• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    IKA
    IKA --- ---
    LANTHAL: to je pravda. nastastie mame k dispozicii silny marketingovy nastroj - kazda to moze vysvetlit vsetkym svojim kamaratkam a znamym.
    (a trendovo tomu budeme hovorit "word of mouth". ;)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    IKA: to ti bohužel v takhle přímém srovnání u většiny populace nezabere ... moc velký rozdíl ... proto je to asi zatím tak trochu "elitářský" produkt, protože 50,- měsíčně si může dovolit každá ženská, ale vydat 500,- za věc, která nevíš, jestli ti bude fungovat, atd. ... to si dovolí málokterá (teda za předpokladu, že vůbec o kalíšku někdy vůbec slyšela:)
    IKA
    IKA --- ---
    LANTHAL: no, tak by som tam pridala informaciu, ze kalisok nahradi desatrocnu zasobu tamponov, to by tie pocty hned lepsie vychadzali.:)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LAIRE: jo, a řekla bych, že to je kvůli tý ceně, protože drogérka prostě něco za pětikilo nedá do regálu vedle tamponu za 30 korun ... což je asi i dobře, protože v takovymhle porovnání by to bylo asi neprodejný ... až budou kalíšky za stovku, tak je podle mýho v tom regálu vedle vložek najdem ... ale to se budou muset zdejší výrobci nejdřív trochu umoudřit
    LAIRE
    LAIRE --- ---
    LANTHAL: btw v té anglii mají kalíšky normálně v obchodech vedle vložek a tamponů.. Tady aby se po nich člověk (ženská) pídil po všech čertech nebo platil poštovný, a to ještě musí vědět, že vůbec něco takovýho existuje.
    IKA
    IKA --- ---
    LANTHAL: je sice fakt, ze mi babicka rozpravala, ze mala bavlnene, pratelne vlozky a ze ich susila na dvore, ale tak celkovo mam pocit, ze v jej generaci je citit ostych o tychto zalezitostiach vobec hovorit (takze v sukromi by mozno kalisok pouzivali, ale ako by sa o nom mali dozvediet?)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    LANTHAL: protoze vyhraly prachy a bussines nad zdravym rozumem :-/
    IKA: popravde si nejsem vedoma ze bych tam klikala ani pred tou zkusenosti, asi je to spis jak rikas o povaze a zameru s jakym kdo hleda...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    IKA: s tou krví se mi to moc nezdá, s tamponama/vložkama taky ženská manipuluje ... navíc bych řekla, že zrovna ženský v tomhle nejsou moc citlivý, většina z nich má děti, kterým denně pár let utírá hovna někdy až ze zátylku, troška krve v kalíšku je proti tomu sranda ;) ... ale možná pro tu (zatím) bezdětnou část to může být problém ...
    IKA
    IKA --- ---
    LANTHAL: reklama + kulturne zabrany manipulovat s menstruacnou krvou.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    IKA: no těžko říct, proč se ale tampony chytily dřív než kalíšky ... asi kvůli tomu, že ty tampony se opravdu firmám vyplatí víc, a reklama je poměrně mocná zbraň ... a asi taky kvůli tomu, jaká je doba - použít a vyhodit a koupit nový, to je styl dnešní doby, bohužel, no
    IKA
    IKA --- ---
    LANTHAL: mas pravdu, je to sice stary patent, ale myslim, ze bolo treba, aby sa celkove spolocenske naladenie zmenilo - predpokladam, ze hovorit otvorene o menstruacii pred tymi 80 rokmi asi nebolo uplne bezne.
    IKA
    IKA --- ---
    MARGARITKA: tak ale vies ako to je, ked si s tym pracovala, nie si ani zdaleka typicka cielova skupina. ;)
    navyse treba rozlisovat typy hladani - ked niekto chce vyslovene nakupovat, klika na ppc reklamy viac, ako ked sa len potrebuje zorientovat v problematike, napriklad.

    ale ano, tiez mam pocit, ze na fb by to v tomto pripade slo lepsie (a to mam doteraz skor opacne skusenosti.)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    IKA: chvili jsem v tomhle oboru pracovala, delali sme reklamu pouze pro google ale osobne jsem tam na reklamu jako uzivatel nikdy neklikla, neprijde mi to moc perspektivni vzhledem k tomu ze googl je proste skvely vyhledavac a najde vzdy to co hledam takze si nejakych bocnich linku ani nevsimnu. Na FB by to snad zabralo vic, kdyby tam byl navic obrazek pekneho barevneho kalisku :)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LICINDA: není to vyloženě nový výrobek, jak koukám, jeho patent je starý asi 80 let :))) ... nicméně Mooncup v Anglii funguje od 2002 a u nás Ladycup 2007 ... takže tím to nebude. Podle mého prostě české firmy drží cenovou hladinu ostatních zahraničních výrobců, jen bohužel příjmová hladina u nás není jako v anglii ... ale tak snad se to zlepší, chtělo by to ještě pár konkurenčních výrobců a za pár let bude kalíšek za stovku :)
    IKA
    IKA --- ---
    ak ta to zaujima viac, tak radsej asi uz posta, tu uz je to dost ot.:)
    IKA
    IKA --- ---
    LICINDA: co sa tyka textovej ppc reklamy na sezname a na googli: tam je to fakt vymyslene tak, ze mozes minut tolko, kolko si na zaciatku urcis, takze ak chces, aby to bolo 10.000, tak to bude 10.000, ked chces aby to bolo pol mega, bude to pol mega.. (pretoze okrem maximalnej ceny, ktoru si ochotna dat za jeden klik, si urcujes aj maximalny rozpocet, takze sa nestane, ze minies viac, ako si planovala.)
    podobne funguje reklama aj na facebooku, a mozno by stalo za to vyskusat to s kaliskom aj tam. (mozes smerovat kliky nie na nejaku samostnatnu stranku, ale na nejaku fb page, co pre teba moze byt jednoduchsie na spravovanie a na naslednu komunikaciu z uzivatelmi. teda, predoklam, ze nemas nejaky vlastny web, kde s nimi uz komunikujes.)

    s reklamou na inych serveroch sice mam skusenosti, ale len pre velke projekty, takze neporadim. :/
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    IKA: dal by se udělat propočet cca měsíční náklady?
    IKA
    IKA --- ---
    LICINDA: kazdopadne, teraz som pozrela na seznam a na cesky google a na prvom je na slovo "menstruace" len par a na druhom dokonca ziadne reklamy (tj mala alebo ziadna konkurencia), tak mozno by sa dala nejaka textova reklama aj za par halierov za klik vymysliet..
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    ja myslim ze i pres tu trvanlivot maji potencial dost vydelat, neb i kalisky cim dal vic podlehaji modnim trendum :) a urcite by se naslo spoustu zenskych ktere by proste musely mit nekolik barev... a taky zmeny ktere za posledni roky prodelal napr. web LadyCupu nasvedcuji tomu, ze zajem narusta, pusobi na mne ted celkem svetove a promakane... myslim, ze je to jen otazka casu stejne jako v jinych vecech (technologiich) ktere jsou prozatim uspesne potlacovany a pred verejnosti tajeny, ale jejich uzivani bude pro zachovani zivota na Zemi do budoucna nevyhnutelne
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    IKA: aha.... :-D
    IKA
    IKA --- ---
    LICINDA: zalezi od toho, na aku stranku - seznam bude drahsi ako nejaky maly web s malou navstevnostou.
    ceny sa mozu odvijat bud od doby umiestnenia (najmenej casty model) - napriklad za mesiac je to tolko a tolko;
    alebo podla poctu zobrazeni (hodi sa viac pre imidzove zalezitosti, ked chces nieco dat vediet, ale priamu akciu od uzivatelov nevyzadujes), pocita sa na tisicky zobrazeni (CPT - "cost per thousand");
    alebo sa plati "na kliky" - teda podla poctu skutocnych kliknuti (CPC - "cost per click");
    alebo sa plati podla predom dohodnutych akcii, napriklad za objednavku z eshopu, ktora prisla cez dany banner, (CPA - cost per action).
    dalsi model je aukcny, kedy si sama nastavujes, kolko si ochotna platit (napriklad google adwords system), tam cena zavisi aj od toho, kolko je ochotna platit konkurencia.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam