• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUTATOY8mm / 16mm/ 35mm FILMY / PROMITAČKY / KAMERY a vše kolem
    DAZ
    DAZ --- ---
    FISHEYE_100: naprosto v pořádku, koroze žádná
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    Kontakt pojistky, která je v pořádku, koroze...
    DAZ
    DAZ --- ---
    FISHEYE_100: Jasně vim, zezadu na víku je na síťovej proud - ta je naprosto v pořádku, měnil sem F5 - jedna ze dvou co jistí ovládací obvody jinak jsou všechny pojistky co tam byli (i F4 která jistí napájecí obvod žárovky..) v pořádku.
    Právě proto naprosto nechápu co s tím je...
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    DAZ: Kontakt pojistky buď na těle přístroje nahoře pod krytem nebo vzadu ve víku.
    DAZ
    DAZ --- ---
    MUTATOY: Právě že ne... ale raději jsem je všechny vyměnil avšak nepomohlo to.
    MUTATOY
    MUTATOY --- ---
    DAZ: Možna pojistka?
    DAZ
    DAZ --- ---
    Tak jsme tu s dalším problémem, a doufám že naleznu radu ;) tentokrát ale mnohem větším.

    Při nedávném promítání se promítačka po vypnutí už nerozeběhla ( meoclub 16 elektronik 2) respektive přestalo jít světlo a ovládání posuvu filmu, snímání zvuku i zesilovače normálně fungují a i pohon a posun přes převíjení nebo zaváděcí páku jede, ale ovládání ani světlo nefungují.
    Pojistky jsem měnil.. nepomohlo.
    Netušíte někdo čím by to mohlo být?
    DAZ
    DAZ --- ---
    FUJI_ITA: určitě je to v uživateli ;) proto se taky ptám...

    FISHEYE_100: samozřejmě sem měnil, promítačka je technicky naprosto v pořádku

    MUTATOY: díky moc, přesně tohle sem potřeboval!
    MUTATOY
    MUTATOY --- ---
    DAZ: ja mam automata 2 a trhalo se mi to jak řikaš. Šlo o to to dobře založit je tam jedna pojistka a dalši zpomalovak pred civkou. Ale je to už taky nějakej patek... kdyžtak tady by měl bejt manual
    KinoFórum • Zobrazit téma - 59 manuálů k výrobkům fy Meopta (promítačky a příslušenství)
    http://www.zahori18.cz/kino/viewtopic.php?f=21&t=29
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    DAZ: uz je to nakej patek co sem ji mel v ruce ale pokud se nepletu tak jako u vetsiny promitacek lze rosvitit lampu/ otevrit clonu az po spusteni mororu jinac budes propalovat policka imr, trhani muze bejt dany vice vecma za prvy stara vyschla kopie, spetne zalozino,pokud se to trha pr startu muze to bejt prilis velkym tahem navijeci civky na petatricitce se to stava u starsich kopii pomerne castou kor pokud si nedas bacha a mas pri rozjezdu provesino ... cili promitacky nemusi bejt v pici muze to bejt problem v uzivateli :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DAZ: Nechápu, co chceš slyšet. Při rozsvícení lampy se ti propálil film - jakým způsobem by tato chyba mohla být vinou navinutí filmu? Máš v piči promítačku, ne? Nebo jakej jinej důkaz chceš?
    DAZ
    DAZ --- ---
    Zdravim, mám dotaz, rozchodil sem promítačku - meoklub16 - elektronik, koupil film, ale jako absolutní začátečník co se promítaček týče potřebuju radu.
    První věc kterou jsem nečekal je že film se při rodvícení lampy začal škvařit a díky mé pomalé reakci se do něj propálila díra (naštěstí to bylo na zaváděcím konci). A další momentálně největší problém je to že film se trhá při zapnutí oběhu se po chvíli vždy za výstupem z oběhu trhne. Čím to může být? špatně navinutý film? nebo něco jiného?
    MARDOU
    MARDOU --- ---
    Neměl byste někdo na zapůjčení cca na 2 týdny diaprojektory s carousselem (http://en.wikipedia.org/wiki/Carousel_slide_projector)

    Odměna, protislužba, ... samozřejmostí.

    Díky
    (Pošta)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zdar chlapi, mám dotaz:

    Zdá se, že mi zmrdi ukradli moji oblíbenou diapromítačku Pentacon H50:



    Proto řeším, čím ji nahradit. Samozřejmě bych nejradši zase znova ji (a já si ji koupím beztak), protože je malinká, lehká, skladná a roztomilá - a navíc krásně jasně a bíle svítí, ale taky jsem přemýšlel, jestli bych si neměl pořídit i něco lepšího. Za poslední dobu jsem hodně cestoval a z cest dovezl nějakých 100 diáků = 3500+ fotek, ze kterých pro probrání sice třeba dvě třetiny vyházím, ale pořád se bavíme o nějaké tisícovce zarámečkovaných slajdů. Kdybych kdy náhodou dělal promítání rodině nebo kamarádům, tak i rozděleno na deset štací to znamená, že budu jak magor vyměňovat sto rámečků per session a budu s tou promítačkou svítit v kuse třeba dvě hodiny, což na mě i na promítačku klade podle mě už solidní nároky. Proto hledám konzultaci v promítačkách - vím o nich hovno.

    Ten můj starej Pentacon měl ty výhody, co jsem popsal nahoře, ale i nevýhody:
    - manual focus pochopitelně
    - ale co hůř, objektiv zasazenej v plastovým tubusu s plastovým rychlestoupajícím závitem, zajíždějícím do plastovýho protizávitu (tím se ostřilo)
    - vakl na tom plastovým objektivu - dalo se s ním shiftovat na všechny strany, čím víc vysunutej, tím víc
    - obecně to ostření nebylo moc vychytaný, ocenil bych klasickej kovovej závit bez vaklu
    - měl místo jen na dva diáky zaráz, žádnej karusel
    - všechno plně manuální
    - a topil jak hovado, přičemž chlazení podle mě bylo vyřešeno nedostatečně - žebrování nahoře bylo rozpáleno vždycky do běla a podle mě to není správně

    Pročež hledám něco, co by mělo líp vyřešený chlazení výbojky, eventuelně karusel na třeba padesát diáků, eventuelně automatickej posun nějak na dálku, abych u toho nemusel stát jak tvrdý Y, a kovovej objektiv v kovovým pojezdu, žádnej půlcentimetrovej vakl. Na autofocusu netrvám, ty diáky nejsou tak prohnutý, aby to nestačilo nastavit jednou a pak už jen promítat. A samozřejmě hezký bílý světlo a výbojku, která eventuelně půjde sehnat znhovu, když se posere, abych nemusel kupovat novou promítačku. Kdyby to i hezky vypadalo - což ta H50ka vypadala úžasně - tak bych byl moc spokojenej. Většina promítaček je totiž hranatá a škaredá jak prdel.

    Dokázali byste něco doporučit? Co je tak řekněme světovej standard v promítačkách? Já se v tom vůbec nevyznám. Představuju si, že jistě Leitz něco má a tady tyhle firmy a že to bude stát desetitisíce, tak to asi nechci, ale je i něco zaplatitelnýho, co by zároveň mělo i pár funkcí a nebylo celý z plastu? Samozřejmě se bavím o kinofilmu.
    A eventuelně co je (existuje to vůbec?) taková třeba nejlepší současná promítačka na světě? Já vždycky rád znám ten absolutní top, abych se pak od něj mohl odměřit směrem dolů a najít si svůj kompromis. Snad mi rozumíte.

    Díky za každou poradu,
    J.
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    FISHEYE_100: popravde u tyhle quartzky sem skoncil po relativne dlouhy rade pocinajici klasikou Admirou (ktera byla supr a zpetne musim uznat ze z ni mam nejvic relativne kvalitniho materialu, pres uzasnou Bell & Houwel kameru ktera praveze mela automatickou clonu ale po jednom letmim neopatrnim ducnuti se ji utrh magnet od expozimetru a vzal sebou komplet moznost zaclonit, pak jedna quartzky v ukradeny brasne a ted sem u tyhle ktery mi zatim sedi ale zacinam mit dojem ze nejlip udelam kdyz ten casosber udelam rucne a bez bazmeku narazil jsi na par bodu ktery sem si predem neuvedomil
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    Nedavno jsem takovy skript napsal v Processingu, jako problem se nakonec ukazalo, ze treba nejde exponovat tak dlouhou dobu na jeden cas/clonu, tuhle cast nakonec vyresil webcam, i kdyz ne k moji spokojenosti. V tvem pripade by to mohlo by treba toto: http://www.super8camera.com/graphics/canon_310_XL.jpg, coz ma automatickou expozici...
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    Aha, zajimavy, no mel jsem tuhle kameru, ale nejak tomu nemuzu verit, ze by bylo mozne ji spinat takovouhle spousti, je to dost kram. Co terba nejaka kamera na baterie?
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    FISHEYE_100: chci zkusit casosber na 8mm kameru Quartz - zoom DS8 - 3. Chtěl bych to nastavit rekneme na 24 - 48 hodin a snimani cca po dvaceti az třiceti minutách, po jednotlivých snimcich, pocitam ze kdyz prepnu kameru na jednotlivy snimky tak by to mohlo jit i s tou drátěnou spouští

    Ta tvoje kamera zni zajimave, to asi neni osmicka nebo jo? nesynchronizuje se sektorem kamery?
    FISHEYE_100
    FISHEYE_100 --- ---
    FUJI_ITA: A co vlastně potřebuješ? Má to být na foťák, nebo na kameru? Drátěná spoušť přímo mechanicky mačká spoušť, pro to je třeba trochu lidské citlivosti, tak nevím nevím. No mám takovou kameru, co natáčí v sekvencích s expozicí cca několik vteřin, je to krokový motor, spínač a to celé přímo posouvá motor kamery. Vymyšlené je to pěkně, ale v podstatě to vůbec nefunguje, protože ten motor nikdy nesynchronizuje přesně se sektorem kamery. O co vlastně jde? Chceš exponovat na jedno políško, nebo políčka v čase na normální expozici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam