• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUID_SOUNDStudiová praxe - NOVÁ ANKETA!
    Diskuze věnovaná, jak již název napovídá, pokročilému nahrávání v hudebním, ne domácím studiu. Tj. není zde místo pro dotazy jak nahraju zpěv nebo na co je limiter...
    Vítány jsou fotografie a ukázky nahrávek... Jen se chlubte! :)
    U ukázek prosím uvádějte info o místu natáčení, mikrofonech, preampech a AD, na čem/v čem mícháno, jakej reverb, atp. Aneb vše zajímavé co k tomu můžete napsat a nebo chcete napsat (chápu, že know-how si každej brání).
    rozbalit záhlaví
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GAPPEQ: samozrejme, ze sharuju - nejaky tajnustkarstvi je vetsinou latentni nejistota ohledne vlastnich schopnosti (ukradnou mi know how a ksefty). ale kazdymu lehce nadprumerne chytrymu a schopnymu cloveku dojde, ze i kdyz poridi screenshoty presnyho nastaveni pluginu / skatuli, bez konkretniho kontextu skladby, ktera je vzdycky uplne jina, je to k nicemu - resp. ze schopnymu cloveku tim muze pomoct, ale takovej by se k dobrejm vysledkum dobral i sam -- a naopak min schopnymu cloveku to bude k nicemu, protoze takovy informace nemuze aplikovat systemove. ja osobne si rad ctu ruzny 'secrets of the mixing engineers' v SOSu nebo rozhovory na gearslutz, obcas si neco z toho vemu, vetsinou ne, obcas neco zkusim v praxi, ale ultimativne to stejne projedu svejma usima a estetickym filtrem - bud se to osvedci, nebo ne, ale dulezity je to poznat. a to zadny sdeleny sebeezoterictejsi tajemstvi nesvede.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    GAPPEQ: Já jsem tajnůstkář i v soukromym životě... :)
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    Jak se stavíte k "bránění svého know-how", jak je psáno v hlavičce tohohle klubu?
    Myslíte, že když napíšete "k natočení tohohle zpěvu jsem použil mikrofon ADK Vienna a preamp TLA něco něco", že každý bude najednou mít stejně dobře natočený zpěv a vy o něco přijdete?
    Narážím např. na debatu před časem, která mě tímto překvapila, kde LiquidSound odmítl (doslova: "neřeknu ani slovo") dát jakoukoliv informaci o natočení krásné nahrávky. Co vás k tomu vede? Není to trochu přehnané? Např. v SOS (a nejen tam) se každý světový zvukař a producent o své know-how ochotně dělí...
    Do jaké míry jste vy ochotni své know-how sdílet s ostatními?
    DRFEFEDEBILL
    DRFEFEDEBILL --- ---
    Potřeboval bych poradit, mám doma problém s elektrikou, vždycky když zapne nebo vypne nějakej spotřebič, tak mi přestane hrát zvukovka (restartovat). myslel sem že to bude přepětim, koupil sem si přepěťovku a pořád se to děje? nevíte o nějakym řešení? Samozdřejmě si nechci kupovat stabilizátor napětí za 10 tisíc :-)
    SOUL_RIVER
    SOUL_RIVER --- ---
    Přátelé, sháním hudebníky do projektu. Odkazy v profilu. Znalost Logicu výhodou:-) Díky!
    TRANZISTOR
    TRANZISTOR --- ---
    Panove, mam mensi dotaz, známý se chce zbavit Tascamu TSR-8. Jakou byste videli jeho soucasnou cenu? Mozna v budoucnu budu jeste s par takovyma dotazama na rozprodej veci ze studia jeste otravovat. Samozrejme ze budou veci k dispozici, kdyby mel nekdo zajem... Diky...
    http://www.nnd.cz/crash/vena/studiorozprodej/Tascam_TSR-8.jpg
    TRANZISTOR
    TRANZISTOR --- ---
    No to je fakt, ze na pracovni verze ty ctyri mikraky stacej. My neco takhle nabirali a bylo to jakoze fakt pouzitelny. Ta HiHata do overhedu proleze s prehledem...
    SYNTHY
    SYNTHY --- ---
    BABB: ... jsi-li chudý a chceš snímat vlastním prostředkem - je to použitelná volba. ;-) Nadrunou stranu bys mohl rozvést potřebu rozumného nabrání hi-hat, páč sada se dá nabrat i na 4 mikrofony bez nutnosti kupovat kondík jen kvůli hajhetě ;-).
    Zmíním i vhodnost použít recording hi-hat s menším průměrem .... v konečné fázi to neprolézá jak hadí farma stran přeslechů ....
    VANJA
    VANJA --- ---
    radši sem, myslim ze OT to fakt nejni, a bude se tad aspon neco dit..:)
    BABB
    BABB --- ---
    Zdravím, potřebuju nějak rozumně nabrat hi-hat a jsem chudý. Předpokládám, že lepší bude kondenzátor.
    Koukal jsem na tuhle shurku, nicméně nejsem schopný z toho vykoukat jestli se na to hodí.

    http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=78947

    Můžete mi prosím něco doporučit ?
    Klidně do pošty ať tu nejsem OT.
    Jde o nahrávání pracovních verzí ve zkušebně.

    Díky
    KULY
    KULY --- ---
    JUGI: jo :-)
    tady se to nejak nehejbe :-D
    JUGI
    JUGI --- ---
    KULY: To si míchal ty? Se mi to dostalo teď nějak do beden.. Ještě sem to ale neslyšel celé..
    KULY
    KULY --- ---
    slyseli jste nekdo CD discoballs (discovery channel)? jaky mate nazor na zvuk?
    DAN_D
    DAN_D --- ---
    Achjo.. no stejne bys na to prisel kdyz by sis ty krabice vyzvedaval, puvodni kastle nedelam, coz by ti dalo moznost od nejaky domluvy odstoupit kdyby ses citil podveden, ale uz me to docela nebavi, neprisel jsem sem nikoho "podvadet", jen o tech vecech proste premejslim jinak.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Jak řikám, pokud bych věděl, že si půjšuju kopii, v pohodě. Pokud bych to nevěděl, je to podvod.
    DAN_D
    DAN_D --- ---
    No ale stejne je to blbost, pokud bych to prodaval tak tam ten rozdil vidim jasne, chces si zachovat nejakou resale value nebo tak nejak, ale pokud ti neco jen na dva dny pujcim tak je ten rozdil o dost mensi, za predpokladu ze to odvede tu praci co ma.
    Toz dobrou..
    DAN_D
    DAN_D --- ---
    Principielne mas pravdu, mne uz ani neprijde neco divnyho na tom ze jsem to delal ja, tak jsem to opomnel zminit - je to pro me proste jen obvod/topologie/kombinace soucastek, tak jsem to nazvat podle toho podle ceho je to delany.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    O to nejde, jestli někdo pozná rozdíl. Jde o princip. Lidi platí za to, co prezentuješ a ty ten gear prezentuješ jako originály resp. neuvádíš, že jde o kopie, což rozhodně neni fér.
    DAN_D
    DAN_D --- ---
    Jo, tak to spis sorry ja, delal jsem to sam... poznas rozdil se zavazanyma ocima? ;)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    No to je ale dost velkej rozdíl, jestli se prezentuješ tim, že máš Neve, SSL atd. a nakonec z toho vylezou kopie... Pokud tomu tak není, tak se omlouvám.
    DAN_D
    DAN_D --- ---
    LIQUID_SOUND: Nene, vlastnoruco postaveny to bude, takze z API jen topologie, volba traf/opampu dle chuti... :)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    DAN_D: Ta 512 je dost nudná volba. Tedy oproti Nevům určitě. Za ty prachy jsou určo zajímavější věci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam