PABLINKA: to me taky napadlo...takze jsem se osprchovala pred a jeste po zasunuti...takze tim to v mem priupade urcite nebude...
damy, dekuji za cenne rady...kalisek jsem kupovala ve kvapu, kdyz jsem to necekane dostala, a i kdyz jsem do tohohle auditka parkrat zabrousila, nemela jsem nic blize nastudovano, od kamaradky jsem vedela, ze ladycup a yuki jsou ceska vyroba a ze mooncup my nevyhodu vystupujiciho pisma a tedy potrebu dukladnejsiho cisteni...v krame jsem se zeptala prodavacky, kterou z tehle dvou znacek by mi doporucila a bylo mi receno, ze yuki je z jineho materialu a nektere popisuji horsi prilnavost...takze jsem vzala ladycup a podle napisu na krabicce usoudila, ze kdyz jsem nerodila, beru S-ko...cely nakup netrval dele nez minutu, spechala jsem...
ted teprve jsem mela cas si to tady vice procist, projit si tabulku s rozmerama (ladycup S má prumer 4,0cm, kdezto mooncup S 4,4 cm) a hlavne podivat se na stranky vyrobce...
tady:
http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/jakouvelikost.aspx pisou ze:
"S(mall) – vhodný pro ženy, které nerodily nebo ženy do 25 let
L(arge) – vhodný pro ženy, které rodily nebo ženy nad 25 let"
ALE HLAVNE: "V případě chybně zvolené velikosti Vám zakoupený LadyCup® vyměníme za druhou velikost. Zašlete nám prosím LadyCup® zpět v původním balení na adresu uvedenou v sekci „kontaktní informace“"
esli jsem objevila ameriku, taxe omlouvam za elaborat, ale snad to bude budoucim kaliskovejm uzivatelkam k uzitku...ja ho zkusim vymenit a dam vedet, jak jsem poridila...vzhledem k tomu, ze nemladnu a i pochybuju o tom, ze by se rostoucim vekem zvysovala elasticita mych tkani a pevnost svalstva, vidim to jako jediny rozumny vychodisko (a super sluzbu od vyrobce...pokud to teda fakt funguje...)