• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    PABLINKA: věř mi,že se tí zdá ,že je té krve hrozně moc...já si to myslela taky,ale nacucaný tampon a vložka zveličujou...když jsem šla poprvé vylévat fakt jsem seděla s otevřenou pusou :-)...pokud seš doma,radši vana...koupat se u toho nemusíš...ale jinak mokrý toaletní papír nebo ubrousek mě jistí v práci...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PABLINKA: CO je to silná menstruace? Já v nejsilnějších dnech měnila tampony normal po 4 hodinách (pak protékal), kalíšek mi stačí měnit i v nejsilnějších dnech po 8 hodinách. A v těchto dnech lezu do vany dvakrát (ráno a před spaním), odpoledne v práci měním na záchodě - vyndám, vyleju, vytřu toaleťákem, zandám.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    FANAE: když u toho LadyCapu třeba píšou, že se má vyprázdnit 2-5x denně dle síly menstruace... to přece nemůžu lézt 5x za den do vany...
    FANAE
    FANAE --- ---
    PABLINKA: Ja to resim teda vanou:)
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    A ještě jsem se chtěla zeptat - jak řešit silnou menstruaci a vylévání, čištění kalíšku? Třeba doma, kde máme WC oddělené od koupelny - když si budu chtít kalíšek umýt v umyvadle, budu muset odejít do koupelny, a to nebude možné, když ze mě krev poteče proudem (1. den MS). Jak to pak řešíte? Vzít si na tu chvíli vložku? Nebo ten první den jít na WC vždycky s tou flaškou s vodou a vypláchnout nad mísou (no, docela nepohodlné, když tam budu stát já nad mísou a ještě vyplachovat kalich...)... Promiňte blbé dotazy, ale vrtá mi to hlavou :-)
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Jinak mi přijde sympatický hlavně LadyCup a MoonCup :-). Taky jsem vypátrala, že lepší jsou ty bez rysek a záhybů, že se líp čistí...
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Ahoj. Taky dost vážně uvažuju o kalíšku. Vím, že když jsem rodila přirozeně, budu potřebovat větší velikost. Je už pak tedy opravdu jedno, jaký kalíšek si vyberu? Myslím firmu... Dívala jsem se na ty velikosti, většinou se trošku od sebe liší, třeba ta větší velikost od jedné firmy je trochu jiná než ta větší od jiné firmy... Jinak jsem malé postavy, 152 cm a vážím tak 58 kg, menstruaci teď při HA mívám první den dost silnou, pak už slabší...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARGARITKA: muj přítel, když jsem mu o kalíšku poprvé vyprávěla, o něm hned vyprávěl své máti, co dělá učitelku na zš - prej se to hned rozkřiklo mezi všemi učitelkami na škole a nějaké si to snad i zakoupily :)
    FANAE
    FANAE --- ---
    MAKU: Distancuju se od podobnejch akci jak nejvic to jde
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    MAKU: no, víš jak jsem to s tím porodem myslela :)))

    MARGARITKA: to máš štěstí - holt, já mám asi konzervativní okolí, nebo už opravdu nevím...:(

    GIDDY: jo, úplně to vidím. hrůza...
    a já měla mooncup i přes noc a leckdy kolem 8 hodin když jsem byla na cestě třeba autobusem, nebo nešlo měnit a pohoda... tak fakt nevím. to se to nespravilo ani vyvařením?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    GALTHEA: s tim porodem presne, bud epiduralek, nebo rovnou cisarem, proste at to doktori udelaji za me a ja nemusim nic..smutne no:(

    s tim smradem..uz sem to psala, me zasmradl jen mooncup, i dyz sem soucasne stridala moon a yuuki..a bylo to nejakou hormonalni zmenou (jeste sem kojila), az sem prestala s kojenim zas se to upravilo, citila sem ze i ta krev co ze me sla byla jinak citit, podle me, dyz to zasmradne neco se deje..nevim no, tak u me, jindy s emi to nestalo, ani dyz ho mam 24hodin tak se nic nestane (delam to tak dyz mi to konci a nechce s emi vyndavat dyz vim, ze je tam stejne na dne par kapek - sem prase, co:)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    GALTHEA: teda to cumim, uz se tu o negativnich reakcich napsalo hodne, ale osobne jsem se s nimi taky jeste nesetkala, vsechny kamaradky, kterym jsem se zminila, to spise hnedka zajimalo a nadchlo, nekolik zakoupilo a jsou nadesnymi uzivatelkami, dve zakoupily a stejne nepouzivaji, ale to uz je pak o jejich pristupu (lennost se ucit neco noveho i za cenu prvotnich neuspechu) a dokonce jsem se nesetkala s negativni reakci ani u muzu, pritel to uz bere uplne normalne, vicemene je mu to jedno a nejednou se o tom spustila diskuze v kluko-damske spolecnosti u piva a kluci jen vtipkovali nebo byli prekvapive take zvedavi... a nasledne vtipkovali :) ale zadne brrr a fuj jsem diky bohu nezazila.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MAKU: Tak já už jsem se na facebooku stala fanouškem mooncupu a vyvolalo to malou odezvu:o) U mužů:o)) Já jsem provokatérka, ale nevím, jestli chci aby všichni mí přátelé věděli, co si při menstruaci strkám do vagíny...
    MAKU
    MAKU --- ---
    Takovej nápad - troufly byste si tu na takovou provokační - propagační akci na Facebooku: na předem domluvený den/týden si dát jako profilovou fotku kalíšek (jako byla vlajka na den Tibetu nebo Zelené srdce před volbami) s nějakou poznámkou typu: "Používám menstruační kalíšek a nestydím se za to. " nebo něco podobného? (To heslo mě teď napadlo velmi narychlo, určitě by tu někdo vymysle lepší.)
    MAKU
    MAKU --- ---
    GALTHEA: (Já teda rodila normálně a taky jsem z toho přes to břicho moc neviděla :o) ...to spíš ty očistky pak ;-)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    LICINDA: ano, já taky čekala spíš že při nejhorším se prostě lidi nebudou ptát dál a nebude je to zajímat. ale tohle mi přijde takové ... jako ze středověku.
    ORIKA: ano, moje taky. sice říká že pro ni jsou vložky lepší, protože ona pokud možná nechce vevnitř nic mít, ale tak že jestli se mi to líbí tak je to supr. a určitě lepší než tampony!
    a já nevím. a hlavne nevím proč se do toho navážejí kluci, co s tím oni mají?
    a ty holky - no nejspíš porod v narkoze ať se na to ani nemusí dívat... opravdu nevím.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GALTHEA: já tohle fakt nechápu..moje máma (a to jí bude 65) vzala info o existenci kalíšku naprosto v pohodě, ještě se vyptávala a přijde jí jako dobrá vychytávka...a to je starší generace kde bych spíš očekávala nějaké negativní reakce...podle mě pokud někdo není schopen mluvit o menstruaci popř. je to pro něj "bléé" apod, tak prostě nemá zdravý vztah ke svému tělu...vždyť je to jen trocha krve, jak pak chtějí jednou ty holky rodit??
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    GALTHEA: já se zatím s takhle vyloženě negativním přístupem nesetkala... spíš nevěřícným a zvídavým, možná bez dalšího pokračování. Ale to, co tam někteří píšou, je docela smutné :(
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    LICINDA: no to fórum co jsem psala - tak tam je to o ideální příležitosti si kopnout, nebo jim to je jednoduše k smíchu a pod.
    a kámošky - to jsem byla překvapená, ale spíše než otázka následoval takový ten výraz znechucení jako brŕŕŕ to je hnus (a tampon není), fuj, nemluv o tom (???) nebo ty jseš divná (a oni né, když nejsou schopny o menstruaci ani mluvit?). takže tak.
    a to byla jedna, JEDNA věta!
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    GALTHEA: v pohodě:) jak na to dotyčná/é reagovala/y?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam