• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    BRUSINKA: delam to taky stejne:)

    XAJA: ja ho chtela pri prvnim cyklu taky vyhodit a byla sem na sebe nasrana, ze to stalo tolik penez, byla sem z toho nadsena a pak zklamana, ale nastesti sem vydrzela a prineslo to ovoce:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    a inak, používam mooncup, už takmer rok a spokojnosť. teda, po prvých dňoch, kedy som myslela, že to vyhodím po tom, ako som sa hrala na lovca v hlbinách - frajersky som hneď pred prvým použitím odstrihla stopku - úplne. a to pre začiatok nebolo bohviečo, aspoň pre mňa teda:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    XAJA: namočiť - na cca 7 minút, nielen namočiť a vytiahnuť.
    XAJA
    XAJA --- ---
    GIMEL: zober si deci sava. fakt. na dezinfekciu sa používa liter na 10l vody, takže deci na liter, alebo štvrť deci na štvrť litra vody - do pohára s viečkom, namočiť a je to. mne sa vyvárať nechce, toto mi príde rýchlejšie. a savo nebezpečné skutočne nie je.

    a riešili ste tu to pretekanie, ako tak spätne dočítam. neviem, po prvom použití a nadšení mi pri ďalšom cykle tiež pretekal. keď všetko zlyhá (kontrola umiestnenia, vytiahnutie a znovunasadenie, a tak), tak som si vytiahla príbalový leták. a zaujalo ma upozornenie, že treba udržiavať čisté tie dierky. no, pri prvom použití som ešte plná elánu pri každom vytiahnutí (od začiatku mením len ráno a večer v sprche) nielen dôkladne vyplachovala a umývala mydlom, ale aj poctivo čistila kefkou (áno, vyhradila som na to novú najmäkšiu curaproxku:)). neskôr som to už nerobila, bola som v tom, že vypláchnutie a mydlo stačia. ale potom sa mi zdalo, akoby tie dierky, čo majú udržiavať podtlak neboli úplne vyčistené - nebola v nich krv, skôr by som povedala, že to bolo od sekrétu zvonka. takže zase čistím kefkou, alebo aspoň pri vyplachovaní zohýbam v mieste tej perforácie pod tečúcou vodou. a či to je skutočne tým, alebo nie, to neviem, ale odvtedy už sa mi nestalo, aby pretiekol.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    S tím kalíškem jsem fakt spokojená a jeho "slávu" šířím dál :-D... už si ho objednaly 3 kamarádky a další 2 uvažují, že si kalich nadělí k Vánocům :-)
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    BRUSINKA: stejně tak...prostě ho vespod zmáčknu,pak už je užší a vytáhnu...když jsem ho cpala ven normálně,maličko mi popraskala kůžička a pak tadá svědění,pálení a už jsem měla zaděláno...
    LILY
    LILY --- ---
    BRUSINKA: Taky tak. Sbalím ho odspodu během vytahování.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    tak já to dělám tak, že zatlačím, dám 3 prsty, zmáčknu zespoda a vytáhnu, takhle bych tam ukazováček asi nikdy nenacpala(neohnula bych tak ruku) :)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    JULYZ: taky ho občas doooost daleko lovím,... většinou pomůže se troščku uvolnit, zatlačit aby se posunul a pak tam chmátnout, moc se s tím nebabrat. Případně ještě malinko jakoby opřít o protější stěnu, než máš prst a nebo dvěma prsty ho stáhnout kousek za špičku dolů..
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    LICINDA: nech to skúšam ako skúšam, ale na vrchný okraj proste nedočiahnem. zatiaľ mi stále odplával niekam desne hlboko :o(
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    LICINDA: tak super! Teď to bylo naprosto bezbolestné :-)
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    LICINDA: díky za obrázek... vyzkouším :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LICINDA: Dělám to stejně:o)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    s vypětím všech sil jsem se pokusila o přiblížení mé techniky (nemám copyright:)), možná jen pro ilustraci. Bude to ale chtít vysvětlivky: Zavedený kalíšek, oranžové dlouuuuhé je ukazováček, poslední článek jakoby zaháknutý o horní okraj (většinou buď vpředu nebo na levé straně - k levé noze). Když zatáhnu a lehce přitlačím k protější stěně, kalíšek se zdeformuje (přibližný tvar vpravo nahoře:) zpředu, dole pak shora)

    Kalíšek jde takhle mnohem lépe, po cviku naprosto bezproblémů :)



    Skutečně prosím omluvte neumělectví, s touchepadem a nulovým talentem ke kreslení to moc nejde:)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    XMARGE: tak to mě vůbec nenapadlo, konečně jsem pochopila v čem je u mě problém :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PABLINKA: no já jsem ze začátku taky jen zrušila podtlak a pak ten kalíšek vytahovala rozbalenej.. a ke konci menzes skoro brečela bolestí, jak jsem dole byla odřená. Takže doporučuju sbalovat co nejvíc to vevnitř zvládneš:o) Mně taky bolela hlavně břišní strana vagíny, mám ji citlivější, takže kalíček sbalím a vytahuju tak, aby se pokud možno nedotýkal břišní strany..
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    XMARGE: aha! Tak to zkusím! V návodu psali jen zatáhnout, příp. uvolnit prstem podtlak a vytáhnout... zkusím tedy trochu sbalit...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PABLINKA: A když kalíšek vyndaváš, sbaluješ ho? Já třeba kalíšek při vyndavání musím jakoby sbalit do stenýho tvaru jako když ho zandavám. Když jsem ho jen v půlce zmáčka a vyndavala, pokaždý jsem si poranila poševní vchod a na konci menstruace mě pak bolel celý spodek jako kdybych měla zánět nebo něco.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    ahoj, tak mám prvně kalíšek, od včerejška, zatím celkem dobré, stopku jsem už trochu ustřihla, ale stejně ji ještě trochu cítím... První a druhé vyndávání masakr, hlavně mě to bolí na horní stěně pochvy, když ho vyndávám... Musím to nějak vychytat :-) Každopádně vložky doma nemám, manžel včera špatně četl z nákupního seznamu a koupil vločky :-))).
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LILY: jo v tomto sem taky prase, taky sem to extra neresila, proste sou ale uzkostne matky, ktere desinfikujou prehnane
    LILY
    LILY --- ---
    LICINDA: V pohodě. :) Každopádně mě překvapuje, že někdo dává tyhle chemky na věci pro dítě. Vždyť stačí vyvařit, resp. přelít horkou vodou. My dítěti dudlík umyjeme v horké vodě jednou za uherský rok a vypadá víc než zdravě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam