• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    co se týče výběru velikosti - nedáme na nástěnku něco jako je v diskuzi pro nováčky - že prostě každá vagína je jiná a unverzální kalich neexistuje ? :)

    já mám mooncup od začátku, z těch co jsem u holek viděla je fakt nejmenší a prostě nemám problém, dvakrát si ho už i kámoška na návštěvě půjčila a taky jí neprotekl, akorát se dost z nich shoduje,že moon je dost tvrdej a to ho už mám 3, možná 4 roky?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BRUSINKA:
    nevím, jak dlouho čteš tuhle diskuzi opakuje se tu několik stejných variant - někomu to pomohlo, někomu nepomůže ani svěcená voda. Bohužel všechny to tu prostě zkoušíme, jak se dá.

    - zanešené otvory zvenku - dají se čistit jehlou nebo párátkem
    - povolení svalstva
    - špatné zavedení
    - nevhodné pohyby, kt. podtlak uvolní
    - gynekoligická infekce - změny na sliznici

    Jsou tu holky, kterým protýká od začátku.

    Je prostě rozdíl, co považuješ za protékání a co je přirozený sekret sliznice.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    BRUSINKA: já bych řešila spíše tu velikost než pružnost. i když - pružnější se líp ohne ale zase tvrdší líp drží tvar... takže tady opravdu nevím.
    NENUPHAR: já myslím že ty údaje jsou ze stránky výrobce...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    GIDDY: hlavně ty velikosti nevím nevím... já to měřila dvakrát a vyšlo mi vnější průměr 4 a 5 cm u yuuki, což se od těch údajů liší nebo to blbě chápu...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jako verim, ze ta tabulka netabulka s tema rozmerama dle znacek nevypada prehledne, ale snazila sem se udelat tabulku ale uplne se mi to rozskocilo, takze nahovno, nevladnu temato schopnostma, kdyby nekod vedel jak na to a dat to do opravdu prehledne tabulky, budu rada a pak to tam vyvesim:)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    MARGARITKA: aha, já si toho nevšimla, tak to nic...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NENUPHAR: ehm, nastenka...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    nebyl by od věci nějaký seznam kde by byl uveden průměr horního kroužku kalíšků určitých značek.... já mám yuuki, obě velikosti, průměr velkého je 5 cm, malého 4 cm. Je to jen o 1 cm a ten větší sedí mnohem lépe.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    BRUSINKA: ja bych se vetsiho nebala, ani sem o tom tak neuvazovala, kdyz mi zacal protekat maly Lady Cup, myslim ze je to dole dost pruzne a pri porodu bude jen plus, kdyz to trochu povoli, nebo ne? :) (jinak to moc nechapu proc se to pred porodem durazne nedoporucuje) teda jeli rec o MeLune Mku, samozrejme vetsi LadyCup, Yuuki apod. jsou uz jinaci level... ale ta MeLuna je neco mezi, prirovnala bych ji k mensimu Mooncupu a s tim tu snad nikdo moc problem nema, takze na tvem miste bych volila jeden z techto dvou, oba jsou o kapku vetsi nez maly Lady. Ja svuj problem vyresila MeLunou a jsem spokojena, prvni den/dva pouzivam ji a dalsi uz vystacim s LadyCupem.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    kdyby měl někdo radu k tomu, na co jsem se ptala, budu moc vděčná;) Rady typu zavři si okno, proudění vzduchu mění tlak nepotřebuju
    BRUSINKA:
    KETHAMINA:
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    KETHAMINA: to nebude tím (já totiž cvičím a předtím jsem necvičila:))
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    KETHAMINA: teda mas dobry, ze mas alternativni kamosky kolem sebe...ja sem tay uz nekolik presvedcila, ale ne zas tolik abych byla nadsena, o nekom sem myslela, ze jo a ono nic..si na ty alternativky asi jen hrajou nektere no:(
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BRUSINKA:

    GALTHEA:

    opakování je matka moudrosti, co zkusit cviky na zpevnění svalstva pánevního dna?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MOUNTBATTEN: is it not my cup of tea.

    Já ho nikde nemáčím, buď ho vyvařím - umeju, je uvnitř nebo v sáčku.

    Thats all.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    vybírám si nový kalíšek a připadám si bezradná, jak kdybych to viděla prvně:)
    Myslela jsem, že půjdu do MeLuny vel. M, ale všude se dočítám, že se to před porodem důrazně nedoporučuje (je mi 19). Tak mě to znejistělo. S malý LadyCupem mám problém, že trochu protýká, asi úplně nepřiléhá ke stěnám pochvy, protože tam mám dost vzduchu, což je taky důvod, proč to protýká (znáte to, jako když ležíte ve vaně a "vcucne" se vám tam voda, tak tohle se mi děje se vzduchem, který pak zruší podtlak). A nevím, jestli to řešit větší velikostí, nebo je to o pružnosti? A pokud mám teda pořizovat menší, tak pružnější, nebo naopak co nejtvrdší?
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    tak já jsem z toho jelen, před třemi dny začal kalich protékat, tak jsem ho vyměnila za ten starý co mám, pak mi to nedalo a teď se to tváří že protéká ten druhý a ten první zase pohoda. kdo se v tom má teď vyznat...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    KETHAMINA: kazde cizi umyvadlo je spinave?
    Miluju tydle -IMO dementni- predestinace!

    Ale ano, sem cune, kalisek si meju i v cizich koupelnach, ba -kdyz to neni v dilne,kde je na umyvadle poznat,ze to je dilna- ho klidne odlozim na keramicky umyvadlo, nejak nevim, o kolik vic spiny (notabene konkretne na umyvadle ve firme,ve ktere sou 3 zamestnanci) tam muze byt, nez trebas u mne doma. Nehlede na to,ze do vetsiny fire dochazi uklizecka, takze predpokladam,ze se tam uklizi castejc, nez u mne:-))))
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MOUNTBATTEN: tyjo seš odvážná, já bych ho nikde v cizím špinavým umyvadle nenechala.

    Ale je fakt,že jsme ho zapomněla v sáčku už na různých místech i koupelnách na návštěvách. Prakticky muži to berou víc v pohodě, než ženy (matky).

    Hodně mně potěšilo, snad i díky mně, jak dost mých kamarádek a známých kalíšek používají. A několik také mluví o tom,že si ho pořídí ... mám fakt super pocit.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    a k historkam, co partneri/muzi/okoli na kalisek...
    ...sem si vzpomnela jak sem nedavno zapomnela kalisek v kanclu u pritele. Resp. u nich na zachode - uz sem ho nepotrebovala, tak sem ho dala koupat do umyvadla a pote bez nej odesla.
    "Bohuzel" ho pritel objevil driv, nez jeho kolegove - vzhledem k zamereni firmy na pocitatka, tak by mne zajimala reakce: sok? nebo by si toho vubec nevsimli? nebo by to brali jako novy stamprle?
    :-))))
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Ja vyvaruju nekdy v prubehu mezi. Protoze proste zapominam a aji se stava, ze proste mezi jednim cyklem nevyvarim.
    Zato vzdy po skonceni menes vytahnu desinfekci a ocistuju ho v ni, tojo. A behem menses, pri vymene, tak ho vzdy, kdyz muzu (jsem doma apod.) vykoupu pod tekouci fakt hodne horkou vodou, tak minutku koupat.
    Take se mi prijemnejc zavadi, kdyz je nahraty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam