• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    REFLEX: tak to přece záleží na tom, co máš v lednici a na kterou "zemi" máš chuť.

Připravíš nudle, uděláš omáčku.
    Rozpálíš wok a olej, dáš tam česnek, zázvor, chilli a případně další koření aby ovoněli olej, vyndáš je aby se nespálili. Opečeš bílkovinu, opečeš zeleninu, přidáš tam nudle, pokud tam chceš vejce, přidáš tam vejce, zaleješ omáčkou a máš hotovo :-D

Ale výborní jsou třeba mravenci (jen teda tam není moc té zeleníny)

Nuselská kuchta uvádí ...: MRAVENCI LEZOUCÍ PO STROMĚ - 蚂蚁上树 - MA YI SHANG SHU - A ZASE TEN SEČUÁN
    http://nuselskakuchta.blogspot.com/2017/11/mravenci-lezouci-po-strome-ma-yi-shang.html
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    REFLEX: klasický pad thai (výborný recept tady https://www.thaitable.com/thai/recipe/pad-thai?q=pad+thai )
    poslední dobou taky nudle s arašídovou omáčkou, i když to už nejsou smažený .)
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Delate doma smazene nudle, mate nejaky super recept?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Prubnu, pomalu hrozici absence tmavy sojovky a zadnej tamarind veci me asi donuti.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: my jsme tam dlouho nebyli, tak netusim
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LEENVECKA: ha dik, to je ono:)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Chtel bych si domu poridit takovy ten tac s vice prihradkami na indickou kuchyni. Snazil jsem se to najit, ale neexistuje nejaka varaianta, co neni z nerezu? Nebo nejaky tridilny porcelanovy talir treba?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tusite nekdo, jestli ten obchod NOIZER je otevrenej? Zacinaj mi doma dochazet nektery suroviny, a jestli se bez neceho korontena (ani cokoliv jinyho) dlouhodobe fakt prezit neda, tak je to asijska kuchyne.
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    tyhle dvě: Kohinoor Extra Fine Basmati a Green Dragon Thajská Jasmínová

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STEAK9: co/kterou jsi kupoval?
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    BRUKEV: https://www.orient-food.cz/ryze/
    nakoupil jsem tam 2x a ok
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    tip na eshop, kde budou mit ruzne druhy ryze? Chceme zkusit nejake nove druhy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAKROUSEK: ne všem chutím z dětství bych dal druhou šanci :D
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LADY_CANDAR: ano, je
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_CANDAR: před cca 10 dny (už po karanténě) otevřený byl.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Netusite prosim, jestli je obchod ve Francouzske otevreny?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GUDRUN: kousek pesky od Shinfoodu je

ČAPÁTÍ VEGETARIÁNSKÉ POTRAVINY
    https://capati.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: viethajci (Asia Food) na Korunjí Shin indickou nemá, Modrý slon jestli má čerstvé věci jako třeba kurkumu či bylinky, tak jen v omezeném množství.
    WKILLA
    WKILLA --- ---
    Ahoj. Ptám se pro kamarádku z Prahy 1. Nevíte, kde by se dala poblíž sehnat čerstvá čínská pažitka (chives)? Díky moc.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: Modrý slon určitě něco z Indie má, za Shin food neručím
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GUDRUN: Ted je autem bez provozu vsechno kousek :)) Ale treba maji zavreno, nevim nebyl jsem. Ale indove mi tvrdili do telefonu, ze maji otevreno, jak uz jsem psal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam