• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MAKROUSEK: ja mluvim o bezny kuchyni, tu co si lidi vari doma ne o zazitkovy restauraci. Kdyz koukam sem tam ne nejaky ty weby pro zensky a jak si tam spousta stezuje, ze nevi co varit a vetsinou skoci stejne u rizku, gulasi, rajsky, nejaky uho omacce a nebo veprovym se zelim, spagetach ... prakticky skoro vsechno strasne tezky jidla bez davky zeleniny ...

A pak treba vidis tohle video a jen slintas a zacne si ty jidla delat doma a proste uplne totalne jiny zazitek z jidla :)
    100 HEALTHY & EASY KOREAN DISHES
    https://www.youtube.com/watch?v=hCU6nic60-Y&t=1348s

nebo treba :)
    【作り置き】1週間分の簡単レシピ24品とお弁当を作った1人暮らしの家庭料理記録|Living Alone in Japan | Meal Prep | VLOG
    https://www.youtube.com/watch?v=qcLdEccFWcQ&t=1522s
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LEENVECKA: Vyvinula. Jdi do Marie B nebo treba do 420. To, ze za to lide nechtej tolik platit je jina vec.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MAKROUSEK: jako jo chapu, ale sakra .. mame vic jak 30 led od revoluce, cerstve zbozi pomalu cely rok a aby se aspon trosku ta kuchyne nevyvinula? trosku vic zeleniny, min masa, celkove lehci ...
    Posledni dva roky jsem castecna vegetarianka, sem tam si maso dam, kdyz neni zbyti a nebo mam vyjimecne na neco chut, ale vetsinou jim jen ryby, mlecne veci a vajicka a od ty doby je mi fakt lepsi.

A tak trosku jsem se zblaznila do asie a proste nebe a dudy a tak sakra dobry a zajimavy chute, tolik moznosti jak si uvarit za vetsinou i par kacek a par minut zajimavy, chutny a vyzivny jidlo. Sleduju ted jendu holcinu z Jizni Korei co pracuje pro Samsung a ty shors co dava co maji na pobocce za jidla proste neskutecny. A vzdycky, kdyz to vidim tak si proste jen pozvdechnu jak nudnou mame my ceskou kuchyni :(

My favorite type on bun at the korean station! #koreanfood #foodie #mukbang #korea #asmr
    https://www.youtube.com/shorts/JPOlBdnAoeQ
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Lidé, čtěte!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAKROUSEK: "Čímž samozřejmě netvrdím, že ty rakouský a německý jídla... nebyly ovlivněný stejnejma klimatickejma podmínkama."
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SALVATOR: I v Nemecku a Rakousku byla zima.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAKROUSEK: Akorát že srovnávat současnou českou kuchyni se středověkou českou kuchyní jsou ale dost jabka a hrušky. Ta naše současná je spíš německo-rakouská a je znatelně odlišná od ostatních kuchyní slovanskejch národů. Čímž samozřejmě netvrdím, že ty rakouský a německý jídla, který během germanizace Čech postupně převládly, nebyly ovlivněný stejnejma klimatickejma podmínkama.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MAKROUSEK: tzv. malá evropská doba ledová od 14 do 19 století.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LEENVECKA: Protoze u nas toho takhle moc neroste a ve stredoveku tady bylo dost zima, tak lidi potrebovali hodne kaloricke jidlo, aby prezili.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    87HIGHFLYER: to mne taky zajímá!
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Ja vzdycky, kdyz vidim asijskou kuchyni tak cim dal tim vic a vic nechapu tu ceskou ... krasny fotky!
    FAT
    FAT --- ---
    NOIZER: Naprázdno polykám a ještě mi tečou sliny...
    ;-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NOIZER: Tak s mistnim pruvodcem to muselo byt skvely!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NOIZER: co je to pruhledny vejce?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Byl!:) sice cesta s prckem (rok a pul) byla ocistec (20h tam a 24h zpatky home-home), ale rodina byla rada a tchan vari moc dobre!:) pribral jsem asi 3 kila za ten mesic:)))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    To musel bejt super zazitek :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Jo a jeste tenhle streetfood stanek:)

NOIZER
    NOIZER --- ---
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam