• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    CMLKA: Nedávno na mě vyskočila jejich reklama. Nevíš, jestli je maj v ČR i v kamennejch prodejnách? Už jsem se několikrát napálila, když jsem tam pro něco vyrazila, a ono se ukázalo, že smůla, jen přes eshop.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Mimochodem kalhotky dělá už i Lindex a Marks a Spencer, tkerý je teď má i v docela velké slevě, takové balení po 3, takže jestli někdo váháte, tak je vyzkoušejte.

    Menstruační spodní prádlo | Spodní prádlo | Marks and Spencer CZ
    https://www.marksandspencer.com/cz/l/spodn%C3%AD-pr%C3%A1dlo/v%C5%A1echny-kalhotky/menstrua%C4%8Dn%C3%AD-spodn%C3%AD-pr%C3%A1dlo/
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    já je nechávám namočené do praní, kdy průběžně měním vodu a při praní místo aviváže používám desinfekci denkmit z DM
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    CAMELLA: ten sanytol mě napadl... koupím ho a vyzkouším.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    XMARGE: dělám jak ty a cca jednou za dvě až tři praní vyperu se sanytolem desinfekcí na prádlo.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Mám otázku na uživatelky menstruačních kalhotek - jak s nimi zacházíte než je vyperete?
    Já je vždycky přemáchnu ve studené vodě, dokud z nich neteče téměř čirá voda při vyždímání, pak je většinou nechávám proschnout a peru je po 3-4 kusech v gelu na jemné / sportovní prádlo a nechávám uschnout na věšáku. Nejčastěji sahám po Lunacare kalhotkách, ale bohužel je mám půl roku a teď jsem zaznamenala, že většina z nich smrdí zatuchlinou - a to jak za mokra, když je vytáhnu z pračky, tak po uschnutí.
    Takže otázka je, jestli nedělám něco blbě - nemám je třeba nechat namočené dokud je nedám do pračky? A jak je odsmradit? Chci vyzkoušet nechat je namočené v octovém roztoku a následně vyprat znovu a nebo vyzkoušet desinfekční prášek na praní (ale nezničím je tím??). Jinak jsem s nima spokojená, ale abych je musela měnit po půl roce, to se mi nelíbí...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    BESSAYA: Díky, jsem v situaci, kdy jsem přišla o oba kalíšky (používala jsem velký i malý LadyCup) a na jaře jsem měla nějaké urogynekologické problémy, které povolily, když jsem vyřadila velký kalíšek a na část menstruace byla jen s mens. kalhotkami bez kalíšku.

    Tak řeším, co dál.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    MOLLY: Ahoj, ne přímo tuhle značku, ale používám už několik let nixit disc, a funguje to na jiném principu než kalíšek - nedrží to podtlakem. Je to ale super a narozdíl od kalíšku mi nikdy neproteklo a nemám s tím kvůli tomu podtlaku bolesti. Takže za mě spokojenost.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    Máte někdo zkušenost se Ziggy Cup? Díky.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Dceři nakonec nejlíp sedly kalhotky Jessa z DM, cenově velmi příznivé, takže spokojenost na všech stranách.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    dnes mi přišlo do pošty - sleva 250,- při nákupu nad 1000, - na snuggs.cz promokod: DNES250
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    kalhotky ve výprodeji za 199,- (jsou na konci) https://www.ecomodi.cz/menstruacni-kalhotky-ecomodi_k7/
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    RYBKA: Já jsem nejvíc spokojená se snuggs, na zkoušku jsem si ještě koupila kalhotky od sayu a love luna a snuggs prostě vedou.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Filtrovala jsem si příspěvky o menstruačních kalhotkách, prosím, kdo je používáte, jaké jsou vaše zkušenosti po delším používání? Které vydrží a fungují a které naopak nebrat?
    IKA
    IKA --- ---
    ALONSY: skúšala si aj rôzne spôsoby zloženia?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    ALONSY: ani kdyz je jakoby obkrouzis prstem? Na youtube jsou pry ruzny tutorialy, ale na to jsem nemela odvahu :))
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Je nějaký trik na ty měkčí kalíšky?
    Mně prostě nefungují. :-( Mám asi tři a můžu stále používat jen LadyCup. Zbytek se neotevře ani kdybych se na hlavu stavěla :(
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    LUUCA: Kalíšek je na to určitě ok, zvlášť v případě plavání s dětma, který člověk absolvuje (aspoň podle mé zkušenosti plavání se synovcem) sice ve vodě, ale víceméně ve stoje.

    Co se značky týče, těžko radit, protože každému vyhovuje něco jiného. Asi bych vycházela z toho, jak "dobře" se znáš. Mně třeba vyhovují měkčí kalíšky (MeLuna, Whoop de doo), kde to ale chce trošku zvyku nebo zručnosti, aby člověk zkontroloval, že správně sedí, teda hlavně že se dobře rozvinul. Přijde mi, že u tvrdších kalíšků (yuuki) tohle víceméně odpadá, protože je z tak pevného materiálu, že se prostě rozvine a usadí sám. Ale na druhou stranu mně tvrdší kalíšek způsoboval záněty, protože jsem se občas při zavádění odřela. To u těch měkkých vůbec neřeším.

    Kromě toho si ještě musíš rozmyslet způsob zakončení toho kalíšku - dělá se tyčinka, kulička, očko ... Zase bych vycházela z toho, jak je ti příjemné manipulovat s něčím v téhle oblasti. Pokud ti to vadí, šla bych do tyčky, která ti téměř čouhá a ten kalíšek za ní vytáhneš. Pokud ti nevadí si sáhnout dovnitř, můžeš jít do čehokoliv a je to téměř jedno, já mám třeba ráda kuličku, mám pocit, že tam nikde nepřekáží.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    LUUCA: moon up, yuuki, masmi, intimina, lunette, meluna... U zuuki se mi líbí balení v kalisku na sterilizaci v mikrovlnce. Jinak nevím :)
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Začala jsem chodit se synem na plavání a přemýšlím, jak vyřešit jednou měsíčně bazén vs menstruace - je kalíšek na toto ok? Objevila jsem teď snuggs a je to super, takze mi jde fakt jen o to jedno dopoledne měsíčně :)

    A pak, jaké značky jsou teď nej? Byla jsem v obchodě Bioo v Kotve a mají tam strašný výběr, doporučíte mi nějaký konkrétní? Se kterým se třeba snadněji pracuje? Moc díky!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NIGHTFURY: Jo, vypadaji fakt krasne, chystam se na ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam