• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    GIRAFFKA: jestli to teče stranou, tak to fakt teče stranou. Ten kalíšek musí obkroužit děložní čípek - zkus si sáhnout fakt až tak hluboko, abys ho nahmátla a zkontroluj, jestli "hrbol" je uvnitř kalíšku. Pak je jedno, že je kalíšek hluboko a jestli má čistý dírky, prostě musí fungovat (používám ho už několik let, možná fakt mezi prvníma v Čechách, a dírek jsem si všimla až letos, když se tu rozebíraly :-D )
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    TEKKANNE: já problém po 6měsících nevychytala, v prvních dnech,kdy by mi pozitiva kalíšku bodly nejvíc to prostě nefungovalo,oplachovala jsem se a znovu zaváděla ž do odření,takže dál jedu na tampónech a jsem s nima spokojená..jen mě mrzí ten nevyužitej kalíšek a nadbytek odpadu,kterej produkuju (k pracím vložkám mě nedonutí nikdo)
    ale přeju hodně štěstí,abys to vychytala:-)
    GUDRUN: ono protejkání,kdy se umaže intimka je dost rodílný od protékání,kdy "to prostě teče stranou"
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    a vladko, esli budes mit problem i pristi kramy, prijd na navstevu a ja ti dam prednasku :D
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    se savem je to opravdu jak pise XAJA
    XAJA
    XAJA --- ---
    TEKKANNE:
    presne, ako píše brusinka. nemusia sa zaniesť zvnútra, ale zvonku. skús vynechať teoretickú fyziku a vyskúšať - mne to fakt zafungovalo, udržiavať ich čisté.


    TYCZKA: mydlom a vodou odporúča čistiť priamo výrobca, savo ťa desí úplne zbytočne, nakoľko je to presne tá istá látka, ako v dezinfekčných tabletách, ktoré tiež výrobca odporúča, a ktoré sa používajú mimo iné aj na dezinfekciu kojeneckých vecí a pod. akurát sa lepšie dávkuje a nemusím rozpúšťať tabletu v x-litroch vody, stačí mi presne odmeraný pomer vody a sava (vyčlenila som menší pohár, na ktorý som si prvýkrát presne odmerala množstvo vody a sava, aby som dosiahla požadovanú koncentráciu, urobila liehovou fixou rysky a mám vystarané - po prvú rysku napustím vodu, doplním savom po druhú rysku).

    ono savo asi moc ekologické nebude, čo sa týka výroby, ale čo sa týka samotného prostriedku (myslím savo originál, žiadne tie "ovoňané" a "vylepšené" prostriedky sa používa napríklad na dezinfekciu pitnej vody, že áno.

    a dezinfikuje reakciou, ktorej výsledkom nie je nič iné, než trochu kuchynskej soli na povrchu dezinfikovaného predmetu. takže pre mňa dokonalý spôsob dezinfekcie a s kľudom po tých 15 min. vypúšťam do ekologickej čističky.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TEKKANNE: hmm, ale ty dirky se zanesou, a jak se kalíšek v tobě hýbe, tak imo může nabrat vzduch a vytéct.
    každopádně šířku bys měla cítit sama, to je taková intuice, jestli o sobě víš, že jsi širší, tak není důvod mít ten menší. já nakonec vzala melunu, která má takovou střední velikost, protože mi malý ladyup protýkal (a to mi bylo ještě 19), a od tý doby super.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    heledte ja jsem se pak dodatecne zamejslela nad tema dirkama a teda podle mejch chabejch vzpominek na fyziku bych rekla, ze ty dirky jsou tam kvuli vytvareni podtlaku pri zavadeni a odstranovani podtlaku pri vyndavani...a pokud ho zavadim cistej, tak jsem zas tam kde jsem byla = netusim, co delam spatne

    ad VYMENA LADYCUP: volala jsem panovi a potvrdil mi moznost vymeny, do nejaky smysluplny doby (..."no kdyz je to do dvou let..") - poslat v puvodnim baleni s pruvodnim dopisem a postovnym na zaslani novyho kalisku...(nemaj zadnej obchod, tze to resi ciste pres postu, ta adresa, co je na webu, je jen sidlo firmy)

    kdyz jsem mu vysvetlila svy duvody a pochybnosti, udelal mi jeste vetsi - prej pokud jsem jeste nerodila, doporucuje mi nechvatat a zkouset vychytat to uzivani, ze mi ho klidne vymenej i za pul roku (ten doslej kalisek znehodnocujou)...prej pokud jsem jeste nemela vaginalni porod, tak by mi ten malej mel fungovat, i kdyz mi je vic nez 25 a s vetsim bych naopak mohla mit problem, ze by se nemohl poradne rozvinout a tim padem by taky protejkal...

    taxe holt este obrnim trpelivosti a slipovkama a uvidim...treba to zahadne prejde jak pul z vas:)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    XAJA: fakt důkladný způsob čištění :) to mýdlo a savo mě osobně ale trochu děsí, nejspíš zbytečně, ale děsí :))
    XAJA
    XAJA --- ---
    TEKKANNE: ona každá značka má svoje, ale len aby som uviedla na pravú mieru to čistenie mooncupu - tie vystupujúce písmená zase nevyžadujú žiadne extra čistenie - je to stále silikón, takže na nich nič extra silne neuľpieva (nemám síce možnosť porovnať s inými značkami, ale proste nič nejako zvlášť nedrhnem, alebo tak).

    počas používania čistím len v tej sprche s použitím trochy mydla, akurát trochu pod prúdom vody "prehnem" tú časť s dierkami, aby sa dôkladnejšie vyčistili. no a po skončení vyčistím klasicky mydlom a vodou (na okraj s dierkami používam obojstranne najmäkšiu kefku curaprox, ktorú mám na toto vyhradenú:D a naložím na cca 7 min do roztoku sava (na začiatku som vyvárala, ale nebaví ma to)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    to bych pak mohla poslat svuj 4 roky pouzivanej, ze chci vymenit za vetsi :DD
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    TEKKANNE: a mysli se, ze ho posles fakt pouzity? no esli jo, pak je to super! dej vedet..
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    GUDRUN: v pohodě, jak to popisuješ ty, zní rozuměji ;-)
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    PABLINKA: to me taky napadlo...takze jsem se osprchovala pred a jeste po zasunuti...takze tim to v mem priupade urcite nebude...

    damy, dekuji za cenne rady...kalisek jsem kupovala ve kvapu, kdyz jsem to necekane dostala, a i kdyz jsem do tohohle auditka parkrat zabrousila, nemela jsem nic blize nastudovano, od kamaradky jsem vedela, ze ladycup a yuki jsou ceska vyroba a ze mooncup my nevyhodu vystupujiciho pisma a tedy potrebu dukladnejsiho cisteni...v krame jsem se zeptala prodavacky, kterou z tehle dvou znacek by mi doporucila a bylo mi receno, ze yuki je z jineho materialu a nektere popisuji horsi prilnavost...takze jsem vzala ladycup a podle napisu na krabicce usoudila, ze kdyz jsem nerodila, beru S-ko...cely nakup netrval dele nez minutu, spechala jsem...

    ted teprve jsem mela cas si to tady vice procist, projit si tabulku s rozmerama (ladycup S má prumer 4,0cm, kdezto mooncup S 4,4 cm) a hlavne podivat se na stranky vyrobce...
    tady: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/jakouvelikost.aspx pisou ze:

    "S(mall) – vhodný pro ženy, které nerodily nebo ženy do 25 let
    L(arge) – vhodný pro ženy, které rodily nebo ženy nad 25 let"

    ALE HLAVNE: "V případě chybně zvolené velikosti Vám zakoupený LadyCup® vyměníme za druhou velikost. Zašlete nám prosím LadyCup® zpět v původním balení na adresu uvedenou v sekci „kontaktní informace“"

    esli jsem objevila ameriku, taxe omlouvam za elaborat, ale snad to bude budoucim kaliskovejm uzivatelkam k uzitku...ja ho zkusim vymenit a dam vedet, jak jsem poridila...vzhledem k tomu, ze nemladnu a i pochybuju o tom, ze by se rostoucim vekem zvysovala elasticita mych tkani a pevnost svalstva, vidim to jako jediny rozumny vychodisko (a super sluzbu od vyrobce...pokud to teda fakt funguje...)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    podle mě by se měla založit nová věda kalíškologie, při všech těch charakteristikách, velmi obsáhlé klasifikaci, složitých metodách a obtížnosti jejich aplikace, by to podle mě stálo za řeč :D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PABLINKA: spis vyndavanim kalisku se rozmazne a vytahne to, co do nej neni poradne jeste stekly ve chvili, kdy ho vyndavas, nez ze by z tebe neco tak rychle vyteklo. Mela jsem ten samej problem. Ocistit se normalne toaletakem staci. Tohle fakt muze vyvolavat mylny dojem protekani. Dobry postreh ale. Omlouvam se za detaily.
    XAJA
    XAJA --- ---
    PABLINKA: podobne. mením ráno a večer v sprche, vrátane vyčistenia kalíšku. úplne mi to stačí, aj v najsilnejších dňoch. a tiež už nič iné nepoužívam. mooncup - ten väčší.
    PABLINKA
    PABLINKA --- ---
    TEKKANNE: já si prvních pár cyklů taky myslela, že mi protéká, že ho špatně "instaluju", na intimce jsem vždycky měla trochu krve, nebo takové to špinění. Pak jsem zjistila, že stopy od krve nejsou, když se těsně před vložením kalíšku sprchuju. Když jinak vyndám kalíšek, tak než ho vymyju a než si ho dám zpět, tak mezitím trocha krve steče po těch poševních stěnách dolů, sice vložím kalíšek správně, ale ta steklá krev zůstane a stéká dál, až dolů na intimku. Tím si to teda vysvětluju. Zavedla jsem tedy to, že se ráno před nově vyměněným kalíškem vysprchuju (vyndám kalich, sprcha, zandám kalich), to stejné večer. Pokud je potřeba vyměnit kalíšek přes den, tak jen vyměním, plus ještě kolem poševního vchodu to prostředí lehce vytřu toaleťákem. Teď už používám kalíšek i bez intimek. Mám teda Ladycup L, ale je mi 30 a rodila jsem.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    TEKKANNE: ja som nevychytala a pomohlo až zakúpenie väčšieho kalíšku.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    BODY_SUIT: je to ladycup S (je mi 28 a deti nemam) a kapacitou to bylo jen jednou - to byl fakt plnej....jinak vzdycky do pulky ci min...
    pootocit, to me nenapadlo...mne ale prijde, ze je ten material tak tuhej, ze se snad nemuze stat, ze by se nerozvinul...
    PROMETHEA: no vzdycky, kdyz ho vyndavam, tak jsou zaneseny i ty dirky, ale nejak mi neni jasny, jakej by to melo mit vliv....? nebo mi spis ani neni jasny, jak by mohl bejt porad se vsema dirkama nezanesenyma, tomu praminku neporucis, ze se ma trefit mezi dirky...:)
    kalisek oplachnu a zandavam ho uplne cistej (ty dirky nikdy nebyly zaneseny tak, ze bych je nevymyla proudem vody...)

    no tak asi se brnim trpelivosti a budu testovat nadale...dost me mate, jak vas tady hrozne moc nejakym zahadnym zpusobem behem 3 cyklu vychyta problem a zadna z vas nevi jak...:) treba sem stejnej pripad...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam