• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    EZEE
    EZEE --- ---
    87HIGHFLYER: Aha! Umami powder ani neznam, to vypada jako organicka forma glutamanu :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    EZEE: myslíš jako přímo umami powder?
    EZEE
    EZEE --- ---
    Pouziva se v thai vubec MSG?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: pastu na Thai curry klidně kup, mívají to i v Tescu. Jinak curry leaves, citronovou trávu. Pastu červenou a zelenou, ale mám rád i žlutou když seženeš. A pak samozřejmě rybi a ustricovou omáčku, pripadne jejich nezvireci alternativy, pokud chceš jít tímhle směrem. Dal pak tamarindovou pastu na pad Thai a limetky. Zbytek už asi psali ostatní. Na Indii pak různý luštěniny, mungo, různý čočky atd.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SALVATOR: bez asafoetidy a sena?? Bych neprezil:)
    Serznam doplnuju o curry leaves.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BRUKEV: Co se indický týče, tak mě takhle z hlavy napadaj jako základní věci asi tyhle:
    zázvor, asafoetida, pískavice, garam masala, kurkuma, hořčičný semínko, římskej kmín, koriandr, skořice, kardamom, chili, kokosový mlíko. Možná hřebíček. Z toho bys měl uvařit téměř cokoliv (já se ale obejdu i bez asafoetidy a pískavice), zbytek sou nudný "evropský" ingerdience typu česnek, brambory, rajčata, špenát, hrášek, květák, červená čočka atd...
    S thajskou moc zkušeností nemám, ale inspiroval bych se tady:

Common Thai Food Ingredients | Make Thai Food at Home - Clean Eating Magazine
    https://www.cleaneatingmag.com/recipes/key-thai-street-food-ingredients
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jaký základ surovin potřebujeme na pokusy o thajskou/indickou kuchyni?
    Jsme maloměsto, takže přísun nějakých čerstvých bylin je nepravidelný.

Myslím tím spíš nějakýzáklad a la nějaké kari pasty, sambal, kokosové mléko, sezamový olej, atd.
    FAT
    FAT --- ---
    Mně tedy černé vejce chutnalo i napoprvé. Je fakt, že mi bylo už podstatně víc než tobě.
    :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Já si na Čínu ve Vodičkově pamatuju. Bylo mi myslím tak 5-6 let. Něco jsme tam slavili s rodinou. Já si vybral z menu černé vejce. Naši se mě od toho snažili odradit, ať si dám kung-pao nebo něco podobného. Já jsem ale trval na černém vejci. Pak ho přinesli, já ho ochutnal a řekl, že to jíst nebudu. Pak si jen pamatuju na kyselou hněvem zkrabatěnou tvář svého otce, který ho pak do sebe soukal a já mu mezitím ujídal z jeho masa tří barev.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ABU: ja si bohuzel vybavuju jen Globus na Dejvicky. Byli jsme tam parkrat s rodicema asi zacatkem 90. a v te dobe skvely zazitek. Jidlo bylo samo uplne odlisny oproti tomu, co se bezne prodavalo. Jeste v dost dobrym vzpominam na prvni asijske bistro v te same ulici akorat bliz Hradcansky, kde staly nudle s kuretem 65. Pamatuju si, jak jsme to tam okupovali nekolikrat tydne :)
    ABU
    ABU --- ---
    ZUZKAOU: supr storka :)

pamatuju čínu nekde, kde to dnes znam asi jako zizkov-koněvka, s nazvem restu neco jako babeta. cca 30 let. pomůže někdo s rekonstrukcí vzpomínky? ;)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    Chtěl bych jen podotknout, že Teplá kačka ve Šternberkově už finišuje rekonstrukční práce a paní věří, že by mohla ještě v březnu otevřít.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ja byl v Sia v pondeli, ale proste me z toho spesl menu nic nezaujalo, takze jsem sel do standardniho menu. Btw. grilovanej tunak se zlutym kari je super.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: pozde, dneska meli posledni den.. ale poctive to promovali na fb.. jen jsem to nestihla :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://magazin.aktualne.cz/...raze-varila-vlastovci-hnizda-chod/r~34dd8150593b11ea95caac1f6b220ee8/
    Vodičkova 19. Na téhle adrese kdysi stávala první čínská restaurace v Praze. Hosté v ní v dobách tuhé totality mohli ochutnat kung-pao, ale i polévku z vlaštovčích hnízd. Deset let v ní působil kuchař Vladimír Suchý, podle jehož receptů v rámci speciální akce trvající do 1. března vaří pražská restaurace Sia
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: S coronou...? :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Mám doma celou kafrovou limetku. Co dobrýho s ní krom thai curry? Mám si schovat kůru?. Ideálně pro býložravce. Díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Noodles Wuhan Should Be Known For: Reganmian (热干面)
    https://www.youtube.com/watch?v=w_Lmlk4wJfg

MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Kam v Praze do kamenné prodejny na dobrý (i mražený) wakame salát (ne 60 a víc Kč za 100 g)? Shin Food jednou dobrý, 2x mi to nechutnalo.
    (Do Makra nemám kartičku a je docela z ruky)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Korejské kuře u Jiřáku (Nitranská 7) je super!

Když jsem tam přišla, tak jsem byla jediná středoevropanka v místnosti :-D

Chcete tam fakt jít spíš ve větší společnosti, objednat si různé věci a sdílet. Ty jednoporcové věci jako je bibimbap, polívka a podobně jsou spíš velikostně taková lehčí sváča :-D

Kure 닭(@praha_chicken) • Instagram 사진 및 동영상
    https://www.instagram.com/praha_chicken/?hl=ko
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam