• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    GALTHEA: hele, já postupně došla k tomu, že mám dva, jeden je lepší na začátak a konec, druhý, když jsem "v nejlepším".
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    holky tak já nevím. fleurcup den první: absolutní paráda, žádný problém. ani zavést, ani nic, nepřetékal, krása. den druhý: přetékal, závádět jsem ho musela snad 3x a pořád to nebylo ono. ... uvidíme co zítra, ale snad se nevrátím k moonu...
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Dík fakt všem za info :-)
    no jsem na něj fakt zvědavá, už se těším na měsíčky :-D
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    GALTHEA: díky :-)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    PABLINKA: ahoj, no ono ty rysky a tak - já to řeším spíše jen když cestuju, ale když jsem doma tak bez problémů vyčistím i ten s nápisy (a to mám nejnápisovatější mooncup:)) za pár vteřin. podívej se na obrázky a třeba ti některý padne do oka. spíše bych řešila jak jsou pevné a podobně.
    ad čištění - já mám WC taky oddělené a řeším to stejně jako ve městě - flaška s vodou za WC. ono to zas tak nepohodlné není a jak říkám, opláchneš ho cobydup:). a jak tady holky psali - ono ten kalíšek opravdu pojme té krve víc než tampon/vložka. abys nebyla překvapená, že zas tak často na tu toaletu řešit kalíšek ani jít nemusíš.
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    já osobně mám nehorázné štěstí...ať jsem jako mládě protestovala vůči záchodu v koupelně,jsem ráda,že to tak teď mám...v práci máme soukromou místnůstku i s umyvadlem,která se zamyká celá,takže klidně ten krok se staženýma kalhotama můžu udělat :-D takže já mám naprosté pohodlí...ale i kdybych h o neměla,stejně už bych kalíšek nevyměnila...teď ho zrovna mám a vím o něm jenom proto,že o něm píšu ;-)
    FANAE
    FANAE --- ---
    IGNIS_FATUUS: Taky tak, prijde mi 100 x praktictejsi menit v koupelne kdyz je clovek doma a ma tu moznost
    IGNIS_FATUUS
    IGNIS_FATUUS --- ---
    já teda když se mi nechce lézt do vany tak se na záchodě vyčurám a pak du vylejt a vymýt do koupelny do umyvadla... ale jinak taky lezu dvakrát denně do sprchy.
    LILY
    LILY --- ---
    PABLINKA: Utřít sebe, jít do koupelny rychle vymýt kalíšek, vrátit se na hajzl, znovu použít toaleťák, je-li třeba a zandat kalíšek. :) Podle mě toho za těch pár vteřin nemůže tolik vytéct.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Díky za info :-) Já používám vložky, ty měním tak co 2-3 hodiny, ale je fakt, jak píšete, zveličuje to... spíš to měním kvůli svému pocitu... Tak jsem zvědavá, objednala jsem si LadyCup, barvu lotos :-D.
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    PABLINKA: věř mi,že se tí zdá ,že je té krve hrozně moc...já si to myslela taky,ale nacucaný tampon a vložka zveličujou...když jsem šla poprvé vylévat fakt jsem seděla s otevřenou pusou :-)...pokud seš doma,radši vana...koupat se u toho nemusíš...ale jinak mokrý toaletní papír nebo ubrousek mě jistí v práci...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PABLINKA: CO je to silná menstruace? Já v nejsilnějších dnech měnila tampony normal po 4 hodinách (pak protékal), kalíšek mi stačí měnit i v nejsilnějších dnech po 8 hodinách. A v těchto dnech lezu do vany dvakrát (ráno a před spaním), odpoledne v práci měním na záchodě - vyndám, vyleju, vytřu toaleťákem, zandám.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    FANAE: když u toho LadyCapu třeba píšou, že se má vyprázdnit 2-5x denně dle síly menstruace... to přece nemůžu lézt 5x za den do vany...
    FANAE
    FANAE --- ---
    PABLINKA: Ja to resim teda vanou:)
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    A ještě jsem se chtěla zeptat - jak řešit silnou menstruaci a vylévání, čištění kalíšku? Třeba doma, kde máme WC oddělené od koupelny - když si budu chtít kalíšek umýt v umyvadle, budu muset odejít do koupelny, a to nebude možné, když ze mě krev poteče proudem (1. den MS). Jak to pak řešíte? Vzít si na tu chvíli vložku? Nebo ten první den jít na WC vždycky s tou flaškou s vodou a vypláchnout nad mísou (no, docela nepohodlné, když tam budu stát já nad mísou a ještě vyplachovat kalich...)... Promiňte blbé dotazy, ale vrtá mi to hlavou :-)
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Jinak mi přijde sympatický hlavně LadyCup a MoonCup :-). Taky jsem vypátrala, že lepší jsou ty bez rysek a záhybů, že se líp čistí...
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Ahoj. Taky dost vážně uvažuju o kalíšku. Vím, že když jsem rodila přirozeně, budu potřebovat větší velikost. Je už pak tedy opravdu jedno, jaký kalíšek si vyberu? Myslím firmu... Dívala jsem se na ty velikosti, většinou se trošku od sebe liší, třeba ta větší velikost od jedné firmy je trochu jiná než ta větší od jiné firmy... Jinak jsem malé postavy, 152 cm a vážím tak 58 kg, menstruaci teď při HA mívám první den dost silnou, pak už slabší...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARGARITKA: muj přítel, když jsem mu o kalíšku poprvé vyprávěla, o něm hned vyprávěl své máti, co dělá učitelku na zš - prej se to hned rozkřiklo mezi všemi učitelkami na škole a nějaké si to snad i zakoupily :)
    FANAE
    FANAE --- ---
    MAKU: Distancuju se od podobnejch akci jak nejvic to jde
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    MAKU: no, víš jak jsem to s tím porodem myslela :)))

    MARGARITKA: to máš štěstí - holt, já mám asi konzervativní okolí, nebo už opravdu nevím...:(

    GIDDY: jo, úplně to vidím. hrůza...
    a já měla mooncup i přes noc a leckdy kolem 8 hodin když jsem byla na cestě třeba autobusem, nebo nešlo měnit a pohoda... tak fakt nevím. to se to nespravilo ani vyvařením?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam