• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    ad vyndavání a rozevírání - já mám ladycup a nemám problém. Mám menší a sedí. První den to musím často hlídat a první noc ráno utíkat rychle do koupelny, jinak vše ok.
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    JULYZ: to neni, ale vim ze jsem kvuli rentgenu musela cekat az to dostanu.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    MANIFEE: tak to žiadna istota nie je, že jo :o) mne síce dôvod vysvetlili ale už si to nepamätám. ničmenej mi pak už čas na rentgen pozdejšie nevyšiel a už je to nejaký ten rok čo som naň nešla...
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    JULYZ: po me teda naopak chteli, abych tam sla kdyz to dostanu - aby byla jistota, ze nejsem tehotna...
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    BESSAYA: ja keď som mala ísť na rentgen panvy počas menštruácie, tak mi ju (rentgen) rentgenologička zakázala, že vraj mám prísť až keď mi menzes skončí.
    TRANQUILITY
    TRANQUILITY --- ---
    hm a já byla dneska na gyndě... moje gynekoložka je hrozná ježibaba (fakt si musím najít někoho jiného)...nicméně jsem jí docela vyprudila... samozřejmě si neodpustila hloupý kecy na můj piercing, ale na to už jsem si zvykla... když jsem se ptala na nějakou prevenci proti kvasinkám a podráždění z bazénu, tak z toho vyšlo že tam asi jako nemám chodit... a když jsem se opovážila zeptat na kalíšek, tak vytřeštila oči a ať prej na to zapomenu, že je to zlo :D :D :D Pak ještě chvíli pindala něco o Ph v pochvě a nakonec dodala, že než jdu do bazénu tak si mám zavést tampon nacucanej pitnou vodou...
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    MANIFEE: ha ha, to si dovedu představit, myslím že spousta doktorů to nezná.. no a můj ortoped je starší pán.. :-D No jo tak se hold zeptá.. ale rtg potřebuju, co se dá dělat :-) A nejsem moc ochotná použít vlžku, blééééé
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    BESSAYA: ja jsem na rentgenu panve s kaliskem byla a v pohode. Akorat tam pak byl videt :D coz melo akorat za vysledek, ze se me na nej doktorka zacala vyptavat :))
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Prosím o radu, potřebuju jít na rentgen pánve, tak nevím jestli nemůže kalíšek vadit - nebo naopak jestli RTG nemůže uškodit kalíšku? Možná blbé otázky - ale nemáte někdo zkušenost? Děkuju
    TRANQUILITY
    TRANQUILITY --- ---
    GIDDY: ok, díky za rady... VŠEM! Objednávám:)))
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    TRANQUILITY: pokud de primo o yuuki, tak rozhodne ten mensi, mam ten velky, sem po porodu a je moc velky, pouzivala jsem ho jen po nutnou dobu kdy sem dostala po porodu menses a mela sem to silene silne a maly moon nestacil pobirat, ted opet pouzivam maly mooncup
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    TRANQUILITY: mrkni do té tabulky, co je na nástěnce (v záhlaví), tam máš konkr. velikosti a konkr. zkušenosti, je docela přehledná;)
    TRANQUILITY
    TRANQUILITY --- ---
    a co ty velikosti? Jakej používáte Vy? Menší či větší?
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    TRANQUILITY: Oboje, bez problému. V noci mi sice zezačátku občas protekl, ale teď už v pohodě a na plavání je kalíšek rozhodně lepší, hygieničtější a estetičtější než tampony (někdo radí i používat ho v období mimo menstruaci jako "ochranu" před mykózama a různejma breberkama, co je možný v bazénu/rybníku chytit).
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LICINDA: a to u tamponu teoreticky hrozí syndrom toxického šoku.
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    FANAE: to někomu říkal jeho lékař, ne? jinak v tomhle ohledu mi tampon i kalíšek přijdou rovnocenné, a tampon v noci zakazovanej není, takže rozhodně ano také:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    FANAE: teoreticky možná, prakticky to s ním v noci funguje velmi dobře :)
    FANAE
    FANAE --- ---
    TRANQUILITY: V noci rozhodne, sice jsem cetla, ze by se teoreticky nemelo, ale jina varianta proste neprichazi do uvahy:)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    TRANQUILITY: dost často je lepší rovnou velký a na btw. odpověď ano, obojí bez problémů:)
    TRANQUILITY
    TRANQUILITY --- ---
    přemýšlí, že bych si pořídila yuuki. Jen se chci zeptat... malý/velký --> opravdu platí to, že malý pro ženy před porodem, velký pro starší a po porodu? Aby mi třeba náhodou ten malý nebyl malý:D Ikdyž vjezd do pískovny tam snad nemám:)))
    btw. používáte ho na noc? co plavání?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam