REFLEX: tak na euročínu chceš následující
Nakrájej kuřecí maso na tenký nudličky, posol ho, popepři, přidej lžičku škrobu a obal ho v tom, přidej k tomu bílek a trochu sojovky a trošku glutamanu. Jestli to chceš hodně autentické, tak kup pytlík glutamanu a přidej ho špetičku - není na tom nic špatného
https://www.zkvaseno.cz/pata-chut-umami-oslava-glutamatu
Tohle nech rozležet alespoň 30 minut v lednici, ale přes noc to bude lepší.
Uvař pšeničný nudle,
Na omáčku smíchej soovku, cukr (nevynechávej ho), sůl, pepř, případně do toho dej trochu bílýho vína. Případně si kup hoisin omáčku a přidej ji tam. Dobrá věc je i trocha ústřicové. A špetka glutamanu.
Nakrájej si půlku cibule, trochu čínskýho zelí, mrkev na tenký nudličky, kapii, chilli papričku, 2 stroužky česneku jen podrť, zázvoru tak 5 plátků a dva, tři žampiony.
Rozpal pánev, dej tam olej, do horkého oleje dej chilli papričku a zázvor, chvíli je tam nech, pak tam přidej česnek. Když česne začne zlátnout, vyndej všechno koření a velmi z prudka opeč maso. Vyndej ho. Dej tam cibuli, chvíli ji v tom trap, pak přidej kapii a mrkev, pak žampiony a zelí. Vrať tam maso, přidej nudle, chvíli to restuj, udělej uprostřed prostor tím, že všechno nahrneš na kraj, rozklepni tam vajíčko a udělej z něj míchaný, který pak zamícháš se zbytekm, no a pak na to nalej omáčku a nech ji obalit všechno okolo.
Pokud to chceš autenicky s trošku jinou zeleninou, tak mrkni třeba sem.
BETTER THAN TAKEOUT - Chicken Chow Mein (Chinese Stir Fry Noodles)
https://www.youtube.com/watch?v=LhfmijhNfqY