• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    GIMEL: taky můžu tablety poskytnout
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    A hmm,mozna sem cune, ale s sebou dostatek kapesnicku pro intimni hygienu a nejaky desinfekcni prostredek, ajatin treba? V male lahvicce.
    Nevim presne co to je, mam od dealera zdravotnickych veci:-), desinfekci modrou (IMO vic %ni ajatin) na eroticky hracky. Tudiz vim,ze otrit a nechat uschnout - vydesinfikuje a to palivy vycpi do vzduchu a nedrazdi to.

    Ja se priznam,ze dycky po skonceni se dokopavam k vyvareni,ale zdrari se mi to tak ob mesic. Zato peclive ho vykoupu v desinfekci vzdycky....
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    jinak Milton sterilizační tablety mají i přes ebay, celkem ok cena (třeba já kdysi koupila s kamarádkou 28 pack za 3 eura...)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    LICINDA: Vařič právě mít nebudem, to mě napadlo jako první, ale jenom kvůli tomu ho tahat nechci.

    Tak já se podívám, v jak velkých baleních ty tablety prodávají (že bych šla do celého balení) a kdyžtak bych jich pár koupila od některé z vás.
    Moc díky za rady :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    chlorové prostředky jsou naopak jedny z nejbezpečnějšch (a přitom fungují), protože i kdybys je pořádně neopláchla a nechala jen usušit, tak na povrchu desinfikovaneho předmětu zustane jen NaCl - čili kuchyňská sůl :)
    LINY
    LINY --- ---
    LILY: Spousta mamin to používá na desinfekci lahviček a dudlíků.
    Já ty MILTON tablety používám pouze na kalíšek.Dávat dítěti něco,co bylo v chloru mi přijde dost zvrhlé.Otrávit své děti nechci:-)
    LILY
    LILY --- ---
    LICINDA: Proč zrovna kojící kamarádku? Já teda kojím, ale nějak mi nedochází, proč bych si kvůli tomu měla pořizovat desinfekční tablety.
    CHANA
    CHANA --- ---
    GIMEL: mohu dvě až tři tablety věnovat, ale ležím doma nemocná, takže je nikam nedonesu
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    GIMEL: nacestách jsem ho měla jen po evropě a řešila jsem to tabletami MILTON. Koupíš v drogerce, je toho ale požehnaně. Jestli je to takhle na výjimčenou cestu, možná by stálo za to poprosit nějakou kojící kamarádku, jestli by ti jednu/dvě neuvolnila. Stačí tak čtvrtka tablety před a po.
    A jestli budete mít k dispozici vařič, tak to můžeš obejít i takhle:)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    holky, řešila jste některá, jak kalíšek dezinfikovat, když je člověk třeba delší dobu na cestách? Chystám se na 4 měsíce do Asie, kalíšek samozřejmě jede taky a mám v plánu tahat ještě plecháček a sehnat nějaké ty tablety na čištění.
    Máte některá z vás zkušenost s konkrétním typem, nebo nějaké jiné alternativy? (já nevím, napadá mě třeba ocet, soda, líh...) Nebo ho můžu jen hodně dobře vypláchnout v horké vodě (haha, to by mě zajímalo, jestli tam bude někde na pláži horká voda :), případně vydrhnout mýdlem, vysušit, uložit a vyvařit až po návratu?
    Dívala jsem se na stránky LadyCupu a některé gely pro intimní hygienu mají napsáno, že mohou být použity i pro údržbu kalíšku, tím se ale nemyslí dezinfekce po skončení ms, nebo jo?
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    JAMEELA: ale já už třetí nechci :)))
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    GALTHEA: hele, já postupně došla k tomu, že mám dva, jeden je lepší na začátak a konec, druhý, když jsem "v nejlepším".
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    holky tak já nevím. fleurcup den první: absolutní paráda, žádný problém. ani zavést, ani nic, nepřetékal, krása. den druhý: přetékal, závádět jsem ho musela snad 3x a pořád to nebylo ono. ... uvidíme co zítra, ale snad se nevrátím k moonu...
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Dík fakt všem za info :-)
    no jsem na něj fakt zvědavá, už se těším na měsíčky :-D
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    GALTHEA: díky :-)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    PABLINKA: ahoj, no ono ty rysky a tak - já to řeším spíše jen když cestuju, ale když jsem doma tak bez problémů vyčistím i ten s nápisy (a to mám nejnápisovatější mooncup:)) za pár vteřin. podívej se na obrázky a třeba ti některý padne do oka. spíše bych řešila jak jsou pevné a podobně.
    ad čištění - já mám WC taky oddělené a řeším to stejně jako ve městě - flaška s vodou za WC. ono to zas tak nepohodlné není a jak říkám, opláchneš ho cobydup:). a jak tady holky psali - ono ten kalíšek opravdu pojme té krve víc než tampon/vložka. abys nebyla překvapená, že zas tak často na tu toaletu řešit kalíšek ani jít nemusíš.
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    já osobně mám nehorázné štěstí...ať jsem jako mládě protestovala vůči záchodu v koupelně,jsem ráda,že to tak teď mám...v práci máme soukromou místnůstku i s umyvadlem,která se zamyká celá,takže klidně ten krok se staženýma kalhotama můžu udělat :-D takže já mám naprosté pohodlí...ale i kdybych h o neměla,stejně už bych kalíšek nevyměnila...teď ho zrovna mám a vím o něm jenom proto,že o něm píšu ;-)
    FANAE
    FANAE --- ---
    IGNIS_FATUUS: Taky tak, prijde mi 100 x praktictejsi menit v koupelne kdyz je clovek doma a ma tu moznost
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    já teda když se mi nechce lézt do vany tak se na záchodě vyčurám a pak du vylejt a vymýt do koupelny do umyvadla... ale jinak taky lezu dvakrát denně do sprchy.
    LILY
    LILY --- ---
    PABLINKA: Utřít sebe, jít do koupelny rychle vymýt kalíšek, vrátit se na hajzl, znovu použít toaleťák, je-li třeba a zandat kalíšek. :) Podle mě toho za těch pár vteřin nemůže tolik vytéct.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam