• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    BRUSINKA: tak jo, já už mám v tom zmatek:)
    SEBIEN: hm... a já si říkala že jak to mám skvělé - jeden tvrdší, jeden ne ... no a koukám že ne:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    GALTHEA: tak já má srovnání jen s tím ladycupem, jestli je fleur a meluna tvrdší, to nemám zdání, to zas víš líp ty...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GALTHEA: lady je menší, než moon, mám pocit. vím, že kdž mi ségra ukazovala malý moon, tak jsem se divila, že je větší:)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    KETHAMINA: SEBIEN:
    ad moon - menší je snad jen malá MeLuna. a tvrdej? fuh, já myslela že je z těch měkších, fleur i meluna co mám já jsou tvrdší o dost... (tak zase jsem moudřejší...)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    LILY: já mám srovnání mooncupu a ladycapu. Moon je skutečně docela tuhý a zavádí se lehounce hůř než lady, ale, zas se mi pak líp vyndává, ladycup strašně klouže :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    KETHAMINA: tohle všechno vím, díky, sleduju tuhle diskuzi docela dlouho. Ale můj dotaz prostě směřoval jinam, jestli to z toho není zřejmé, tak se omlouvám.
    Za protékání považuju to, že i dvakrát vytekl úplně a najednou, aspoň polovina, a to, že už se mi několikrát (tak 3x) stalo, že prostě netěsnil a tekl celou noc (po předchozích zkušenostech spím i s vložkou, spíš to byly vždycky pokusy obnovování důvěry) - a není to špatně zavedeným kalíškem, aspoň ne v tom elementárním významu, že by se nerozvinul nebo tak.
    Poševní sekret řeším intimkou, to se bohužel nedá nic dělat, i když taky jeden z důvodů, proč kalíšek, je to, že nechci používat vložky/tampóny, a tohle jde jaksi proti tomu..
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GIDDY: pokud chceš tu tabulku na nástěnce hezky zformátovanou, nakopíruj tam tohle:

    <table border=3><tr><td>Brand </td> <td>Width </td> <td>Cup </td> <td>Stem</td> <td> Total </td> <td>Shape </td> <td> Material </td> <td> Capacity </td> </tr><tr><td>Diva Size 1[12]</td><td> 4.3 cm </td><td> 5.7 cm</td> <td>1.0 cm</td> <td>6.7 cm </td><td>Hoop Skirt</td> <td>Silicone</td> <td>23 ml</td></tr><tr><td>Diva Size 2[12] </td><td>4.6 cm</td> <td>5.7 cm </td><td>1.0 cm</td> <td>6.7 cm</td><td> Hoop Skirt</td> <td>Silicone </td><td>27 ml</td></tr><tr><td>Femmecup [13]</td> <td>4.5 cm</td><td> 5.0 cm</td><td> 2.5 cm</td> <td>7.5 cm</td><td> Narrow-Bodied</td><td> Silicone</td> <td>18 ml</td></tr><tr><td>Fleurcup Small [14]</td><td> 4.1 cm</td><td>4.7 cm </td> <td>2.3 cm</td><td> 7.0 cm</td> <td>Hoop Skirt</td> <td>Silicone</td> <td>20 ml</td></tr><tr><td>Fleurcup Large [14] </td><td>4.6 cm </td><td>5.2 cm </td><td>1.8 cm</td> <td>7.0 cm</td> <td>Hoop Skirt</td><td> Silicone </td><td>29 ml</td></tr><tr><td>Keeper (US) Size A[15]</td><td>4.4 cm </td><td> 5.4 cm</td><td>2.5 cm</td><td>7.9 cm </td><td>Narrow-Bodied </td><td>Rubber</td> <td>15 ml</td></tr><tr><td>Keeper (US) Size B[15]</td><td>4.1 cm</td><td>5.4 cm</td><td>2.5 cm </td><td>7.9 cm</td><td>Narrow-Bodied</td><td>Rubber</td><td> 12 ml</td> </tr> <tr> <td>Lady Cup Size 1 [16]</td><td>4.0 cm </td><td>4.6 cm </td><td>1.9 cm </td><td>6.5 cm</td><td>Hoop Skirt </td><td>Silicone </td><td>11 ml</td> </tr><tr><td>Lady Cup Size 2 [16]</td><td> 4.6 cm </td><td>5.3 cm</td><td> 1.3 cm </td><td>6.6 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>Silicone </td><td>20 ml</td></tr><tr><td>Lunette Model 1 [17] </td><td>4.1 cm </td><td>4.7 cm</td><td>2.5 cm </td><td>7.2 cm</td><td> Hoop Skirt </td><td>Silicone</td><td>19 ml</td></tr><tr><td>Lunette Model 2 [17] </td><td>4.6 cm </td><td>5.2 cm </td><td>2.0 cm </td><td>7.2 cm</td><td> Hoop Skirt</td><td>Silicone</td><td>25 ml</td></tr><tr><td>Meluna Large Ball[18] </td><td>4.5 cm</td><td>5.4 cm </td><td>0.8 cm</td><td>6.2 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>TPE </td><td>22 ml</td></tr> <tr><td>Meluna Large Basic[18]</td><td>4.5 cm </td><td>5.4 cm </td><td>0.0 cm</td><td> 5.4 cm</td><td> Hoop Skirt</td><td> TPE </td><td>22 ml</td></tr><tr><td>Meluna Large Ring[18] </td><td>4.5 cm</td><td> 5.4 cm </td><td>1.4 cm</td><td>6.8 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>TPE</td><td>22 ml</td></tr><tr><td>Meluna Large Stem[18] </td><td>4.5 cm </td><td> 5.4 cm</td><td>1.6 cm </td><td>7.0 cm </td><td>Hoop Skirt</td><td> TPE </td><td>22 ml</td></tr><tr><td>Meluna Medium Ball[18] </td><td>4.5 cm</td><td>4.5 cm</td><td>0.7 cm </td><td>5.2 cm</td><td> Hoop Skirt </td><td>TPE </td><td>17 ml</td></tr><tr><td>Meluna Medium Basic[18]</td><td> 4.5 cm </td><td>4.5 cm </td><td>0.0 cm </td><td>4.5 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>TPE </td><td>17 ml</td>
    </tr><tr><td>Meluna Medium Ring[18]</td><td> 4.5 cm </td><td>4.5 cm </td><td>1.0 cm</td><td>5.5 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>TPE</td><td>17 ml</td></tr><tr><td>Meluna Medium Stem[18] </td><td> 4.5 cm</td><td>4.5 cm </td><td>1.7 cm </td><td>6.2 cm </td><td>Hoop Skirt</td><td>TPE</td><td>17 ml</td></tr><tr><td>Meluna Small Ball[18] </td><td>4.0 cm </td><td>4.0 cm</td><td> 0.6 cm </td><td>4.6 cm </td><td>Hoop Skirt</td><td> TPE</td><td>11 ml</td></tr><tr><td>Meluna Small Basic[18]</td><td> 4.0 cm </td><td>4.0 cm </td><td>0.0 cm </td><td>4.0 cm </td><td>Hoop Skirt</td><td>TPE </td><td>11 ml</td></tr><tr><td>Meluna Small Ring[18] </td><td>4.0 cm</td><td>4.0 cm </td><td>0.8 cm</td><td>4.8 cm </td><td>Hoop Skirt</td><td> TPE</td><td> 11 ml</td></tr> <tr><td>Meluna Small Stem[18] </td><td>4.0 cm </td><td>4.0 cm </td><td>1.5 cm </td><td>5.5 cm</td><td> Hoop Skirt</td><td>TPE </td><td>11 ml</td></tr><tr><td>Miacup size 1 [19]</td><td> 4.3 cm </td><td>5.3 cm</td><td> 1.7 cm </td><td>7.0 cm</td><td> Hoop Skirt </td><td>Silicone </td><td>23 ml</td></tr><tr><td>Miacup size 2 [19] </td><td> 4.6 cm </td><td>5.3 cm </td><td>1.7 cm </td><td>7.0 cm</td><td>Hoop Skirt</td><td> Silicone </td><td>25 ml</td>
    </tr><tr><td>Mooncup UK Size A [20] </td><td>4.6 cm </td><td>5.0 cm</td><td>2.0 cm </td><td>7.0 cm </td><td>Narrow-Bodied </td><td>Silicone</td><td>15 ml</td></tr><tr><td>Mooncup UK Size B [20] </td><td>4.3 cm </td><td>5.0 cm</td><td> 2.0 cm </td><td>7.0 cm </td><td>Narrow-Bodied </td><td>Silicone </td><td>13 ml</td></tr><tr><td>MoonCup (US) Size A[15] </td><td>4.4 cm</td><td> 5.4 cm </td><td>2.5 cm </td><td>7.9 cm </td><td>Narrow-Bodied </td><td>Silicone</td><td>15 ml</td></tr><tr><td>MoonCup (US) Size B[15] </td><td>4.1 cm </td><td>5.4 cm </td><td>2.5 cm</td><td>7.9 cm </td><td>Narrow-Bodied </td><td>Silicone </td><td>12 ml</td></tr> <tr><td>MPower [21] </td><td>4.0 cm</td><td> 5.0 cm </td><td>1.5 cm</td><td> 6.5 cm</td><td> Hoop Skirt </td><td>Silicone </td><td>20 ml</td></tr><tr><td>YuukiCup No. 1 [22] </td><td>4.2 cm</td><td>4.8 cm </td><td>1.9 cm </td><td>6.7 cm </td><td>Hoop Skirt </td><td>Silicone</td><td>13 ml</td></tr> </table>
    LILY
    LILY --- ---
    KETHAMINA: A to že je tvrdý považují za nevýhodu? Např. že to tlačí nebo hůř zavádí nebo tak něco? Uvažuju nad tím, že bych ho pořídila.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    co se týče výběru velikosti - nedáme na nástěnku něco jako je v diskuzi pro nováčky - že prostě každá vagína je jiná a unverzální kalich neexistuje ? :)

    já mám mooncup od začátku, z těch co jsem u holek viděla je fakt nejmenší a prostě nemám problém, dvakrát si ho už i kámoška na návštěvě půjčila a taky jí neprotekl, akorát se dost z nich shoduje,že moon je dost tvrdej a to ho už mám 3, možná 4 roky?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BRUSINKA:
    nevím, jak dlouho čteš tuhle diskuzi opakuje se tu několik stejných variant - někomu to pomohlo, někomu nepomůže ani svěcená voda. Bohužel všechny to tu prostě zkoušíme, jak se dá.

    - zanešené otvory zvenku - dají se čistit jehlou nebo párátkem
    - povolení svalstva
    - špatné zavedení
    - nevhodné pohyby, kt. podtlak uvolní
    - gynekoligická infekce - změny na sliznici

    Jsou tu holky, kterým protýká od začátku.

    Je prostě rozdíl, co považuješ za protékání a co je přirozený sekret sliznice.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    BRUSINKA: já bych řešila spíše tu velikost než pružnost. i když - pružnější se líp ohne ale zase tvrdší líp drží tvar... takže tady opravdu nevím.
    NENUPHAR: já myslím že ty údaje jsou ze stránky výrobce...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    GIDDY: hlavně ty velikosti nevím nevím... já to měřila dvakrát a vyšlo mi vnější průměr 4 a 5 cm u yuuki, což se od těch údajů liší nebo to blbě chápu...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jako verim, ze ta tabulka netabulka s tema rozmerama dle znacek nevypada prehledne, ale snazila sem se udelat tabulku ale uplne se mi to rozskocilo, takze nahovno, nevladnu temato schopnostma, kdyby nekod vedel jak na to a dat to do opravdu prehledne tabulky, budu rada a pak to tam vyvesim:)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    MARGARITKA: aha, já si toho nevšimla, tak to nic...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NENUPHAR: ehm, nastenka...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    nebyl by od věci nějaký seznam kde by byl uveden průměr horního kroužku kalíšků určitých značek.... já mám yuuki, obě velikosti, průměr velkého je 5 cm, malého 4 cm. Je to jen o 1 cm a ten větší sedí mnohem lépe.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    BRUSINKA: ja bych se vetsiho nebala, ani sem o tom tak neuvazovala, kdyz mi zacal protekat maly Lady Cup, myslim ze je to dole dost pruzne a pri porodu bude jen plus, kdyz to trochu povoli, nebo ne? :) (jinak to moc nechapu proc se to pred porodem durazne nedoporucuje) teda jeli rec o MeLune Mku, samozrejme vetsi LadyCup, Yuuki apod. jsou uz jinaci level... ale ta MeLuna je neco mezi, prirovnala bych ji k mensimu Mooncupu a s tim tu snad nikdo moc problem nema, takze na tvem miste bych volila jeden z techto dvou, oba jsou o kapku vetsi nez maly Lady. Ja svuj problem vyresila MeLunou a jsem spokojena, prvni den/dva pouzivam ji a dalsi uz vystacim s LadyCupem.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    kdyby měl někdo radu k tomu, na co jsem se ptala, budu moc vděčná;) Rady typu zavři si okno, proudění vzduchu mění tlak nepotřebuju
    BRUSINKA:
    KETHAMINA:
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    KETHAMINA: to nebude tím (já totiž cvičím a předtím jsem necvičila:))
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    KETHAMINA: teda mas dobry, ze mas alternativni kamosky kolem sebe...ja sem tay uz nekolik presvedcila, ale ne zas tolik abych byla nadsena, o nekom sem myslela, ze jo a ono nic..si na ty alternativky asi jen hrajou nektere no:(
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BRUSINKA:

    GALTHEA:

    opakování je matka moudrosti, co zkusit cviky na zpevnění svalstva pánevního dna?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam