• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDUSSASWING
    JANITA
    JANITA --- ---
    TEREZA89: tim pádem palec nahoru! :)
    TEREZA89
    TEREZA89 --- ---
    JANITA: Jasně že se můžeš muzikalitu naučit. Existuje na to spousta dobrých cviků a dobří lektoři to učí začátečníky hned od startu. V creamu do každopádně probírají dost důkladně.
    JANITA
    JANITA --- ---
    ANETKAB: ehm.. já si myslim, že muzikalita se naučit nedá, tu musí mít člověk v sobě. :)
    Ale creamswing mě taky láká, tak dík za pozitivní referenci. :)
    ANETKAB
    ANETKAB --- ---
    tak my ted chodime na lekce do creamswingu a po predchozi zkusenosti jinde mame konecne pocit ze se da naucit uzasne veci a pri tom naprosto uvolnene blbnout na parketu ;) dulezity je individualni a muzikalni pristup a hlavne jsme se naucili, jak swing prispusobit a obohatit. Da se to dobre kombinovat s electroswingem, popem, r&b, housem... jasne ze to je vse otazka muzikality, ale tu se da naucit uz od zacatku.
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ja nemam prirozeny talent na tanec, presto me velice bavi a rada se ucim novym vecem. Jen proste potrebuju, aby mi to nekdo nazivo ukazal, pripadne me opravil a ja uz to pak natrenuju. Ale uceni se z videa u me funguje az ve chvili, kdy mam dobre zvladnute a osvojene zaklady.
    SYSLICEK
    SYSLICEK --- ---
    Znáte tuto přednášku?
    Planet swing -- the real Harlem Globetrotters: Ryan Francois at TEDxAlbertopolis - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=3W2A_qifVpU
    SYSLICEK
    SYSLICEK --- ---
    KARADUM: Původní swingaři ty tance na parketu vymýšleli. Otázkou je, jestli chceš tančit jenom nějaký další tanec na swingovou hudbu nebo jestli chceš tančit autenticky.

    Já jsem se půl roku učil tančit jen na tančírně a z videí a je to dost zdlouhavá cesta, která stejně končí tím, že začneš cítit, že něco nefunguje. Pak tě to donutí jít na workshop nebo nějakou lekci, kde získáš nové podněty ke zlepšení a k přemýšlení, které na tančírně nejsi schopen pochytit. Samozřejmě můžeš jít cestou zkoušení, objevovat a odstraňovat svoje nedostatky sám, ale když ti o nich řekne někdo, kdo se dívá jak tančíš, a vysvětlí ti, co zlepšit, tak tě to posune mnohem dál.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    SYSLICEK: Mno, vis jak se ucili puvodni swingari? Prave tancem na parketu, naucenim se vest slecny z treba klasickych spolecenskych tancu a pak experimentovani a okoukavani co delaji ostatni.
    SYSLICEK
    SYSLICEK --- ---
    WOOTEEP: Ano i ne. Srát na figury mohou silně pokročilí tanečníci, protože figury z jejich pohybů automaticky vyplynou. Začátečníci musí objevit a pochopit podstatu swingového tance a to není dost dobře možné bez figur. Je možné učit jen pomocí techniky, základních pohybů a muzikality, ale začátečníci to neocení.

    JANITA: Zrovna na tomhle videu je dost vidět, že elektroswing a swing k sobě mají dost daleko. Oni většinu času tančí charleston s jazzstepy, který snese neswingový rytmus.


    KARADUM: Souhlas, ale dříve nebo později narazíš na omezení způsobená neznalostí techniky. Z videa můžeš vyčíst kroky, pohyby končetin, ale vyčíst techniku vedení podle řeči těla je dost obtížné, ne-li nemožné. Teda pokud nemáš předplacený RhythmJuice ;-).
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    Zemřel bývalý bubeník Ivana Mládka – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/kultura/317219-zemrel-byvaly-bubenik-ivana-mladka.html

    VELKY dik za ucast na nasich tancirnach, radost z hudby, kterou jste predaval, nas bude provazet dal....
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    LADY_LEIA: Fajn je take proste sjizdet videa a pak na tancirne vzdy jednu figuru, at uz se jmenuje jakkoliv, zkusit.
    JANITA
    JANITA --- ---
    WOOTEEP: naprosto souhlasim.. tančila jsem salsu a tu jsem se naučila tak, že jsem každej víkend byla někde v klubu a šlapala ostatním na nohy.. a tušim, že se swingem je to to samý! :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    LADY_LEIA: no každýmu holt vyhovuje něco jinýho.. já jsem skoro 8 let tančila na takové polo profesionální úrovni, takže ty kroky a figury asi rychleji vstřebávám. nebo co..
    každopádně, já si teď frčim spíš na Electroswingu :) každopádně hele, jedno video:
    Les Ninjammerz du Studio 88-SWING avec Caravan Palace au Festival d'été de Québec - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=_-HxdLQi7eg


    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    Srat na figury... -zablbnout si na parketu- o tom to je. A blbnout slusne se da uz po ovladnuti prvniho triplstepu :D Figury jsou pro exhibouse, fanatiky a lektory!!!
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    JANITA: Ja jsem stale zacatecnik, umim par zakladnich "figur", co se ucili tak v prvnich trech lekcich a vzdy me odradi, ze ty workshopy jsou aspon pro mirne pokrocile. Rychlost lekci mi vyhovovala, aspon jsem si ty veci mohla vic zazit a zautomatizovat. U tech rychlolekci se mi stava, ze ty veci z nich rychle zapominam - vcetne jmena figury, takze si to pak uz ani nemuzu dohledat na netu :)
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    KARADUM: kdyz jsem tancila salsu, tak to byl taky dril jako blazen, ale presto tam byla mila a pratelska atmosfera :) Ale jak rikam, mohla jsem to takhle vnimat jen ja. Jinak na lekcich taky rikali, ze neni problem se domluvit, ale pochopila jsem, ze oni je na starosti nemaji a ta pani, co mela, holt nekomunikovala.
    JANITA
    JANITA --- ---
    já mám celkově problém, že ty lekce jsou na mě moc pomalý.. tak radši chodím na workshopy zahraničních učiteů, kde to do vás naperou v rychlosti a intenzivně.. ještě tak častěji chodit do tančíren a nestydět se.. stejně se člověk nejlépe učí na parketu! :)
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    LADY_LEIA: Pileckeho lekce i maji povest drillovych veci a pohodova atmosfera se tam objevuje az kdyz clovek chodi dele. Dost toho ale uci treba i Stepan, ktery je skvely.

    S komunikaci pres mail nemam zkusenosti. Ale na hodinach jsme se vzdy v pohode domluvili na nahradach, ac mam pocit, ze prave nekde je heslo, ze penize se nevraceji.
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    KARADUM: nulova komunikace pri reseni problemu. Ja i kamaradka jsme musely kratce po zacatku prestat. Ona kvuli tomu, ze ji neplanovane zmenili rozvrh a ja ze zdravotnich duvodu - mela jsem nalez, kdy mi doktorka na dlouhou dobu zakazala cokoli jineho krome klidne chuze. Byly jsme tam fakt parkrat, chtely jsme se s nimi domluvit alespon na castecnem vraceni penez. Na lekcich nas odkazali na pani, co ma penize na starosti. S tou jsme se snazily opakovane komunikovat mailem, ale na zadny z mailu neodpovedela, ackoli je cetla. Kdyby klidne napsala, ze penize bohuzel nevraceji, cokoli, bylo by to akceptovatelne. Ale ignorace podle me seriozni neni.
    Co se tyce lekci, chodila jsem k panu Pileckemu, ktery mi moc jako lektor nevyhovoval a na lekcich nebyla tak pratelska a uvolnena atmosfera, na kterou jsem zvykla z jinych tanecnich kurzu, ale to je jen muj osobni subjektivni dojem a mozna jsem to tak vnimala jen ja. Rozhodne to neni neco, cim by se mel pripadny zajemce ridit :)
    Kazdopadne kvuli tem problemum s komunikaci si radeji pro lindyhop zvolim v budoucnu nekoho jineho. Mrzi me to, protoze jejich lektori jsou sikovni a mam to k nim na lekce kousek.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    LADY_LEIA: Jakepak, ja jsem s nimi naopak spokojen.
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    KARADUM: zig-zag osobne moc nedoporucuju. Mely jsme s nimi s kamaradkou ne prilis radostne zkusenosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam