek vypadá jak nesnězený oběd ze školní jídelny 70. let. Nenechte se odradit fotem, je to mňamka.
    tofu-tse.jpg
    EZEE
    EZEE --- ---
    Muzu doporucit!
    Chicken in Hoisin Sauce | Sanjeev Kapoor Khazana
    https://www.youtube.com/watch?v=saRx-IDfBYQ
    MICKK
    MICKK --- ---
    MICKEY_MOUSE: deep fry není osmahnutí, spíš fritování
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MICKEY_MOUSE: nejspíše chtěl autor napsat 1/3 šálku a nějak mu to uteklo.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Chci se zeptat na měrné jednotky v anglických receptech. Většinu chápu, ale uvádí se tam "cup", což když dám vygooglit, odpovídá cca čtvrt litru. Vůbec mi to ale nedává smysl, např. v tomto receptu je uvedeno "3 cups" oleje, což je 3/4 litru na osmahnutí pár kostek tofu na pánvi.
    General Tso Tofu – China Sichuan Food
    http://www.chinasichuanfood.com/general-tso-tofu/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam