• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUTATOY8mm / 16mm/ 35mm FILMY / PROMITAČKY / KAMERY a vše kolem
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    CUNESK8: Ve Škodovi? Tam te podle me vyhodej i s fomackou inverzi, natoz proslim orwochromem... chtit po proslim orwochromu barvy, natoz po vyvolani v černobílé vývojce to bys opravdu chtel moc a je fajn ze ti o to tedy nejde... mozna ti to vyvola ten tipek z Prahy az na nej sezenu cislo, nebo nejaky nadsenec co rad experimentuje... urcite to jde vyvolat v nejaky specialni černobílé vývojce, viz todle video co na me po zagoogleni vyskocilo na prvni dobrou...

    ORWOCHROM UK17 developed in Telenal Dokumol as B&W
    https://www.youtube.com/watch?v=7_vGBer6oSs
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    STILL_PRIMITIVE:
    to by mohlo být na nástěnce
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Sehnal jsem si teda 2xFoma Cb za 590kc. Pohoda. Uz jen natahnout, pockat na volno a dobre pocasi. Jeste technicky dotaz. Nechci se proste zbovovat tech barevnych Owro chrom ut15 a uk17, Chci je vyuzit a ptam se: Sli by vyvolat procesem jak ty FOMA CB filmy? O barvy mi nejde, mam to proste na experiment, zajima mne jesli na tom neco bude a jestli by mi to tak treba vyvolali ve skode. Tam pocitam, ze na to maji nejakou masinu. To by nemusel byt pro ne problem ne?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    V pondělí sem se dozvěděl náhodou v hospodě že prý někdo Praze volá 16mm... barvu i čb, mě to moc netankuje tak sem se po tom moc nepídil, je to pro někoho zajímavý? Že bych případně zjistil víc.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    CUNESK8: vzhledem k tomu že chceš "experiment" tak bych asi moc neřešil co se jak dělá a něco tam natočil pak to celý přetočil a věci jako fps, expozice, clona, ostření neřešil vůbec - toč s tím jak jen to jde a kruť se všim jak tě napadne...jinak to bude málo experiment... nezapomeň náhodně otevřít a polosvětlit nenantočený materiál .)
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    CUNESK8: vzhledem k tomu jak je potřeba přesně exponovat pro jistej výsledek, tak musíš změřit světlo a pokaždý exponovat polovinu regulerního osvitu aby výslednej osvit byl rovný tomu jaký má být... obě expozice musí být tedy podexponované...
    JCK
    JCK --- ---
    CUNESK8: hehe, ja se spis flickeringu vyhejbam.. A to delam vztahem mezi fps a sektorem.. Takze kdybych to chtel cilene, zjistím si kolik ma ta osmicka shutter speed na jednotlivé fps a laboroval s frekvencema svetel.. Ale teda řeším to vesměs treba od 150fps vejs, ale princip zustava.. Klidne se ptej..
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    JCK: hele nevis nahodou jeste, jestli pujde na te me kamere udelat lehci flickering? Nekde jsem cetl, ze by to mohlo lehce delat pri 24sn/s nebo rychle hypat s clonou?:-D
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    JCK: supr.diky za rady. Kua, mam dojem, ze to nebyla kazeta. Takze tuto kameru si necham na cb film a bude (pokud tedy pofici). Jeste dotaz k te multiexpozici: jak je to nejefektivnejsi? Je lepsi 1. expozici lehce preexponovat a 2.lehce podexponovat nebo je to uplne fuk? Snad uz dam pokoj.:)
    JCK
    JCK --- ---
    CUNESK8: čudlík je vypnout/zapnout. ve vypnutý poloze lze vytočit péro, ale film se nepohybuje... S otáčením filmu nemá souvislost.
    Souhlasím s MILAZAJICEK: , nemá smysl zakládat nejistej výsledek, zvlášť když nevíš jestli funguje kamera apod...Nebudeš pak tušit co se pokazilo, kdyby náhodou.. Kup fomu, nech u někoho vyvolat, uvidíš. kup další, a další.. a další..
    CUNESK8: na bhphoto ten trix v ds-8 ani nevidím, i pochybuju že se dělá. vyrábí se super-8 v kazetě, což je do jiný kamerky.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Dotaz jeste ohledne kamery. Mam ji na "experimentalni" film, od zacatku chci delat multiexpozici. Z navodu asi vse chapu krom cudliku: EIN/AUS. Nechapu moc k cemu slouzi. Kdyz budu chtit po naexponovani jedne casti ji pretocit, v jake poloze ma byt ten cudlik? Nebo je to jedno?
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    MILAZAJICEK: vyresim to nejjednoduseji. Koupim cb foma za 330, necham si ho vyvolat za 590kc. Je sice o pulku drazsi, nez kdybych si to vyvolal doma, ale mam jistotu, ze to nezkurvim. Nikoho v okoli nemam, kdo by mi s tim pomohl. Ten foma kit s postou stejne vyjde na cca 800kc, a pisou, ze to je na 2 filmy po 10m. V bhphoto je kodam trix za nejakych 22dolaru, tak na podzim si ho koupim tam a mozna i vyvolam tam nekde. Uvidim.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    CUNESK8: mrkni na temnakomora.cz 8mm sekce tam byla celkem aktivni. na první pokusy bych spis zalozil cerstvej film a pouzil ten kit od fomy nez si pridavat nejaky dalsi promenny ve forme prosleho filmu do procesu s kterym nemas zkusenost. ten proslej se hodi I na trenink navijeni do toho tanku. 10m filmu se tam nedava jen tak chce to cvik.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    MILAZAJICEK: diky, takze ten orwo film muzu zalozit? Nejlepsi by asi bylo, kdyby mi nekdo sepsal komplet co si mam sehnat (presne nazvy) a navod pro tupce klidne i naskenovany z nejake knizky, jinak to asi nedam.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    CUNESK8: to je u selenovych expozimetru uplne bezny. ale jsou možnosti jak to vvyresit. treba malickym solarnim clankem a odporama to dohonit aby to +/- odpovídalo. ale vetsinou se snaz naucis zit bez nej :)

    chemie se da I namichat jinak foma prodava set chemie ale potřebuješ tank.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Tak kamera je doma. Vse vypada v poradku. Jen expozimetr nefunguje.:( tak snad to nejak zvladu bez nej. Mam k tomu i 2 stare filmy Orwo Ut15 a Uk17. Chtel jsem je pouzit, ale jeden pan mi psal, ze dnesni dobe uz nepujdou vyvolat, ze se chemie nevyrabi. Je to tak? To je u mne uz jedinny problem, kde a jak to vyvolat. V praze chteji 590kc/film :(
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Odepsal mi pan z olomouce, psal ze ji zkousel natahnou a pry pekne bezi. Fotka vnitrku taky vypada, ze je tam vse. S postou vyjde na 500kc. To by slo ne? Mam to vzit? Jde nekde sehnat barevny film do 500kc? Nic jsem nenasel:(
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: do kamrliku budu urctite psat ohledne toho vyvolani a filmu. Ja jsem doma sam nikdy nevyvolaval (i kdyz ted vsechno na kinofilm mam nekde ve sklepe pry. :-) ) vzdy jsem film dal kamosovi a ten mi to za nejake pivo vyvolal. Ale uz tu nebydli. Tak to resim jak i...t. Jinak diky za cenne rady.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    CUNESK8: v hledáčku tědlech levnejch to neuvidiš, kdybys měl zrcadlovou tak jo, myslim že bolexky nejaky to maj... ale ruku do ohne za to nedam... co legendarni ostravský kamrlík??
    Cos postnul je ten film no, Super 8... to do Qarzky das... kamery na kazety muzou bejt i levny, driv to normalne jelo... ale ty lepsi budou drahy no...
    Nejlevnejs si to vyvolas sam no, ja si zacal michat chemku opde staryho receptare a rekl bych ze to vyjde levne, ted promakavam jak toho vyvolat na jeden zatah co nejvic, nacpu to do CPAčka co mam na barvu... je to jak s čb fotkou no... samo domo je to nejlevnější a když se to posere můžešnadávat jen sám sobě, plud můžes hnout a vychytat proces jak se ti hodi, např něco blbě naexponuješ, zkusit jemnozrrny vyvojky atd...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam