• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GIDDY: ja mam s tim trosku problem, nejsem uz punker, co dela bordel, takze kdyz sem v podniku, kde jsou na zdi/dverich samolepky, tak nemam obavy.
    Jinak to nelepim na dvere, ale primarne na misu (k splachovadlu), v umvyrne treba na vysousec rukou.
    A obcas na zed, kdyz mi prijde, ze tim nic neznicim.

    Chci zkusit v metru na dvere, musim prekonat moralni barieru:-), v tramvaji sem to asi trikrat nalepila na zadek sedacky pred sebou
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    holky a kam lepite? k umyvadlum? tam mi to prijde nejvic na ocich, coz?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    damy, omlouvam se, ale mam 250plus, dlouho sem tu nebyla, rsilo se tu neco vyznamneho? co stickerky? u kamarada v tiskarne se vyskytly nake potize takze ja hlasim zatim smula:((
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Jo a k lepitkum!!
    UZ LEPIM(E)!!:-))))

    Verejne se kaju ze zpozdeni, nestihala sem, plus sem zjistila,ze sehnat etikety, aby to nebylo z eshopu z bahrajnu, je zazrak:-)))))
    Tudiz, omluva Gimel a Arther, proti planovanym jsou etikety o polovinu mensi (pomer je zachovan) - ale prijdou mi praktictejsi teda!
    Lepim ted hlavne ty mensi (vzor Aether) a byt dvakrat tak velky, bylo by to IMO ne tak ono.
    Vyhoda je, ze je tak na jednom archu je tak vic lrpitek!
    Mensi vzor jich ma 27, vetsi 8.

    Esli sem na nekoho, kdo se ozyval, zapomnela (mu napsat,kdy/kde si to ma vyzvednout,domluvit se na poslani apod.), napiste mi do posty!
    Plus i dalsi zajemkyne, archu na vetsi etikety mam volnych cca 70, na mensi cca 30.
    Cena je 2,40/arch.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    já bych řekla, že doktorka myslela, že se dostane krev z těla rychleji jako do uzavřenýho prostoru - třeba podtlakem. Že není uvězněna v tampónu a přitom ji ten podtlak dostane rychleji ze stěn dělohy než průtok na vložku,...
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    já mívala hodně bolestivej první a někdy i druhej den a kalíšek rozhodně je příjemnej, někdy pomůže ho umejt fakt v hodně teplý vodě a vevnitř pak chvilku hřeje a to uvolní...
    a jestli zkrátil, no možná... nevim.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Mně teda kalíšek dobu MS nezkrátil ani náhodou.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    FRENNET: no, zase bacha na přehnaný očekávání :) myslím, že ten malý podtlak pomůže odtoku tekutiny, ale osobně pozoruju zkrácení tak o půl dne. Ale co se týče bolesti, nemyslím si, že by to byl větší problém. Kdyby ses bála finanční investice, tak třeba yuuki je hodně levnej, tam by případný (málo pravděpodobný, vzhledem k ohlasům zdejších dam:)) selhání nemselo tolik bolet. :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    LICINDA: juuu, tak to se teda asi na to dám. HA neberu a ani nechci, ale když to gyndařka takhle prezentovala, není co skazit. Já mam menstruaci silnou tak dva dny - co 3hodky nová vložka, tak kdyby se to skrátilo na den!!!! To bych opravdu brala ;)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    FRENNET: takové bolesti znám, ale kalíšek jsem začala používat až při braní HA, kdy bolest (naštěstí!!) není,... ale obecně je kalíšek měkkoučkej, takže se přizpůsobí tvému tvaru, ne jako vatový špalík, kterej má daný tvar. Když jsem se na kalíšek ptala gyndařky, tak povídala, že je skvělej pro ženy s bolestivou a silnou menstruací, kdy je potřeba, aby to rychle bylo venku,..
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    já vím, že už to tady jiste bylo, použila jsem i filtr. ale!
    já ani tampón první dva dny nemůžu do sebe pořádně dostat jak to všechno ve vnitř bolí a jakoby studí! i tak bych si ho ráda pořídila.
    někdo něco by mi mohl prosím Vás k tomu říci?
    díky!!!
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    AETHER: tyjo, to zní skoro dvojsmyslně ;)
    JAMEELA: super, díky za info :)
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    ORIKA: mám srovnání mezi mooncup a yuuki. Mooncup je o dost pevnější
    AETHER
    AETHER --- ---
    ORIKA: skoda, ze nejsi v Praze, nechala bych Te sahnout ja:)))
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    AETHER: pánevní dno posiluju a mám je prý "vypracovaný"...taky si právě matně pamatuju, že tu někdo psal, že je moon silnější...zajdu do obchodu a zkusím, jestli mi ho nechají osahat :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ORIKA: treba se tomu kalichu nejak uzpusobuje telo a "dela mu misto", mozna by pomohlo posilovat svaly panevniho dna, ale to varim z vody; jinak mooncup tusim nekdo popisoval jako pevnejsi nez ladycup, nicmene sama srovnani nemam.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    AETHER: mě ten ladycup taky přijde pevnej dost, ale snažím se vypátrat, proč začal tak protýkat když ze začátku to bylo naprosto v pohodě, nezměnila jsem způsob zavádění, umístění, plnej po okraj taky není, zřetelně cítím jak se rovinul i ten podtlak...tak mě už napadá jen ta pevnost :(
    AETHER
    AETHER --- ---
    ORIKA: ja mam mooncup a prijde mi pevny dost?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    tak já znovu zkusím svůj dotaz - existuje kalíšek větší než velkej ladycup? (nemyslím co do objemu pojaté tekutiny, ale opravdu co do velikosti)...protýkání se u mě dostalo na hranici únosnosti, poslední 3 cykly jsem musela mít slipku a teď už je to i s kalíškem regulérně na vložku...podotýkám, že sedí kde má, je přicuclej, průduchy jsou volný...
    nebo pokud ne kalíšek větší, tak asi pevnější co do materiálu?????
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Tak mě kalíšek poprvé po roce protekl:o( Samozřejmě ve chvíli, kdy nebyla možnost to rychle napravit:o( Fakt to nechápu, podtlak byl, průduchy měl volné, seděl tam správně... Akorát že nefungoval. Weird:o( Dneska už zase úplně bez problémů, tak by mě fakt zajímalo, čím to bylo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam