• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUID_SOUNDStudiová praxe - NOVÁ ANKETA!
    TRANZISTOR
    TRANZISTOR --- ---
    Cau kuci, prdnu sem pro zajimavost jedno video, celkem znama skladba, ale zaujalo me na tom rozmichani vocalu, jsou hodne dany ve stereu, ale hlavne, hlavni vocal je dost uhnutej do leva i kdyz ma solo. Ostatni nastroje jsou tam jenom tak prcmrdavany do stredu. Pripomelo me to hodne michani ranych desek Beatles... Ale proc to sem pisu, zkouseli jste nekdy takovyhle nestandartni rozmichani vocalu? Kdyz sem to poslouchal tak sem si rikal, ze je to divny, ale zase oproti soucasnej standardum mi to prisla zajimava zmena a treba pro zajimavost rapidne nezahejbat ve stereu solo zvukama oproti tomu nez se to za posledni tricet let ustalilo a nekdy uz je to takova manufaktura ;-)
    Mungo Jerry - In The Summertime ORIGINAL 1970 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=wvUQcnfwUUM
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    LEVOS_BOB: nejlepsi je 10tka hahaha... galeje!
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    Halloweenskej mail od Joe Gildera z Home Studio Corner (kdo je na mailing listu tak to taky dostal), myslim ze vtipny.

    Here are 15 Ways to Scare Away Musicians:

    1. Act like you know more than they do.
    2. Don't listen to their suggestions.
    3. Listen to their suggestions, and then don't do any of them.
    4. Don't take any time to get to know them...and then criticize their performance during the session...then wonder why they don't seem comfortable.
    5. Check your email, Twitter, and Facebook while they're recording a take. They definitely won't notice. And you'll definitely be on your game.
    6. If the performance is lacking, have the musician record roughly 17 takes. It'll be easier to comp together a perfect take than to actually work with them to get one good performance.
    7. Make your studio as warm as possible. Sweaty musicians are happy musicians.
    8. Just set up mics and press record. Have ZERO input into the creative process. That's really valuable to musicians.
    9. Don't explain why you're doing what you're doing. Make demands. Be as short and snippy as possible. It makes you look professional.
    10. Don't offer any sort of refreshments to the musicians (especially the singers). If they want water, they should bring it.
    11. When tensions are mounting, or the recording is getting more frustrating, do NOT offer to take a break. You gotta power through this.
    12. While recording one musician, tell lots of stories about other clients you record. Make sure you make fun of them. It'll make you look cool.
    13. Talk about how amazing your OTHER clients are.
    14. Don't be prepared for the recording session. Instead, make the musicians wait at LEAST a half hour while you set things up. (It makes you look "in demand.")

    And finally, number 15:

    15. Don't have any sort of portfolio of music you've worked on. The musicians should blindly trust you, without any proof of your skills whatsoever.
    TRANZISTOR
    TRANZISTOR --- ---
    GONDAR: Tak at klienti vic posilujou a nebo si to prdnou na stojan ;-) Nebo me napadlo koupit nejakej bezdratovej set s plastovou handkou, treba nejake SLX4 od shuru. Ten jsme meli a ten mikrak nebyl tak tezkej. Vymenili jsme to ted za sennheisera SKM2000 s neumann kk205 vlozkou a to je 2x tak tezsi... A nikdo si nestezuje ;-)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim, prosim o info, jestli by nekdo mohl doporucit lehky (nejlepe plastovy) XLR mikrofon do ruky..nachazim bud jen kovove nebo lehke, ale s primontovanym kabelem...klienti si obcas stezuji, ze kombinace shure bg 2.0 (cca 300g) plus sennheiser SKP 100 G3 nasazovaci bezdratova kostka je moc tezka a nedivim se;]
    SMARTIN
    SMARTIN --- ---
    Rád bych se dozvěděl, zda někdo má zkušenosti se střiháním stop v Garagebandu. Jednoduchý střih zvládnu, ale nespojí se mi to dokonale, neprolne a je tam vždy slyšet lupnutí. Umí to vůbec tento software?
    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    hm, to jsem se navotravoval s tim mk319, mno ale kdyz vidim cenu sady od rode, kera je navic stejna jako samotny mic a vyjde to uplne stejne jako samostatna oktava, tak uz asi neni o cem.. uz i pro jeho univerzalnost, pac stejne by jeste asi byla potreba koupit naka nastrojova tuzka a zas by to cenove vylezlo

    Rode NT2A Studio Solution Kit | AUDIOTEK MEGASTORE
    http://www.audiotek.cz/product-43561-rode-nt2a-studio-solution-kit

    takze moc dik, jeste, ze jsem se zeptal...
    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    GAPPEQ: hmm, ten rode fakt vypada slusne, tady jsem nasel porovnai se starsim braskou od oktavy http://www.youtube.com/watch?v=VqRBWbXD7eA&NR=1

    je zhruba za stejny penize jako mk319 a univerzal vyuziti me posunuje k dalsimu zamysleni :-) co takhle posloucham ukazky na youtube, zni fakt dobre!
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    EXTAZYK: Na Studio Projects bych se vykašlal, maj hnusný rozdrolený vejšky. Doporučuju Rode NT2a, to je univerzální, kvalitně vyrobenej mikrofon za super cenu. Tahle tvoje Alesis zvukovka je hrůza, takže si kup jinou - je mi jasný, že se ti do toho nechce, ale zjistíš velmi brzo proč...
    GAPPEQ
    GAPPEQ --- ---
    EXTAZYK: To, co popisuješ se dociluje zkušeným použitím standardních procesů, jako je ekvalizace, hlasitost, panorama a komprese. Úpravy typu M/S processing (jako ten Brainworx) doporučuju využívat ve chvíli, kdy přesně víš, co děláš.

    Jestli chceš mít delaye na stranách, pošli je na strany. Jestli chceš, aby se ti netloukly s ničím jiným, nedávej na stejný místo na stranách nic jinýho ve stejném frekvenčním pásmu. Používej obyčejnej selskej rozum. Na delayích nepotřebuješ obvykle žádný basy - odfiltruj všechno pod 100 (200?, 300?, 400?, 500?, 1000?) Hz. Ukliď si v mixu. Odfiltruj tyhle basy ze všeho, kde je opravdu nepotřebuješ. Vyčisti si reverby - HPF, low shelf...

    Ekvalizuj reverby i delaye, používej i mono reverby.

    Jestli používáš hodně stereo zvuků, budou za chvíli naplácaný jeden přes druhej a bude to nepřehledný. Cokoliv lze hoď do mona a dej tomu konkrétní místo v mixu.

    Tak aspoň takhle pro začátek.
    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    LIQUID_SOUND: mno :-) jenze uz jsem investoval do http://www.alesis.com/io26 , takze pultik by v teto chvili byl tezkej nadstandart, puvodne jsem uvazoval o pultu myslim od alesise, ale jelikoz delam vyhradne na kompu a chceme do blizkeho budoucna i mit malinkou kapelku... komp, lehce klavesy, hlavne zenske vokaly a fletnu, tak jsem zaroven premyslel o pultu se zvukarnou zaroven , ale nova stala bratru 17 litru, coz by bylo fakt moc.. takze improvizacne a asi i nastalo :-) jsem vzal tu io26, pac je bohata na kanaly zvuk spokojenost a povedla se ve vyprodeji sehnat za 5.500. a jsem zvedavej jak tadle levnejsi impro-sranda dopadne - snaha o vyhnuti se nakupovani dalsiho hardweru.

    ted delam na projektu s detskymi lidovkami, kerej ani nemuze bejt profi, pac skromne a uprimne na to nemam, ale aby to melo nakou uroven (a taky si chceme vytvorit nake svoji chillouty - ciste kompova tvorba, zpev, fletna), tak resim ten mikrak.

    takze se zeptam jeste jinak... asi uz nebudu laborovat nad jinym mikrofonem nez je ta mk319.

    nuze otazka: bude mi pro ted stacit ta zvukarna spolu s oktavou? abych mohl uz jakztak kvalitne neco nahrat, aniz bych po koupi mikrofonu zjistil, ze jeste musim shanet preamp? ja se ptam takto blbe, pac je mi jasne, ze ty si v tom profik a uz od zvuku ocekavas hodne a vysledek musi byt maximalisticky, ale kdyz se zamyslime ciste jen na (snad) lepsim amaterismem, tak jestli jako v pohode? :-)

    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    EXTAZYK: takhle... doporučuju vzít oktavu a s preampem to řešit třebas třebas nějakym Spirit Notepad nebo (neznám, radil Matouš Godík) Mackie pultíkem z druhý ruky.

    Ten notepad bejvá rozhodně do 50GBP na ebayi. Rozhodně lepší řešení než preampy na zvukovkách. A ještě lepší než Behringer - ať už je to od něj cokoliv.
    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    opet jsem tu pro radu, snad mi nekdo poradi, protoze s nasledujicim nemam zadne zkusenosti

    potrebuji nutne zakoupit mikrofon hlavne na nahravani zenskych vokalu, detskych zpevu(spis holcicich) a take fletny. kdyby mel univerzalni vyuziti napr. jeste na percuse, spis ve vyssich polohach (chrestidla cinkatka) tak tim lepe, ale to je jiz mene dulezite.
    akorat klasika - rozpocet je nevelky, ambice nevelike, potrebuji predevsim postoupit o level vyse, pac mam tady obyc zpevovej dynamickej mikrak, ale diky malemu zaberu je nahravka hodne spatna, hodne prskancum atd...

    Liguid_sound mne navedl na ruskou oktavu mk319 a co tak ctu, tak je vychvalovan, pridava hloubku, uhlazuje transienty, nema problemy se sykavkama, asi hlavne danym rozsahem do 18khz. Cimz je jasne, ze nema univerzalni vyuziti, i diky jen kardio charakteru, ale to by se zkouslo.

    No ale take, coz asi potvrdi kazdy studiovy inzenyr, abych jeho kvality vyuzil, chtelo to by to jeste preamp, ale dalsi asi 4 litry si fakt nemuzu dovolit. takze v tomto ted tapu, jestli do ty oktavy za techto okolnosti jit. Nebo se to da i bez toho preampu?

    navic jsem narazil jeste na mikrofony studio projects b1, b3, c1, c3

    b1 prej takovej obyc smudla, b3 hybrid mezi b1 a barvitejsi c1, a c3 uz stoji pres 6 litru, tak to uz asi zase spis lepsi uvazovat o ty oktave.

    mate nekdo zkusenosti s tema studio projects? u nich se zamyslim, nad levnejsi cenou(coz asi prave bude kamen urazu, ze nebudou stat kvalitou za moc) a jejich univerzalnosti diky prepinani charakteristik a rozsahem 20hz-20khz.

    takze prozatimni uvaha:
    pokud je mk319 fakt dobra, ze prekona s velkym odstupem ostatni levne ksunty, tak bych o nem uvazoval

    nebo sahnout po levnejsim B3, kerej se da na thommanovi sehnat za 3500, akorat i s kufrikem a pavoukem, takze samotnej mikrofon by byl tak za 2 litry, coz nesvedci moc o kvalite
    nebo jeste ten c1

    a zatim bez preampu..snad casem...
    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    WACLOSH: a jo, vidis to, ten bx znam dokonce..ja na nej zapomnel uplne..dik :-)
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    EXTAZYK: pokud mluvis o digitalu, podivej se po bx eq. Má křivku zvlášť pro mono a pro stereo.
    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    asi nikde :-) koukam, ze zas trapas... me se proste nedari si udelat poradek ve stereu, nekdy chci aby mi napriklad delaye hraly opravdu jen na stranach, aby se proste vytratilo to co probiha mezi krajema, ja nevim jak, bych to presne popsal... uvolnit si misto ve stredu a okolo pro jine zvuky, napr vokal aj. ja to mam furt naky zmatlany jedno pres druhy...
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    EXTAZYK: možná ne úplně dobře rozumim... kde se něco takovýho konkrétně dělá?
    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    a chtel jsem se zeptat, cim vyriznu mono, ci cast stereo pasma zevnitr? neco musi bejt na to abych stereo zvuky mel jen na krajich... imagerem toho nedocilim, tim jen roztahnu do stran, ale to co je v monu a ty casti sterea kolem se nezbavim... co tahle posloucham naky veci, tak mi prijde, ze se to pouziva, asi v podobe nakyho pluginu...

    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    TRANZISTOR: neco asik by se dalo pouzit od EVO avox bundlle, zajimavy efekty na hlas maj..

    kopresor nakonec stacil... softube fet compressor je dobrej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam