• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUID_SOUNDStudiová praxe - NOVÁ ANKETA!
    DRFEFEDEBILL
    DRFEFEDEBILL --- ---
    PUNJAB: já mám M-audio fast track pro, nakonec sem to vyřešil adaptérem, kterym to napájim. Občas se to stane, ale zdaleka ne tak často jako dřív.
    PUNJAB
    PUNJAB --- ---
    DRFEFEDEBILL: Taky mi to delalo. Byla to zvukovka napajena pouze z USB (m-audio fast track). Prepetovku jsem mel taky.

    Bohuzel nevyresil :(
    Ty mas klasickou zvukovku integrovanou na desce, nebo nejaky PCI?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    DJFRACTAL: Imho neni důvod to kompletovat protože to je tak úzký, že to v češtině ani nemá smysl.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    LIQUID_SOUND: jojo, mam ruzna skripta cvut, ale jak rikas jsou tam jenom ty technicke zalezitosti, ale uz jsem nasel ruzne clanky na netu, sice v anglictine, ale co uz... v cechach to jeste nikdo nezkompletoval
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    DJFRACTAL: Hele já bych zkusil bejt tebou skripta z ČVUT z 90. let. Tam by mohlo bejt leccos, předevšim pak po tý technický stránce. Jestli Ti jde o vývoj,

    Pak laickejch článků typu http://news.bbc.co.uk/2/hi/6950933.stm jsou mraky.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    ahoj, sháním českou knížku o digitálních hudebních formátech, lépe o záznamu zvuku (CD, DAT) trochu i historie, ne jenom technika, nemáte tip?
    LOGO
    LOGO --- ---
    docela chudy, to bych nechtel. to ma asi nekolikrat vetsi cenu, nez celej muj bejvak..
    TRANZISTOR
    TRANZISTOR --- ---
    LEVOS_BOB: ...hezky, me ale v posledni dobe nejvic na zadek posadilo domaci studio Hanse Zimmera
    http://www.stuckincustoms.com/2010/01/29/the-secret-lair-of-hans-zimmer-from-where-he-inspires-the-world/
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    Sice ne praxe ale obrazky, ale kazdyho spravnyho studiovyho maniaka to potesi i nasere:

    http://emberapp.com/pugsfly/collections/studio/page/1
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    ja se toho tolik(asi skoro vsechno od ty doby co sem nevedel co je kompresor) naucil po forech ze by me hanba fackovala to nepredat kdyz muzu...
    SYNTHY
    SYNTHY --- ---
    ZELENYCAJ: Tesat.
    VIRGO
    VIRGO --- ---
    LIQUID_SOUND: nebo jses jenom vychcanej?
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    LIQUID_SOUND: mam pocit ze odpovidas na neco, co nebylo receno a co nebylo tvrzeno a zni to opravdu trochu horce - treba pomuze vetsi americky usmev :)

    Sdileni krouticskyho infa povazuju z principu za dobry a prinejmensim dva lidi, ktery znam a ktery na internetu se svatou trpelivosti vysvetlujou kapelam porad dokola stejny zaklady to delaji i proto, ze sou na demicka zamereny a ze par z tech pytacu k nim pak prijde nahravat.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    JUANITA: Imo to je jenom jeden úhel pohledu na věc, čimž nevylučuju to že by nebyl (taky) pravdivej.

    Myšlenka ukradnou mi moje know-how = ukradnou mi kšefty je zkratkovitá a směšná, protože kšefty nejsou rozhodně jenom know how, ale třeba i dlouhodobost spolupráce, mezilidský resp. profesní vztahy,, profesionální přístup, technický a koordinační možnosti jedince, atp. Bylo by to dost možná fajn, kdyby to bylo v reálu tak jak se ti to zdá tady na screenu. Kdo by věděl, měl by práci! Bez ohledu na kontakty, tlačenky atp. Pěkné, ale mimo realitu. :)
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    JUANITA: Přesně to si myslím taky, zkušenost je nepřenosná a když je přenosná, tak jen v konkrétní chvíli mezi konkrétníma lidma a v konkrétní situaci. Proto mě právě zaráží tajnůstkářství některých českých zvukařů, jako by snad o něco šlo...
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    JUANITA: amen brotha
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GAPPEQ: samozrejme, ze sharuju - nejaky tajnustkarstvi je vetsinou latentni nejistota ohledne vlastnich schopnosti (ukradnou mi know how a ksefty). ale kazdymu lehce nadprumerne chytrymu a schopnymu cloveku dojde, ze i kdyz poridi screenshoty presnyho nastaveni pluginu / skatuli, bez konkretniho kontextu skladby, ktera je vzdycky uplne jina, je to k nicemu - resp. ze schopnymu cloveku tim muze pomoct, ale takovej by se k dobrejm vysledkum dobral i sam -- a naopak min schopnymu cloveku to bude k nicemu, protoze takovy informace nemuze aplikovat systemove. ja osobne si rad ctu ruzny 'secrets of the mixing engineers' v SOSu nebo rozhovory na gearslutz, obcas si neco z toho vemu, vetsinou ne, obcas neco zkusim v praxi, ale ultimativne to stejne projedu svejma usima a estetickym filtrem - bud se to osvedci, nebo ne, ale dulezity je to poznat. a to zadny sdeleny sebeezoterictejsi tajemstvi nesvede.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    GAPPEQ: Já jsem tajnůstkář i v soukromym životě... :)
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    Jak se stavíte k "bránění svého know-how", jak je psáno v hlavičce tohohle klubu?
    Myslíte, že když napíšete "k natočení tohohle zpěvu jsem použil mikrofon ADK Vienna a preamp TLA něco něco", že každý bude najednou mít stejně dobře natočený zpěv a vy o něco přijdete?
    Narážím např. na debatu před časem, která mě tímto překvapila, kde LiquidSound odmítl (doslova: "neřeknu ani slovo") dát jakoukoliv informaci o natočení krásné nahrávky. Co vás k tomu vede? Není to trochu přehnané? Např. v SOS (a nejen tam) se každý světový zvukař a producent o své know-how ochotně dělí...
    Do jaké míry jste vy ochotni své know-how sdílet s ostatními?
    DRFEFEDEBILL
    DRFEFEDEBILL --- ---
    Potřeboval bych poradit, mám doma problém s elektrikou, vždycky když zapne nebo vypne nějakej spotřebič, tak mi přestane hrát zvukovka (restartovat). myslel sem že to bude přepětim, koupil sem si přepěťovku a pořád se to děje? nevíte o nějakym řešení? Samozdřejmě si nechci kupovat stabilizátor napětí za 10 tisíc :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam