• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GALTHEA: tak hlavně být to podle toho snu, tak by to bylo pěkně nepříjemné, byly a tom kamínky a tak:D Ale jako nějaký hezčí design by mohl být fajn. A s čištěním by to přece mělo být stejné, ne?
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    HANNYS: jo, pak zreferuju co a jak. ale já si ho spíše objednala na cesty - teď mám menší mooncup a je pravda že se čistění je ... no prostě jsou tam všude ty nápisy a všechno. tak jsem objednala fleurcup - ten by měl být hladký, tak uvidíme.
    BRUSINKA: a já bych si takovou sešlost i dala, to by mohla být paráda. a já si třeba neumím zdobený kalíšek představit - to by se pak čistilo snad jěště hůř, ne?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    holky, mně se deska o vás a o kalíškách zdálo:)
    Že jsme se nějak sešly, abychom si prohlídly ty jednotlivé typy a tak a někdo tam měl kalíšky, které vypadaly úplně stejně jako jeden typ starého skla- tmavozelenozlaté a krásně zdobené. Mám teď úplně pocit, že si musím koupit nějaký fakt krásný kalíšek, škoda, že se dělají jen jednobarevné:)
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    GALTHEA: tak pak napis, jestli jiny kalisek pomohl.

    Ja jsem si pak uvedomila, ze i pres to, ze trosku spinim a slipovky pouzivat potrebuju, jsem rada, ze kalisek vubec mam a jak jsem od te doby, co ho pouzivam, "zpohodlnela" :) S vlozkama je to silene a presne jak pise GIMEL: . S kaliskem (a jen se slipovkou) jsem temer "svobodna".

    Myslim, ze menstruace je obdobi, kdy by se zena mela zklidnit, najit si cas na sebe a hyckat se (tak nejak to citim). Takze proc se v te dobe snazit byt na tom uplne stejne, jako kdyz ji nemam?
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    LICINDA: jo to každopádně, ale stejně mi to vadí a radši bych byla, kdyby jsem si vystačila jenom s kalíškem...
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    také mi "protéká" tak na slipovku (první a druhý den, LadyCup malý), ale rozhodně je to menší spotřeba materiálu než vlojdy:)
    LILY
    LILY --- ---
    Já jsem teď měla díky potomstvu ms poprvé po roce a půl a asi se s kalichem opět musím naučit zacházet, páč protýkal sice jen po trochách, ale přece.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    no já právě opačně než GIMEL, já první menstruaci přežila úplne v pohodě bez slipovky a teď když už jsem si myslela jak to umím, tak neumím... ale už je zakoupený jiný druh kalíšku, tak třeba to pomůže...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    no je zvláštní, že mně to dělalo ze začátku taky. A přesně jsem si říkala, jak je to na pytel, že se stejně spotřebě "materiálu" nevyhnu. Ale pak to přestalo a jsem teď z kalíšku úplně nadšená :)

    Zrovna dneska jsem si říkala, jak je fajn, že ho mám. Byla jsem na výstavě (konferenci) a protože už mi ms končí, byla bych se pařila půl dne v nějaké vložce, když člověku extra záleží na tom, jak vypadá a jestli mu někde něco nečouhá nebo není vidět přes obepnuté kalhoty kostýmku...
    Ještě jsem jim mohla polepit toalety samolepkama :))
    akorát budu muset vyrobit anglickou verzi - když takhle cestuju...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    tyjo, tak to mě za celou dobu, už to budou tři roky, snad ani jedinkrát ani náznak špinění, ani při prvních pokusech. A sebe nějak dramaticky nečistím.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    tak tak, i když se umyju nebo se aspoň trochu "vytřu" kouskem toaleťáku, tak stejně trochu špiním, což je fakt na nic, žeano
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    mne to dela vyjimecne, jen kdyz se spatne umyju (nebo nemam moznost se poradne umyt), ale vetsinou se snazim menit kalisek ve sprse, takze: vyndam, poradne umyju kalisek, poradne umyju sebe (prsty vevnitr dokud nejsem cista!) a sup s nim zpet, obcas spatne nasadim a za chvili tam bezim znova, ale to se mi stava jen s malym ladycupem
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    taky tohle řeším, takže pořád používám intimku, co mně hrozně štve... níž už to ale fakt nejde, takže nevím co s tím... a sebe čistím taky:DDD
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    HANNYS: mně taky kalíšek ze začátku "protékal", takže jsem nosila intimku. Ale pak jsem se to nějak naučila a i když mám sebesilnější menstruaci tak nevyteče ani kapička. Myslím, že to je hodně tím, že si teď dávám kalíšek níž. Přišlo mi, že čím je hlouběji, tím spíš to kolem něj nějak prosákne. Zkus si ho fakt dát jenom na kraj (musíš mít ustřihnutou tyčku, jinak to škrábe) a uvidíš.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    HANNYS: tak zkus vedle kalíšku ještě čistit víc sebe. Navíc, pokud je to špinění a není to čerstvá krev, tak to opravdu není protékání toho, co je vevnitř, ale je to něco, co už je delší dobu v kontaktu se vzduchem...
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    MOLLY: jo to jsem taky vypozorovala. Pokazde, kdyz cistim kalisek, tak ho poradne umeju. Jinak to spineni pak, v dalsich dnech menses, je prave jen takove malinke. Asi to bude ten prirozeny sekret smichany s troskou krve, no.

    MAKU: jo presne to me napadlo. Díky za info. Aspon vim, ze v tom nejsem sama.
    Ja jsem to prave nikdy nenazyvala protekanim, protoze mi prislo, ze mi kalisek neproteka :)
    MAKU
    MAKU --- ---
    HANNYS: já to mám také tak, u mě je to myslím tak, jak píše MOLLY: - co stihne stéct během vyndavání a znovuzandavání kalíšku, to pak špiní prádlo. Ale mně to teda dělaly i tampony, takže žádná změna v tomto směru. Jo a mám Ladycup větší, takže velikostí to asi fakt není.
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    HANNYS: jen první max. druhý den. Špinění lze někdy zabránit, když se člověk okolo kalíšku umyje (nebo alespoň utře). "špinění" totiž občas jde jen z toho, co je okolo kalíšku.
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    Zajimalo by me, zda spokojene uzivatelky pri pouzivani kalisku spini?
    Ja pouzivam cca 2 roky maly Lunette, ale porad s nim musim nosti intimku. Neni to vylozene krev a kalisek ma snad dobrou velikost, protoze nikdy nebyl plny po okraj, ale prijde mi, ze to proste vzdy tak nejak "tece" kolem. To je to protekani, o kterem tu nektere pisete? Co navrhujete? Vetsi velikost?
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    pořád si musím připomínat,že kalíšek krom pohodlí používám i kvůli šetření mé peněženky a přírody...ale pak vidím tu speciál edici krásně zelenýho nebo žlutýho LC a teda musím se držet :-)
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    GIMEL: je to právě jen tenkej igeliťák na kroužku. Ale zase ne tak tenkej, aby nevydržel několikero použití. Vždycky jsem ho použila několikrát a vyhazovala spíš právě pro ten pocit, že má být jednorázový. Rozhodně nedělal dojem, že by měl povolit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam