• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLBHKOsvadba - rozprávka na jeden deň
    POTTY
    POTTY --- ---
    GOBERS: No dobře (neslovíčkař! :), ale to nic nemění na tom, že na jejím místě by mě to dost štvalo...I když až se stane královnou, bude to stejně jedno. :)

(A možná bych se hádala i o těch pochopitelných důvodech, ale asi se královna bojí, že by ji přece jen mohli referendem zrušit. :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    POTTY: Ale moment, ona JE princeznou z Walesu, jen se ten titul z pochopitelných důvodů veřejně nepoužívá.
    POTTY
    POTTY --- ---
    KASUMI: Vévodkyně z Cornwallu dostala ten titul taky až po svatbě. (A na jejím místě bych byla vážně naštvaná, protože jí právně náležel titul princezna z Walesu...)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POTTY: no to nevim, kdyz byla dcera hrabete, ne? a vevoda je vic
    titul princezna z walesu dostala az pri svatbe
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    POTTY: Jo, tak to se musíš žeptat Čaka sama...:-D
    Hranice v minulosti? Ale tak celkem jednoduše: panovnické rodiny se většinou vdávaly a ženily mezi sebou.
    POTTY
    POTTY --- ---
    GOBERS: No dobře, ale oproti vévodkyni z Cornwallu byla pořád ještě dost vysokorozená, pokud se nemýlím.

(A proč si ji tedy vlastně bral, když ani nebyla urozená? A když jsme u toho, kde mívali v minulosti ty hranice? Vždyť ona je z nějaké hraběcí rodiny, ne? To normálně museli být od vévody výš?)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    POTTY: No tak Diana byla taky dost nerovný sňatek, ještě před 100 lety, možná i před 50 by Charles sňatkem s ní asi automaticky ztratil právo nástupnictví. To je přesně o tom soukromí. Třeba britské královské rodině se vyčítá, že je odříznutá od "běžného života". Samozřejmě, že je, kdyby nebyla, tak to nemůže dělat. Oni soukromí mají, ale v rámci svého vlastního světa.
    POTTY
    POTTY --- ---
    GOBERS: No, ne že by slečnu Spencerovou fakt, že byla urozeného původu, před tímhle problémem ochránil...

Ale je fakt, že žít bych v tom asi nechtěla. Na to si příliš cením svého soukromí.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    POTTY: To by mě asi rozčilovalo...

Dovolím si malou spekulaci: proč taky myslíš, že manželství (z veliké lásky a bla bla bla) mezi členem královské rodiny a partnerem nižšího původu, které se poslední dobou často stávají, málokdy vydrží. Partner, který v tom nevyrostl, ten tlak prostě neunese.
    POTTY
    POTTY --- ---
    ZUZKAOU: No, já nevím, my jsme třeba (resp. moji rodiče) vydali za svatbu docela dost, ale rozhodně to nebylo proto, abychom vyvolali zdání bohatství - prostě počítám s tím, že vdávat se budu jen jednou, a vyberu si tudíž všechno podle svých představ. A moje představy obvykle nespočívají v džínech a párku s rohlíkem, no...

GOBERS: Má fantastickou vlečku (šaty jako celek vážně nejsou můj styl, ale tak 80. léta, že...), ale dost mě baví, jak kolem ní všichni pořád tajtrlíkují. :D To by mě asi rozčilovalo...
    BACAKACKA
    BACAKACKA --- ---
    GOBERS: divím se že jí ten závoj neurval hlavu!
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    GOBERS: jo, když na to maj... tak proč ne :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TANAIS: No jako že honosněji to asi už moc nejde. Výborné pokoukáníčko. Svatba prince Andrewa a Sarah Ferguson ve Westminster Abbey 1986.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    GOBERS: eh?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ZUZKAOU: ty superhyper luxusní svatby se dost často neopírají o zdání bohatství. Ty bohaté často opravdu bývají. Bohatí lidé nemají důvod v tomto případě ke střídmosti. Když peníze máš, díváš se na to jinak. Není to o okázalosti v první řadě, ale prostě jen o tom, že máš peníze a žiješ jen jednou.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Byla jsem o víkendu na jedný svatbě v tradičním duchu, která se konala na staré faře a pod širým nebem.

Nevěsta s ženichem:

Doprovod nevěsty k oltáři:

Svatební koláč:

Další fotky na http://www.kacirka.cz/vrk/phsgallery/lida-a-vitek/index.htm
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jeli jsme z jedné svatby a kamarád, přemýšlíc o vlastní svatbě, měl zajímavý postřeh.

Svatební rituál pomáhá opřít slib těch dvou o něco většího - ať už o víru, o stát, o společenství lidí do kterého vstupují jako pár a pod. A vlastně takové ty superhyper lusxusní svatby (z půjčovny) se možná snaží opřít o zdání bohatství, ke kterému ovšem po svatebním dni je stejně tak daleko, jako případnému b/Bohu.

Docela mi to dává smysl - co vám?
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    POTTY: smekám..... nádherně sladěné všechno.... ty červené šaty vypadají fakt nezvykle ale úchvatně ....... :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    POTTY: no páni! hádala bych, že Tě nikdo nepřehlíd :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam