• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KLA: vietnam, bolachan je patrně zkomolenina bò lá chanh, kde bò= hovězí, lá = listy, chanh = citron. žádný tradiční recept to není (viz MAKROUSEK:) , nicméně pokud si vygooglíš bò lá chanh najdeš různé variace receptů na "hovězí na citrusech" z různých vietnamských receptářů a blogýsků.

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KLA: Zde je klicova fraze "rika Shahaf". Dedukuji, ze jde o Shabtaye, t.c. sefkuchare Sasazu. Je to pomerne zajimavy pribeh, dulezite je, ze kdyz ho do hospy prijimali, probehl nejspis takovyhle rozhovor: "Shalom, Shahafe, ty pry uz par mesicu zijes v Asii." "Shalom, Sasazu, jasne, je to tu bozi, hodne tady hulime." "To je super, nechces jit delat k nam, do Prahy? Potrebujeme nekoho, kdo zna asijskou kuchyni." "Ale ja to nikdy nedelal." "Nevadi, to das." No a od te doby je ocenovan, jako mistr asijske kuchyne v Praze a vymysli si jidla, jako je treba tohle, jejichz hlavni chut je sladka.
    KLA
    KLA --- ---
    prosím o radu. Našla jsem tenhle recept a jídlo mi moc chutná. Moc ráda bych zjistila co je to původně, ale nedaří se mi nic dogooglit. Zatím jsem akorát dostala tip že by to mohlo být vietnamské jídlo, ale ani tak jsem nic nenašla. Víte někdo o co by mohlo jít? Díky

bolachan
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: ano, Francouzska nebo Budecska
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    dají se v Praze někde sehnat čerstvé kari listy?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ZUZKAOU: Tak samozřejmě, v SAMOUT mě ani nenapadlo, že by byla řeč o čerstvých, nemražených. Ani jsem nevěděl, že se něco takového dá v ČR koupit :-).
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ZUZKAOU: jo no tim jsem mela na mysli i mrazene, jakoze ne susene :) delam to prave jak pises (ale v Belgii :) a nevedela jsem kde je sehnat v Praze, at uz zmrazene nebo uplne cerstve)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITCHIE: kup mražené. Stejně jich najednou spotřebuješ jenom pár, takže zbytek vrazíš do mrazáku.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WITCHIE: v Sapě mají mražené v Tamda Foods.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    UCKO: Vse je pouze otazka penez.
    UCKO
    UCKO --- ---
    LEA1: Lze koupit majitelku?
    LEA1
    LEA1 --- ---
    Majitelka obchůdku ve francouzské uvažuje o zavření kvůi EET.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MAKROUSEK: ok, dekuju
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    WITCHIE: Mam dobre. Jsou to Vietnamci, takze asi jako vsichni ostatni Vietnamci.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MAKROUSEK: mas s nimi dobre zkusenosti? Slysela jsem ne uplne pozitivni ohlasy - prosle/spatne skladovane zbozi apod
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    WITCHIE: Nebo ve Francouzsky v Asia Foods.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    SAMOUT: v Malesicich kde pls? Zni to jako nejaka trznice ale bohuzel ji neznam
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WITCHIE: V Malesicich je maji. Od vjezdu porad rovne, dokud nenarazis na prave strane na obchod s potravinama, pred kterym jsou naskladany pytle ryze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam