• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDUSSASWING
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Ahoj lidicky. Jsem v tanci uplny drevo (ikdyz hybat se umim) a rad bych s tim neco udelal (na stary kolena). S pritelkyni radi chodime na Havelku, a vzdy jsme si chteli trsnout, ale nevedli jsme jak. Ma nekdo z vas tip, kam v Praze, pokud mozno co nejblize Praze 9, na lekce pro totalni zacatecniky, ktery nas financne nesezerou? Problem je, ze cas mame prakticky jen v patek odpoledne/vecer..:( Je to tezky, ja vim.
    Za vsechny tipy jsem vdecny. Diky
    SYSLICEK
    SYSLICEK --- ---
    V Brně bude v pátek 2. prosince vánoční swingový ples: https://www.facebook.com/events/1143071485748895/

    Bude tam hrát Harlemania. V Praze si na ni můžete skočit trsnout i do Gongu ve středu 23. listopadu: http://www.divadlogong.cz/divadlo-gong/program
    CINA
    CINA --- ---
    Vazeni pratele.. diky za reakce ...

    Add Balboa: Vrele doporucuji! Je to uplne neco jineho nez Lindy a mozna proto me to bavi snad jeste vic. Vydrzel jsem chodit 2 roky na zacatecnicky kurzy a vubec mi to nevadilo. Ma to ale jeden podstatnej hacek. Neni moc lidi, kteri by ji tancili na tancirnach, takze trochu chybi praxe a jednou tydne jako hodinova lekce je proste malo. Ale do kurzu na ni uz jen pokud bude vypsanej alespon pro "mirne pokrocile" (bude v ZigZagu nekdy v lednu jako uterni special pod tytulem "8:10").
    Stejne jako balboa, je dobrej i Charlston (a tim nemyslim ani flying a ani solo). Oboji je pro me dost odpocinkovej tanec a proto je mam rad. Kdyz je plnej parket, nebo moc vysoky tempo, tak je jasny k cemu sklouznu :D

    Tim chci taky naznacit, ze nejsem dobrej tanecnik, protoze si plno veci nepamatuju a pak je tanec se mnou dost nudnej. Ale aspon to zkousim ;) A pak si jeste notoricky nepamatuju jmena, coz pro socializaci neni uplne dobre. Chodim vlastne pravidelne na jednu tancirnu v tydnu. Letos to vychazi na pondeli v Jamu, pac tam pred tancirnou chodim na lekce. Jen jsem po lekcich trochu unavenejsi a nemam moc chut chodit pro nezname tvare. A taky mivam dost zizen, takze po nejakym tom pivu uz to nebyva uplne to prave swingove ;)
    Ale porad me to bavi a vlastne byvam i mile prekvapen, kdyz pro me nejaky follower obcas prijde.
    Jen je skoda, ze mam tak malo casu na vymetani vsech swingovych akci a festivalu.

    A naopak elektro swing uz me zdaleka tolik netahne. Uz v tom nevidim tolik zajimaveho, jako pred tim, nez jsem zacal tancovat Lindy.

    No tak se snad/mozna s nekym z vas potkam a trebas si i zatancujem ;)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    BEDRISKA: no dřív nás to chování - aspon nasi skupinu - ucili uz behem vyuky. Proste jak se chovat, ze swing je hlavně o tý radosti a ze usmívám se i na partnery, kteri jsou třeba lamky a kritizuju jen když jsem o kritiku požádána. A taky sam lektor po kazdy lekci na tancirne tenkrat postupne tancil se vsema holkama z kurzu.. a vybizel k tomu i chlapy. Ted se nic takovyho neuci. No... koukam ze jsem to dopracovala na skuhrajici swingovou stařenu :)))
    BEDRISKA
    BEDRISKA --- ---
    MAJKA: Je pravda, že jsem teď dlouho nebyla jen tak si zatančit a soudím spíš ze zkušeností a pravidel z dřívějška, kdy swing ještě nebyl tolik v kurzu :) ale tohle jsem doufala, že se nezměnilo..
    AENYE
    AENYE --- ---
    Neláká tu někoho balboa? Hledám leadera do začátečníků, bude ji teď otevírat ZigZag. :)
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    MAJKA: Ja jsem rada, ze jsem zatim nic takoveho nezazila. Jinak jsem zazila to stejne. Obcas si zatancim s jednim typkem, co umi asi pet figur, ale krasne vede, takze me to s nim vzdycky hrozne bavi :)

    BANKMACK: ja se sama sebe na kazde lekci ptam, proc tam ti lidi vlastne chodi, kdyz jsem je v zivote nevidela na zadne tancirne :) Me by to asi hrozne demotivovalo, kdybych takhle nekam jednou tydne chodila, neco se tam ucila a nikde v praxi to nevyuzila. Ja a muj tanecni partner jsme jediny par, ktery z nasich lekci nekam chodi. A jeste teda obcas jedna holcina (ale s tou si nezatancim, ze jo :) ). Kdyz uz se nam podarilo vytahnout je, tak spis sedeli u stolku, popijeli a tancit se bud stydeli nebo se bali, ze je dav uslape.
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    WOOTEEP: no to máš pravdu :)))
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MAJKA: ono vůbec nejde o to, kolik toho umíš. Už jsem zažila i tanec, kde tančil chlapec doslova tři základní kroky furt dokola, ale bylo to mnohem příjemnější, než jiní nejmenovaní experti :) Měl skvělej bounce, jasná gesta a vůbec, byl prostě příjemnej. Prostě vedl ty tři kroky naprosto skvěle a já si ten tanec úplně v pohodě užila. Pak přijdou machýrci, co machrujou spoustou hrozně jako že figur, vedou tak jako všechno blbě a ještě se u toho tance třeba vybavujou s ňákým kámošem, aby jako ukázali, jak jsou nad věcí - těm mam chuť šlápnout pořádně na nohu :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    BANKMACK: :D tak fajn :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    BANKMACK: Nejlepsi veta jak zacit....!!!! :)
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    MAJKA: tak pojď na tancirnu já tě vyzvu :)) ale moc mi to nejde ;)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    to teda protestuju. na chlapi to maj mnohem jednodussi, ti si zatancuji kdykoliv chteji. Uz se mi vicekrat stalo, ze jsem si za vecer zatancovala jen parkrat, protoze tech par chlapcu co tam bylo byli obsazeni neustale a dokonce meli frontu na dalsi tance. Proto jsem i prestala chodit na tancirny, nebavi me nekolik hodin travit tim, ze ciham na chlapi. Dokonce jsem se zacla ucit leadrovat :)))
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    No a co s lidmi z kurzu s těmi netancis? Nebo nechodite společně na tancirny? Kašli na ostych, holky to maj snazší jak už někdo napsal :)
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    RAGUPKI: můj taneční partner vůbec pro jiné followerky nechce chodit, ačkoli by mu to hodně prospělo. Jak tančíme většunou spolu, tak už vím, co přijde a on přestává vést. Taky je to hloupé z toho důvodu, že se tak připravujeme o možnost socializace s ostatními tanečníky a tanečnicemi, které bych já osobně hrozně ráda poznala, většina z nich vypadají jako velcí sympaťáci.
    On bohužel v tomhle necítí potřebu, protože swing pro něj není koníček a vášeň jako pro mě, ale jen pohybová aktivita. Co se týče chození pro zkušenější tanečníky, snažím se svůj ostych překonávat. Je to opravdu ta nejlepší možnost jak rychle získávaz zkušenosti. Všechno jsou to samozřejmě věci, se kterými se musím poprat sama. Aneb "nejistá stydlivka v novém kolektivu" :)
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    Mno ochotná a zkušená folowerka taky hodně pomůže :) ještě že jednu znám :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    BEDRISKA: no kéž by to byla pravda. Přijdou mi už dost zhýčkaní, chlapci :)
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    Soudě podle partnerky to mají followerky dokonce lepší, nechají se vést a pokročilý leader se přizpůsobí. Zatancují si tak úplně něco nového, kdežto my leadeři zkoušíme pořád jen to svoje :-)
    BEDRISKA
    BEDRISKA --- ---
    Chodit pro zkušené leadery nebo followery jen vřele doporučuji! Lindy hoppeři málo kdy tanec odmítnou, to už musí být neskutečně vyčerpaní, žízniví, nebo musí na chvilku z parketu :) Jen je dobré nevyžadovat další tanec po odtančené písni. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam