• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    LIMONADA: jo,ja mam ted zas moon, ale spis mne napadlo, esli nemam citlivost na silikon...obcas lubrikanty, silikonova raminka podprsenek apod vzdy pri prvopouziti nejakou dobu sou mi neprijemna, "pali",ale po naky hodce se to srovna a druhy den vzdy uz OK.

    a tak zkusim pokus, zkusim objednat i ten keeper a uvidim,co je lepsi, pro mne:-)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    LIMONADA: tak blbost, opravuju, stejny vyrobce jko moon to neni, keeper je USA, mooncup klasika je UK
    me spletli http://www.keeper.com/
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CAMELLA: v poho=) to vis, my fetishacky. sem se schvalne koukla na wiki, a anglina ani vyraz pro kaucuk nema -> je to bude latex, nebo rubber=)

    MOUNTBATTEN: si rikas kdyz uz, tak uz...fetish pri kazde prilezitosti?=D
    vyrabi ho stejny vyrobce jako mooncup, takze asi maji stejny tvar, a tipla bych ze i tuhost bude podobna.....takze jestli chces znovu riskovat moon i kdyz jsi ho mela a uplne nevyhovoval.....
    mozna by se nechal objednat treba pres greenway, pokud maji primeho dodavatele....ale v zasade ti to vyjde mozna nastejno kdyz si ho nechas poslat
    2ADELL3
    2ADELL3 --- ---
    UHLIK: ne v pohode..i dirky ktere jsou po stranach na uvolneni jsou hned ciste, kdyz ho dam pod proud vody
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MOUNTBATTEN: LIMONADA: sem trotl, sorry :)
    Mě to vrtalo hlavou, ale nakonec jsem to z hlavy vytěsnila jako blbost :)
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    2ADELL3: taky kondom... co ja, ja ho nenosim :-)
    Nezanasa sa velmi, ked je vrubkovany (teda podla fotiek)?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CAMELLA: kaucuk je vole latex;)
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    CAMELLA: :-))) No, nasla som si troch favoritov: yukii - cena ale je vrubkovany, ladycup - je hladky ale zas z mojej TOP najdrahsi, meluna - paci sa mi farebne ale neviem si vybrat zakoncenie a cena s postovnym sa priblizuje lady cupu..
    aach jaaaj... :-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    CAMELLA: kaucuk=latex:-)
    jj,dik, Keeper ale asi jedine koupit pres Net ze zahranici, v CR nesehnatelny,co?
    2ADELL3
    2ADELL3 --- ---
    UHLIK: no nechtela bych takovej kondom:-D

    me vyhovuje..jsem spokojena:)

    CAMELLA: ostatni jsou slabsi?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MOUNTBATTEN: všechny nejsou silikonový, MeLuna jsou z nějaké termoplastické umělé hmoty a keeper je z kaučuku. Latexový ale není žádný imho.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Nevite (nez zacnu prochazet typ po typu), esli vsecky sou silikonovy, nebo je nejaky latexovy?
    (esli by to i slo...)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    UHLIK: tak to tam mají asi hodně brutální kondomy - yuuki sice je měkky, ale stěnu má imho pomerně tlustou, rozhodně to není žádný "igeliťák" ... :)
    Tak 0,5-1mm imho.
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    2ADELL3: ja som nan niekde na tych zahranicnych strankach citala recenziu a tak ho kritizovali, ze je strasne tenky ("ako hrubsi kondom"). Ale zas cena sa mi paci :-)
    LAIRE
    LAIRE --- ---
    2ADELL3: měkčí než mooncup je snad všechno:)
    2ADELL3
    2ADELL3 --- ---
    tak mi prisel YUUKI..bala jsem se, ze kdyz je na trhu nejlevnejsi, bude to nejaka shitka, ale naopak prisel mi jeste mekci nez kethaminin MOONCUP...pres noc taky bez problemu....jen ho tam trosku citim, ale to je asi o zvyku...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    UHLIK: bila nikdy nezustane ta "pekne ciste bila", zazkoutne celkem nepekne, ale je mi to v zasade jedno, hlavni je pro me funkcnost....mam mooncup a jsem spokojena, rekla bych ze to bude jeden z tech tuzsich typu, u mekkcich je riziko protekani asi o trosku vetsi, ale zas jsou mozna pohodlnejsi. ale to muze posoudit jen ten kdo ma vic typu a opravdu je zkousel.
    jen skoda ze nedelaj moon barevnej=)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    UHLIK: MeLunu mam M a objem je v pohode (mam to slabe), L jsem objednavala kamaradce a ten rozdil je hodne velky, nevim ani k cemu to prirovnat, vypadal celkem strasidelne :) ona to ma ale dost silne takze je spokojena... A zakonceni - mam kulicku, trochu klouze, ale lepsi nez bez ni, poutko bych rekla ze je praktictejsi pac ho vubec necitis a lepe ho zachytis prsty v tom vlhku, ale treba segra uz si ho nechtene utrhla pri prvnich pokusech, kdyz se ji nedarilo zrusit podtlak... A barva - je asi lepsi, holky tu psaly, ze na barevnych neni tolik videt zazloutnuti (casem), s tim zatim nemam zkusenost, MeLunu mam chvili... ale barva je urcite prijemna motivace i na psychiku, ktera je u menstruace duuulezitaaa :-))) kdybych si ale mela kupovat dalsi kalisek, pujdu zase do LadyCupu, pripadne do FleurCupu, ktery vypada taky lakave...
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    MARGARITKA: No, velkost je jasna (36, 2 porody a sex/aktivita ako pri dvoch malych detoch :-)) MeLuna ma celkom zaujala, ale ma az 3 velkosti (takze neviem ci M alebo L) a hlavne aky si vybrat koncek :-D Myslim, ze velmi silnu nemam (aj ked s vlozkami a tamponmi sa to tazko odhaduje). A farebny alebo biely (zda sa mi farebny taky "cistejsi" ale farebne veselejsie)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    UHLIK: vitej :) doporucuji procist si nastenku a linky vyse, inspirovat se muzes tabulkou nasich zkusenosti... obecne zalezi na techto faktorech:

    * tvuj vek, porod, nadmerny sport/nebo naopak minimum pohybu, sexualni aktivita - to vse ma vliv na velikost tve ...ehm.. vaginy :) a podle toho se vybira prumer kalisku

    * sila menstruace - podle te se voli vhodny objem (ruzne znacky = ruzne objemy u shodnych velikosti)

    vetsina znacek vyrabi dva typy velikosti, takze rozhodovani neni az tak slozite, nejtezsi volba je asi v obdobi kolem 25. roku, nektere znacky totiz u mensich kalisku uvadeji do 25. let, nebo dokud zena nerodila, nektere do 30. ...takze nejhorsi je takovy ten prechod, v takove situaci se doporucuje koupe vetsiho, pac ten ti v pripade ze ti nepadne, zustane do budoucna... pokud mas ve velikosti jasno, se znackou ti asi moc neporadime, je to individualni, ja mam MeLunu a LadyCup - s tim jsem spokojenejsi...mooncup se mi treba nelibi a prijde mi ze ma zbytecne moc vroubku, ktere muzou potencionalne zachytavat bakterie, hladsi kalisky jsou lepsi na udrzbu a pro mne osobne peknejsi, ale to zalezi... jeste k tomu objemu, pokud mas silnou ms tak samozrejme lepsi vetsi objem, nebudes muset tak casto menit, pokud mas prvni dny velmi silne, dalsi naopak slabe, je dobre mit kalisek mensi i vetsi a stridat dle potreby... no takze zatim tak :))
    IKA
    IKA --- ---
    UHLIK: no, blbe je, ze okrem tych, ktore kalisok pri udrzbe rozvarili, len maloktora testovala viacero znaciek.

    ale dobre podrobne popisy su tu: http://menstrualcups.wordpress.com/category/comparisons/

    a suhrnne porovnanie tu: http://menstrualcups.wordpress.com/2008/06/11/my-comparisons-and-ratings/
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    Ahojte, som tu nova a potrebovala by som poradit. Tiez by som chcela kalisok (konecne) a neviem, ktory si vybrat. Co by ste mi poradili- rozmyslala som nad mooncupom ale vidim, ze vyber je vacsi :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam