TEKKANNE:
presne, ako píše brusinka. nemusia sa zaniesť zvnútra, ale zvonku. skús vynechať teoretickú fyziku a vyskúšať - mne to fakt zafungovalo, udržiavať ich čisté.
TYCZKA: mydlom a vodou odporúča čistiť priamo výrobca, savo ťa desí úplne zbytočne, nakoľko je to presne tá istá látka, ako v dezinfekčných tabletách, ktoré tiež výrobca odporúča, a ktoré sa používajú mimo iné aj na dezinfekciu kojeneckých vecí a pod. akurát sa lepšie dávkuje a nemusím rozpúšťať tabletu v x-litroch vody, stačí mi presne odmeraný pomer vody a sava (vyčlenila som menší pohár, na ktorý som si prvýkrát presne odmerala množstvo vody a sava, aby som dosiahla požadovanú koncentráciu, urobila liehovou fixou rysky a mám vystarané - po prvú rysku napustím vodu, doplním savom po druhú rysku).
ono savo asi moc ekologické nebude, čo sa týka výroby, ale čo sa týka samotného prostriedku (myslím savo originál, žiadne tie "ovoňané" a "vylepšené" prostriedky sa používa napríklad na dezinfekciu pitnej vody, že áno.
a dezinfikuje reakciou, ktorej výsledkom nie je nič iné, než trochu kuchynskej soli na povrchu dezinfikovaného predmetu. takže pre mňa dokonalý spôsob dezinfekcie a s kľudom po tých 15 min. vypúšťam do ekologickej čističky.