• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    EL_K
    EL_K --- ---
    CAMELLA: tak tim lip...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EL_K: co vím, tak to není nijak zvlášt drahé, kdysi jsem na tyhle samolepkovy papiry koukala a staly tak nějak kolem kila,dvou za 10 archu..
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ok, zitra zkusim stihnout udelat anketu
    EL_K
    EL_K --- ---
    GIDDY: nic nic, jen ta formulace me pobavila :)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    tak co napsat nějakou anketu, kolik lidí by lepilo a pak zkusit ten počet, který bude moc být natisknut, rozpočítat a pak poslat třeba na dobírku (nám mimopražskejm)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    EL_K: co je na tom divneho? premyslim nad tim ze to mozna tak bude no...ze sou typky, ktere zaujme ten hravy letak od gimel
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    jde to z obyčejný tiskárny, jen se to musí vystříhnout (což asi tak velkej problém nebude:-D)
    EL_K
    EL_K --- ---
    WITCHIE: WITCHIE: jj, rekla bych, ze min. tyhle dva typy zenskejch se najdou...vsak ja to myslela tak, ze evolucne jsem se "dopracovala" ke kalisku_jako proces, produkt je revolucni (napis tedy spravny), nicmene revoluce to pro me nebyla, jestli to lze pochopit..)


    GIDDY: "asi mas mozna pravdu" :))) to zni hodne presvedcene :)
    na ten papir lze tisknout z kazdy domaci tiskarny? asi jo, co, stejne jako ten spesl fotografickej papir...nemam s tim zkusenost, treba ten foto je celkem drahej, tak to mozna bude podobny...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    WITCHIE: asi mas mozna pravdu
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    EL_K: no mne slovo revoluce ve spojeni s "zenskymi zalezitostmi" pripada spis hrave a vtipne, a vzbuzujici zvedavost, nez zastrasujici, ale chapu ze to tak nemusi videt kazda. myslim ale, ze ty, kt. by pripadne spadaly do te zastrasene kategorie, by mohl uklidnit a pozitivne zaujmout prave ten navrh od Gimel :) tj. v ramci konceptu "pro hrave a zvidave" mi ta cervena revoluce prijde tak akorat :)
    (jo a evoluce - jednak to na me nepusobi tak vyrazne, a jednak evoluce je to cely zejo - od vlozek po kalisek)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jo letacky taky supr, nebo na tech gyndach sou snad i wc, takze se to da zas nalepit tam

    ale blbe je mnozstvi, kamos rikal 300, pocitam ze bude mnohem vetsi zajem, takze jak? kdo ma moznost, asi by bylo fajn to este zkusit nekde jinde, nebo aby si kazdy koupil ten nalepkovy papir nebo co a tiskl to sam doma, asi ideal, kolik to stoji?

    tak bysme se mely rozhodnout na definitivni verzi, at se to hybe
    EL_K
    EL_K --- ---
    AETHER:
    WITCHIE: cervene je vypichle slovo "revoluce", osobne to zas jako tak velkou revoluci neberu, spis evoluci :) a myslim, ze nekoho by dokonce "revolucni" produkty v hygiene mohly zastrasit...to bych barevne spis vypichla to slovo kalisek...asymetrii mam taky rada, ale soumernost dle osy a vyvazenost jsou dve ruzny veci....no tak ci tak, je mi to vlastne fuk, myslim, ze bysme to tu mohly resit do nekonecna, pritom nalepeny na zdi pujde o to, co to zanecha v pozorovateli, kterej to bude vnimat jako celek a nezkoumat jednotlivy prvky...jinac juuu, se tesim az nalepim prvni :o)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    imho pridanim cervene barvy jeste jinam se zbytecne odvede pozornost od toho podstatneho, kt. se v tom nasledne ztrati jako "jedna z tech cervenych veci". zatimco takhle je to perfektne vypichnute, jak tim, ze je to jediny cerveny prvek, tak prave tim, ze je umistena asymetricky (priznavam se, ze mam asymetrii obecne rada, ale tady mi navic pripada opravdu funkcni)
    AETHER
    AETHER --- ---
    EL_K: tak z hlediska lingvistiky by to oduvodnitelne bylo a jelikoz se jedna o formu sdeleni... jak rikam, puvodne jsem s tim trochu bojovala, bylo to cerne a nevyrazne... no necham to na vas, damy:)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    LICINDA: jj ja jsem pro :-) klidne si to vytisknu a sem tam to nekam hodim.. ikdyz zrovna na zensky se ted dlouho nechystam :)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    MARGARITKA: :-D ale tak myslím, kdyby bylo pár lístečků mezi ostatními prospekty, proč by ne;)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    tou produkt.pritazlivosti mam na mysli ve smyslu klasickeho zaujeti bezne spotrebitelky - "takovych znacek a barvicek, to taky musim mit" - dela to az dojem ze neco zmeskaly - kdyz je takovy vyber, tak uz to urcite ma kde kdo, a dava to chut "si nejaky taky vybrat"
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Ja myslim, ze kazdy z tech navrhu miri na trochu jinou "cilovou skupinu". Ten od Aether na ty, kt. rady hledaji alternativu a neboji se zkouset nove veci mimo mainstream ba prave naopak se prave o takove veci zajimaji, a ten od Gimel imho muze vic oslovit ty, kt. by to treba jen tak nezkusily - pusobi seriozne a dela vic dojem neceho ozkouseneho a zajeteho, je jakoby "produktove pritazlivejsi" ; ten od Aether vic miri na hravost a zvidavost. Takze ja bych volila oba :) pokud ma byt oslovenych co nejvice.
    Jo a cervena vpravo mi prijde naprosto perfektni a na miste.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    LICINDA: nebo prilepit na dvere a k tomu jeste napis "9 z 10ti gynekologu doporucuje menstruacni kalisek" :)) to by meli panecku radost...
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    dalo by se to i vytisknout a dát to do čekáren na gyndě, když tam bude nějaká nástěnka, nebo jen tak na stoleček..
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    chci taky nalepky:) kde se mam prihlasit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam