• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Nevíte jestli někde dělají nudle ručně?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    POHODAVOLE: já bych řek že jo. Sojovka i ocet podle mě fungujou dost konzervačně.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    POHODAVOLE: v tom případě bych se delšího skladování nebál, já různý tyhle octo slano sojvko cukry skladuju poměrně dlouho (v řádech měsíců). Akorát nevím co na to ta čerstvá mrkev a česnek - to ověřený nemám.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KAKIHARA: to samy bude asi i sojovka, cukr, cesnek a chilli vid?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    POHODAVOLE: určitě několik měsíců
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    87HIGHFLYER: krome toho jeste cukr, ocet, chilli :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    POHODAVOLE: tak to je v podstate naredena rybi omacka s cesnekem a mrkvi ne?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Netusi prosim nekdo, jak dlouho muze vydrzet v lednici takova ta klasicka omacka k syrovym zavitkum? Rad bych udelal vetsi mnozstvi, abych se s tim nemusel delat.

Diky!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LINOLEUMKA: (nejen) pro moravaky mam tip na nudle z Ramen Brno za vic nez slusnou cenu.

Je to tu, začínáme s prodejem nudlí. Jak pšeničné, tak pšenično-žitné nudle si můžete koupit kdykoliv nás tu zastihnete. Porce má 130g a cena je 30,- Kč.
    Pokud vás budou naše nudle zajímat ve větším objemu pro gastro provozy, neváhejte nás kontaktovat na j.vyzourek@ramen-brno.cz
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    Nemate nekdo tip na kupovany nudle do ramenu?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    N_I: není problém, je to naproti, jak jsme byli minule
    N_I
    N_I --- ---
    POHODAVOLE: tohle nalozeny mela nejlepsi ta pani v sape v malesicich co se ztratila...dokonce to pak i prodavala za 80kc lahvicku...
    dobry to maji jeste v hale c 5 v holesovicich.ale nejedou to tak ostre a cervene....ja to zkousel nalozit a nejde mi to..dobre...neni to jen o octu...pridava se do toho jeste rybi omacka..a mozna jeste neco co nevim prave...nejde mi to udelat tak dobre..

coz mi pripomina ze jdu objednat nejakou desku a zajedem tam spolu at mi to ukazes...dle obrazku to vypada hodne podobne jako z malesic...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: jen doplnim, ze to docela vygruntovali, takze uz neni videt plisen na zdi v kuchyni :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    POHODAVOLE: Kde to v ramci sapy je, pls?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: tak zkusim. Diky za tip. Pani jsem se chtel zeptat, ale neumela vubec cesky, takze ani nepochopila, ze jsme ji chvalili jidlo. Jinak to vypadla takto:

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: Ta červená barva je od papriček, je možný že ji do toho láku rozmixovali nahrubo - vidím tam plavat semínka a nevidím kusky papriček. Respektive možná v tom mají i zázvor, jestli to mělo i chuť kimčchi.

Jako jasně že to můžeš nechat zkvasit, dej pak vědět co to udělá. V takovém případě vynech ocet a nebo ho tam dej výrazně méně a rybí omáčku nařeď tak, aby si měl 2% slanost - je tedy potřeba vyčíst z etikety množství soli a trojčlenkou dopočítat.

Další varianta je, že to je nějaký jejich rodinný recept, variace na giam toi ot a budeš se muset zeptat.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: podobny jsem prave zkousel a chutna to jinak. Z te fotky to neni moc videt, ale barvu to melo jako kimchi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsme dali v sape banh cuon, kterej byl luxusni a k tomu meli neco jako kimchi z cesneku a bambusu. Netusi prosim nekdo, jak se to dela? Bylo to moc dobry.

Diky!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam