KLBHKO: Hmm, a myslíš, že zásnuby se větou "vezmeš si mě?" zahajují pro srandu králíkům? To je jako kdyby ses někoho zeptala, jestli s tebou půjde do kina, ale řekla mu, že máš na mysli ne teď, ale až tak třeba za tři měsíce až půl roku...Pokud to myslím tak vážně, že se chci vzít, tak se normálně zasnoubím a vezmu. Pokud se nechci vzít, tak to nemyslím vážně. (A nebo jsem z těch, co odmítají svatby, ale o to absurdnější by bylo se zasnubovat). Zásnubami bez svatby dáváš okolí najevo akorát to, že to nemyslíš dost vážně na to, aby sis ho vzala - jinak by je to třeba ani nenapadlo, ale támhle je na to upozorníš. No vážně - pokud uznáváš svatbu (jinak je celá debata irelevantní) a myslíš vztah vážně, proč se nevdat? Jediný důvod, který mě napadá, je "ještě ho neznám dost dobře", třeba jako ještě jsme spolu nebydleli, chodíme spolu krátce atd. V tom případě se ale člověk nemá ani zasnubovat...Protože to vážné myšlení můžeš dát najevo třeba tím sestěhováním.
Další věc je, že si myslím, že vztahu obecně moc neprospívá, když spolu chodí deset let, než se vezmou. Jako vhodné maximum vidím tak šest, ale když to jde, tak spíš méně. No, a pokudd se s ním nezasnoubíš hned týden potom, co s ním začneš chodit, tak už samotný fakt tříletého zasnoubení (zasnoubení by rozhodně nemělo trvat déle, než byla délka vztahu, který mu předcházel) svědčí o tom, že je to maličko přechozené.