• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    IGNACIUS
    IGNACIUS --- ---
    ještě přihazuju svojí iniciativu :) Moje imaginární facebookpostava Pan Půlbanán je taky zastánce kalíšku :D

    Plus mám za sebou první menstruaci s kalíškem (Ladycup L). Výsledek - rozhodně budu používat dál. Byla sem nadšená jak snadno se instaluje, vyndavání bylo horší (pár záchvatů smíchu na záchodě, když už sem nevěděla jak tu potvoru klouzavou chytit :) chce to cvik, hlavně i na to si předem umýt ruce.. Bohužel se mi povedlo, že mi kalíšek v noci protekl, ale doteď moc nevím čím to.. překvapilo mě hlavně to, že to co proteklo byla světle červená až vodová tekutina, ale přitom kalíšek byl do půli plný hodně tmavé a hlavně tuhé ..hm ..tekutiny :) ale protekl jen opravdu malinko. To co mě asi mrzí doteď nejvíc je, že mě celou menstruaci pobolívalo břicho, na což skoro vůbec netrpim. Nebylo mi vyloženě zle na prášek, ale prostě mě břicho brnělo a třeba při kýchání mě podbříšek zabolel..obávám se že tím podtlakem..prostě nemám asi navyklou sliznici a té se kalíšek s podtalekm nejspíš moc nezamlouval.. K tomu se mi dokonce menstruace o den prodloužila a přišla mi silnější. Už 7 let beru antikoncepci a menstruaci mám jak hodinky a velmi slabou (ikdyž je pravda, že člověk nevidí kolik toho tampon nasákne..v kalíšku to je víc překvapující :) Doufám, že si pupek zvykne a bude klid, protože jinak super ekopocit!
    IGNACIUS
    IGNACIUS --- ---
    PROMETHEA: výborný, já bych přidala barvy, teda třeba jen vybarvit kalíšek..a zbytek černobílej. :)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    PROMETHEA: Já si taky myslím, že to je výborný nápad. Naprosto jasné, stručné, výstižné :). S dovolením ho zkusím ještě trochu poupravit a za chvíli nahodím.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LIMONADA:
    MERMAIDA: jo, jenomze to budu muset udelat znova, pac mi ten soubor spad :DD
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    JANYNA: je ti pet je imho blbost, nepochopitelny pro neznale, takze to ztraci efekt
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    PROMETHEA: tohle je nejlepší (než jen ten obrazek červeného kalíšku)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    PROMETHEA: vyborny, jen udelat silnejsi linky, pripadne vsechno nabarvit nacerveno a muze to ven, to je fakt dobry
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    tak kratka rychlovka k rozvijejici se diskuzi - je to maly, je to svetly, ale uz s tim nic nenadelam, soubor se nestih ulozit, a spadl mi corel, takze mam jen tenhle jpg :)
    ale myslim, ze pro pripadnyho grafika jako zakladni koncept se to da pouzit

    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    CHANA: prave s tema plinama a stylem "je ti pet?" to chapeme a zasmejeme se tomu my, co kalich uz zname, ale kdo o tom nikdy neslysel, tak vubec nepochopi imo
    CHANA
    CHANA --- ---
    PROMETHEA: Mně se líbí heslo "klasika - moderna - revoluce" :)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    znacky nejznamejsich (a nejlepsich:) kalisku muzou byt uplne dole ve dvou radcich jen oddelene mezerama a treba barevne rozlisene...
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Podle mně by to mělo být trochu delší než PROMETHEA, protože lidi je v tom jejich spěchu a myšlenkách na kdeco třeba trochu víc "zaháčkovat".

    Takže navrhuji skombinovat:

    JE TI PĚT?


    a



    Oba obrázky jednoduché = budou rozkódovatelné i na malém formátu. Dostatečně málo textu na opět malý formát + oba headliny jsou jasné a krátké. První headline provokativní, poslouží jako chyták pozornosti, druhý headline již krásně navede konkrétně k tomu, o co jde. Na konec však bude ještě třeba dopsat jméno produktu (důležité, už z prvního kontaktu s ním musí ocházet!!), tzn. "menstruační kalíšek". Www stránky bych tam nechala. Když tam nebudou, účinnost nálepky to hrozně snižuje... Co takhle udělat nějaký jednoduchý neutrální? Jen s krátkým vysvětlením a odkazy na značky?

    Piktogram znázorňující plenku by měl být samozřejmě poladěn, lepší jsem teď nenašla.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    PROMETHEA: souhlas, taky se mi to libi, jeste by to chtelo nejaky smrncovni design... a treba by nebylo spatne udelat nalepky s kaliskama ruznych barev a pak vylepit treba dve nebo tri vedle sebe... at je to trochu hrave
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DANCE_GIRL:
    XMARGE:
    GIRAFFKA: jsem rada, ze se libi

    nejsem grafik, takze verim, ze to jde jeste vytunit, kazdopadne jsem to sem dala, at se vyjadrite - je lepsi bavit se o konkretnich vecech a vymezovat se vuci nim nez jen slovne popisovat, co by to tak melo byt

    me osobne by se libila takovahle jednoducha grafika, ale prave treba jeste s vlozkou a tamponem (klasika - moderna - revoluce)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    ale musim teda říct,že nápad: obrázek vložky a nápis "je ti pět?" mě hodně moc pobavil... to už částečně vysvětluje,proč je kalíšek lepší a proč je důvod revoluci v menstruaci zažívat.-))
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    PROMETHEA: tohle si myslim,že je pro svojí jednoduchost nepřehlídnutelný..ten kontrast červený a bílý. navíc čim jednodušší to budeš,tim je to čitelnější-padne na to oko i slečny, co na wc chvátá a nemá čas si číst roztomilejší obrázky..a umim si představit,že v záplavě samolepek to trkne do oka např. i připitější osoby...
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    ono taky místo od místa - v záplavě plakátů na autobusový zastávce si všimn té, která vyniká - ať svou jednoduchostí nebo nápadem. Zase ale na místech, kde by tyhle nálepky měly být, podle mě moc jiných "reklam" nebude (dveře od záchoda v úrovni očí, kachlík vedle toaletního papíru,...). Řekla bych, že bude snadný si toho všimnout a názorný model toho, co to vlastně je, to poskytne. Pak jestli se bude dotyčná pídit dál,... řekla bych, že v tomhle bude pak hrát hlavní roli spíš ten slogan...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    PROMETHEA: rozhodne vetsi pismo.....neni to spatne.
    ale musim rict ze me vetsinou zaujmou nalepky barevnejsi, s nejakym trochu komplikovanejsim obrazkem.....
    IKA
    IKA --- ---
    pekne tu je vidno, ze na roznych ludi platia rozne pristupy - na niektorych treba ist oklukou, niekomu treba rovno ukazat o co ide.. :)

    (ako sa poznam, tak napriklad obrys kalisku by ma asi nezaujal, keby som o nom este nevedela, a naopak, k precitaniu textu by ma pritiahli viac obrazky ludi.
    ale je fakt ze tato verzia je taka vizualne cista a prehladna, v malom formate urcite vyznie lepsie ako mnou navrhovane obrazky. :)

    a znova, boli to volne asociacie, malo ist o inspiraciu pre grafika, nie o prebratie konkretnych vizualov aj s textami o knihach. ;)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PROMETHEA: Něco takového jednoduchého jsem si představovala :o) . Strohé a jednoduché. Věřím, že grafik si vyhraje s umístěním textu - kalíšek může být naznačen jen obrysy a ten nápis uvnitř kalíšku s tím, že bude ve dvou až třech řádkách a vrchní písmo bude průhledné jen s obrysem a spodní bude zčásti červené.

    Nemám ráda okecávání, ale spíš jednoduchá hesla, jejichž další významy si musí člověk domýšlet:o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam