UHLIK: jim je zase lito toho, ze tobe je to lito, presto, ze jim to lito vubec neni ;-) to v tom lepsim pripade, v realite je jim to sumak :I
GIDDY: ano hoooooooooooooooodne moc vecem te ve skole nenauci, proste je umis a nebo ne a nebo zazrakem te neco donuti, aby se clovek zmenil, ale to neni jen v lekarstvi...
Jinak todle systematicke zavrhovani symptomaticke lecby jsem taky delala, nez jsem prave sla studovat tu medinu a v urcitej moment mi bylo celkem pekne vysvetleno, ze kdyz ta etiologicka lecba (= to co leci pricinu) neni, tak je dobra i ta symptomaticka, uvedu priklad:
mas arterosklerozu, utece ti kousek ze steny tepny a mas pech a ucpe ti tepnu srdce, zacne ti krute nezvladat srdecni sval, citis silenou bolest, v horsim pripade zatnes zuby, v lepsim zavolas sanitku; v dnesnim svete je todle celkem jasne lecitelne, moderni medicinou naprosto zvladnutelna situace: bud se pousti zilne leky co tu zatku rozpusti, to kdyz neni na blizku operacni sal kde by se dalo jit do kardiovascularniho systemu a proste tu zatku odejmout nebo se jde rovnou na ten operacni sal. Cca 10let na zpet nam rikali ve skole, se vubec neresilo, to, ze to toho cloveka desne boli, jen to aby prezil, dneska je naprosta samozrejmost, ze dostane morfin hned, samozrejme, ze na prvnim miste je zachranit mu zivot, ale ta symptomaticka lecba bolesti ma take sve misto!!!!!!!
no nic, proste mi to od tebe, co vidi tak celiste prijde trosku kratkozrake odsuzovat symptomatickou lecbu! ;o)
Jinak casto prave pacient nechce, na plno nemoci je lek 'zacnete jist jinak, zacnete se hybat' a plnooooo lidi ma radeji predpis prasku nez "dobre rady"...
PABLINKA: jde o to, ze muzes mit problem jinde a proste delat gyn vysetreni systematicky, to se proste nedela!! tvoje jedina sance je, ze a) to nekdo z tvych blizkych vi a rekne to lekarskemu personalu b) budes mit cas nez ti strcej trubku do krku to nekomu rict ... a nebo mozna, ze ti na to nekdo prijde, ale nejak nevim jak.
GALTHEA: CT a magneticka rezonance to ukaze na 100%; rentgen nevim nevim, precejen silikon neni kov.........
GIDDY: to je presne ono, ty nejsi ta vetsina, vetsina doktoru je tu pro tu vetsinu lidi, co to chtej jako ta vetsina... si proste hledej ty svoje mensinovy doktory!