• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    inu, výrobce kalíšku: 1 žena si za 8-10 let koupí 1 kalich. tečka. výrobce tamponů: 1 žena si koupí vložky/tampony každý měsíc.
    otázka: kdo má víc peněz na reklamu?
    tak třeba proto.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    imo výroba kalíšků je spíš investice do budoucna, je velká pravděpodobnost, že při současnym bio eko trendu se i tohle rozmůže, jen je otázka času, kdy se vtluče do mainstreamových hlav, že vlastní krev a manipulace s ní není nic nechutnýho a zavrženíhodnýho a to ještě nějakou dobu zabere.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LILY: no ja bych rekla, ze jo, prisli by o kseft, preci jen, to je jak s pohrbama, lidi budou umirat a zenske menstruovat, tedy kazdy mesic potrebovat kupovat tydle serepeticky (dyz nepouzivaji kalich)..je to byznys..ale zas pokud by vyrobci kalisku meli obrat, reklamu bych taky cekala, mozna to prave neni tak slavne, aby si to mohli dovolit, nevim...
    co treba zahranici, nevite, esli tam je reklama?
    LILY
    LILY --- ---
    GALTHEA: Mně by právě docela zajímalo, jestli v tom třeba nemají prsty výrobci vložek a tamponů.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    LILY: ale je to škoda ne? když si představím kolik že by kalíšek uvítalo, kdyby věděli že vůbec je...
    LILY
    LILY --- ---
    A propos, známá ho prodává za podle mě velmi dobrou cenu, viz: http://www.obchodsradosti.cz/store/default.asp?lngDepartmentID=4
    LILY
    LILY --- ---
    Já mám za sebou první ms s novým mooncupem. Mám-li to srovnat s ladycupem, tak je to sice skoro nastejno, ale kdybych měla mít jen jeden, tak určitě mooncup.
    Pokus o nějaké srovnání: ač jsem tady četla, že moon je tvrdší než ladycup, tak mi to ani nepřišlo, ale asi na tom něco bude, protože je takoý jakoby kompaktnější a líp drží poté, co ho nasadím. A má výhodu i v tom, že není hladký, tudíž se líp vyndává.
    Drobnou nevýhodu vidím v tom, že ačkoliv okraj obou je stejně velký, tak mooncup má celkově o něco menší objem. A taky díky všem těm různým vroubkům a nápisům trvá dýl, než ho člověk umyje. Ale to považuju za naprosto zanedbatelnou maličkost.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LANTHAL: my to chapeme, myslim ze to tak mame vsechny, litujeme, ze sme tak dlouho musely menstruovat bez nej...propaguj:)
    LILY
    LILY --- ---
    LANTHAL: Kupodivu "běžná" reklama na kalíšky není. Já o něm vím z nějakého zdravotnického časopisu, který se nám objevil před pár lety v práci.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Dámy, je mi to teda trapný, připadám si, jako když jsem objevila Ameriku, ale - proč jsem o tomhle nevěděla dřív?! Vždyť to je úúúúžasně pohodlný! Jsem pár minut po prvním vyzkoušení, tak promiňte to nadšení ... jsem z toho vážně totálně paf ... kolik % ženských používá kalíšky, nemáte někdo představu? Já o tom nikdy dřív neslyšela, vlasně jsem do tohodle fóra zabrousila nějakou podivnou náhodou, jinak bych o kalíšcích ani nevěděla, proč mi o nich nikdo neřek už před 15 lety?! ;) ... teď ještě budu pár dní asi ladit funkčnost, ale to inside pohodlí je tedy velmi překvapující :) asi se vrhnu do nějaké masivní propagace mezi známými ...
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    PABLINKA: ano, taky koukám po barevných, ale na druhou stranu si říkám že stačí ty co mám doma, ono by pak opravdu šlo jenom o barvu:)
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    Tak jsem vyzkoušela prvně kalíšek i při koupání v bazénu (při menstruaci) a super. Žádná nehoda. Mám ho teď třetí menstr. a můžu říct, že už ho fakt vůbec necítím. Stopku jsem si ustřihla do půlky a stačí. Mám Ladycup L. Jen se teď přistihuju, že koukám po dalších barvách (mám lososový) a že bych klidně brala mít těch barev doma několik :-D.
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    IBERIA: Ja som si o nich nieco vygooglila.... http://www.intimed.cz/?page_id=36 ale neviem, nepochopila som to cvicenie. To sa mi zda, ze ked si zavediem kalisok a budem ho posunovat "hore a dole" tak to bude efektivnejsie ;-))
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KETHAMINA: já o tom vím jen tolik, že to mají v dm...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    IBERIA:
    KETHAMINA: To by zaujimalo aj mna. :)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    IBERIA: a jakej je rozdíl mezi tímto a venušinejma kuličkama - krom toho,že se nekupují v sexshopu? :)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KETHAMINA: kuličky Intimed ReBuild
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GIDDY: nevíš značku ?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ha, tak jsem se konečně dokopala k tomu objednat si kalíšek, zvolila jsem Yuuki (líbí se mi ten název a mají akci za 600,- obě dvě velikosti), a snad poprvé od první menstruace se těším až to dostanu ;) jsem na to teda fakt zvědavá
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    IBERIA: vyndas v klidu:)

    jestli to tu este nebylo, v DMku sem objevila pomucku na posilovani svalu panevniho dna (neco jako venusiny kulicky), pisou tam ze to doporucujou porodnici, je to i v oddeleni s takovyma vecma (olejicky na masirovani atd), cena prizniva (cca 350,. nepamatuju presne), akorat tam pisou, ze se to nema nosit dyl jak pul hodiny zavedene, coz mi prijde malo, a nepochopila sem, kolikrat denne nebo co..rekla bych, ze to nemuze nicemu vadit, dyz to tam bude dyl, mozna to chce probrat s gynekologem

    ale prijde mi to jako fajn pomucka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam