SAT_ANN: Hranatá teflonová pánev je to samé, jako jakákoli jiná teflonová pánev. ;) První jsem si koupil kdysi v Hana tradingu, jednoduchá plechová věc, vydržela docela dlouho - přes pět, spíš k sedmi letům, než začala odcházet, jako každá pánev s tímhle typem nepřilnavé vrstvy. Obecně mám pocit, že japonská nižší třída kuchyňských produktů často příjemně překvapí svou trvanlivostí. ;)
Předloni jsem si coby suvenýr z Japonska přivezl novou, tváří se, že ten povrch je víc high-tech a eko a nebude se loupat. Vůbec si rád vozím tyhle obyčejné blbosti, mám pocit, že cenovka zůstává +/- stejná, ale u českého prodejce je jiná jednotka. ;)
Letmo jsem se podíval, a je to tak. 2500 yenů bych za to kldině dal, ale 2500 korun???
https://www.sushimarket.cz/...ni-tamagoyaki-indukcni-panev-18x18-cm?gclid=CL6p3O7E3OICFdDidwod5tYN5g (Nechci je obvinit, že to 5x napálili, značkové a designové věci jsou v Japanu asi neomezeně drahé a dovozem levnýc domácích potřeb s nízkou marží si člověk asi moc nevydělá. :D) To bych zkusil ebay...
Viděl jsem i mosazné a litinové hranaté pánve, a myslím, že se to až tak nevyužije - pokud jsi machr, co udělá dobrá vajíčka na litině, tak to samozřejmě můžeš zvážit. ;) Ale v japonských domácnostech jsem viděl teflonky. :) A správný profík to stejně udělá za pomoci dvou špachtlí na železné desce hozené přes velkej PB hořák. ;D