• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MOUNTBATTEN: is it not my cup of tea.

    Já ho nikde nemáčím, buď ho vyvařím - umeju, je uvnitř nebo v sáčku.

    Thats all.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    vybírám si nový kalíšek a připadám si bezradná, jak kdybych to viděla prvně:)
    Myslela jsem, že půjdu do MeLuny vel. M, ale všude se dočítám, že se to před porodem důrazně nedoporučuje (je mi 19). Tak mě to znejistělo. S malý LadyCupem mám problém, že trochu protýká, asi úplně nepřiléhá ke stěnám pochvy, protože tam mám dost vzduchu, což je taky důvod, proč to protýká (znáte to, jako když ležíte ve vaně a "vcucne" se vám tam voda, tak tohle se mi děje se vzduchem, který pak zruší podtlak). A nevím, jestli to řešit větší velikostí, nebo je to o pružnosti? A pokud mám teda pořizovat menší, tak pružnější, nebo naopak co nejtvrdší?
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    tak já jsem z toho jelen, před třemi dny začal kalich protékat, tak jsem ho vyměnila za ten starý co mám, pak mi to nedalo a teď se to tváří že protéká ten druhý a ten první zase pohoda. kdo se v tom má teď vyznat...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    KETHAMINA: kazde cizi umyvadlo je spinave?
    Miluju tydle -IMO dementni- predestinace!

    Ale ano, sem cune, kalisek si meju i v cizich koupelnach, ba -kdyz to neni v dilne,kde je na umyvadle poznat,ze to je dilna- ho klidne odlozim na keramicky umyvadlo, nejak nevim, o kolik vic spiny (notabene konkretne na umyvadle ve firme,ve ktere sou 3 zamestnanci) tam muze byt, nez trebas u mne doma. Nehlede na to,ze do vetsiny fire dochazi uklizecka, takze predpokladam,ze se tam uklizi castejc, nez u mne:-))))
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MOUNTBATTEN: tyjo seš odvážná, já bych ho nikde v cizím špinavým umyvadle nenechala.

    Ale je fakt,že jsme ho zapomněla v sáčku už na různých místech i koupelnách na návštěvách. Prakticky muži to berou víc v pohodě, než ženy (matky).

    Hodně mně potěšilo, snad i díky mně, jak dost mých kamarádek a známých kalíšek používají. A několik také mluví o tom,že si ho pořídí ... mám fakt super pocit.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    a k historkam, co partneri/muzi/okoli na kalisek...
    ...sem si vzpomnela jak sem nedavno zapomnela kalisek v kanclu u pritele. Resp. u nich na zachode - uz sem ho nepotrebovala, tak sem ho dala koupat do umyvadla a pote bez nej odesla.
    "Bohuzel" ho pritel objevil driv, nez jeho kolegove - vzhledem k zamereni firmy na pocitatka, tak by mne zajimala reakce: sok? nebo by si toho vubec nevsimli? nebo by to brali jako novy stamprle?
    :-))))
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Ja vyvaruju nekdy v prubehu mezi. Protoze proste zapominam a aji se stava, ze proste mezi jednim cyklem nevyvarim.
    Zato vzdy po skonceni menes vytahnu desinfekci a ocistuju ho v ni, tojo. A behem menses, pri vymene, tak ho vzdy, kdyz muzu (jsem doma apod.) vykoupu pod tekouci fakt hodne horkou vodou, tak minutku koupat.
    Take se mi prijemnejc zavadi, kdyz je nahraty.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Díky za reakce :-). Máte pravdu. Já si právě říkala, jestli by nestačilo jen to vyvaření po MS (to jsem udělala). Ale když v tom návodu píšou, že vyvařit ještě před, tak jsem se radši ptala, jak to děláte ;-).
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    PABLINKA: Ja tiez vyvarim po menzese a potom sa uz nestaram (a mam ho pripraveny vo vrecusku)...pride mi to praktickejsie ako pred :-)
    Ale ako to tu zaznelo, netreba to prehanat s tou sterilitou... partnera tiez nikto neposle vyvárat "nastroj".

    NENUPHAR: Taky oralny sex po ociste mentolovou zubnou pastou musi byt parada :-)))
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    taky vyvaruju pouze po menses a zadne problemy s tim nemam
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    podle mě to není uplně nutný vyvařovat, nevšimla jsem si že by na tom kalíšku ulpívala nějaká nečistota, je to hladkej lékařskej silikon, dá se omýt uplně dočista... doma nám teče docela hodně horká voda - když ji dám v kastrolu na plotnu tak se vaři asi do půl minuty, omývám to horkou vodou, občas vyvařím. Tampony pokud vím nejsou sterilní, vyšetřovací gynekologické rukavice také ne, stejně jako ženská pochva není sterilní.
    O úrovni ústní hygieny jedinců provozujících partnerce orální sex by se dalo také dlouze diskutovat,,,
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    já vyvařuju předem, ale pravda, že to mám vcelku pravidelný a hlavně to poznám, max. den dva chodím s čistým v sobě a vyplachuju rano a večer.
    LILY
    LILY --- ---
    PABLINKA: Taky vyvařuju akorát po menzes.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PABLINKA: Já třeba před nevyvařuju. Vyvařuju jen po menzes. Pak strčím do pytlíčku a v době, kdy to mám dostat, tak si pytlíček s kalíškem hodím do kosmetické taštičky (nosím tam různé prášky na bolest, náplasti a tak), kterou nosím pořád s sebou (v kabelce, v batohu, v cestovní tašce)..
    IKA
    IKA --- ---
    PABLINKA: asi by som to nevidela tak dramaticky - proste ho vyvar kludne aj teraz.

    (prsty nie su sterilne, penis nie je sterilny, a tampony tiez nie su sterilne, tak sa nemusis obavat, ze prave nesterilny kalisok by ti ublizil.)
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    chtěla bych se zeptat - jak brzy před menstruací kalíšek vyvařujete? Já ji mám dostat v tomto týdnu, přestala jsem brát HA, tak nevím přesně, kdy ji dostanu, taky jestli budu zrovna v tu dobu doma, tak jsem si říkala, že bych si ho třeba už vyvařila a dala zas do pytlíčku... ale asi to pak moc hygienický nebude, co...
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    BESSAYA: ano ano, já už ho málem jednou taky rvala z drápú mého kočkodlaka:)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GIDDY: měla jsem ho asi pět let a přestal fungovat, tak jsem si koupila ten větší, no. Nějak jsem neviděla důvod proč ten starý schovávat..
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    BESSAYA: prosimte, a proc si ho vyhazovala??
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    XMARGE: co se dá dělat, hafana za to bít nebudu :-D Aspoň vím že si mám příště dávat bacha :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam