• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    SPUNT: chapu strach, ale Xkrat lepsi, nez tampony!

    Ja sem neuvazene vyjela bez kalisku (mela sem to dostat po navratu) a juch! Prvni noc nad mestem a...:-( Nastesti jsme sli kolem turbazy, kde v sortimentu meli i tampony. Jak jsem si rikala, ze s kalichem by to bylo Xkrat lepsi! Hygiena je potreba +- stejna, mozna o deci vody a jeden kapesnicek pre intimnu hygienu narocnejsi, ale vydrzi dyl a nemusim resit, kam to v lese zahrabu:-))
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    Ahoj, tak po cca roce používání kalíšku poprvé vyzkoušen na čundru - trochu jsem se toho bála, přece jen v lese ta hygiena není taková - ale prošel na 110%.
    Jsem moc ráda, že jsem ho objevila!!!
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Nepotkal jste někdo webovku pro bulharsko, srbsko nebo podobný stát?
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    GABBIANO: mám dobrou zkušenost s větším yuki - jsem na tom stejně jako ty a tohle je opravdu dostačující "kýbl" :-)))
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    GABBIANO: ahoj, já mám fleurcup, mooncup i melunu, tak jestli chceš poradit, tak klidně pošta. je pravda že ale všechny ty menší - snad to ale nebude takový rozdíl.
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Ještě mám jeden dotaz - našla jsem na webu výhodnou nabídku na Fleurcup - máte s ním někdo zkušenosti?
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Ahoj, chci si pořídit kalíšek i přes svůj pokročilý věk a blížící se menopauzu. Myslím si, že i kdyby to bylo jen na rok, investice se mi vyplatí. Ale hrozně tápu v tom, jakou značku si mám pořídit. Jasné je mi jen to, že větší velikost - vzhledem k věku i k tomu, že mívám v prvních dnech menstruaci hodně silnou. Používám tampóny v kombinaci s vložkami, protože i největší tampón mi někdy během dvou hodin proteče. Momentálně jsem na dovolené u moře, dostala jsem o týden dřív menstruaci (poslední dva roky si se mnou dělá úplně co chce) a řekla jsem si, že to je prostě naposled. Věřím tomu, že s kalíškem by byl pobyt u moře příjemnější - nechci si odepírat koupání, ale manipulace s tampónem nacucaným z obou stran není zrovna to pravé ořechové.
    Četla jsem si srovnání jednotlivých značek na různých stránkách a nejvíc mě přesvědčil Lunette, taky je ale nejdražší. Máte někdo zkušenost s více značkami? (na TABULKU na nástěnce jsem se taky mrkla, ale ráda bych to trochu víc probrala)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    tak Austrálie má další značku - juju cup. http://www.juju.com.au/
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    lidicky tak to Německo nakonec klaplo - on se totiž kalíšek dá vyvařit i v rychlovarné konvici na čaj. ale pak jsem si v Itálii koupila paklík Milton tablet a mám tedy pořešený i trip do Ulanbátaru:)
    MARESMON
    MARESMON --- ---
    už skoro 400 lidí zakoupilo, ještě den a 13 hodin :)
    DejSiTo.cz | Menstruační kalíšek
    http://www.dejsito.cz/sleva/menstruacni-kalisek/
    FANAE
    FANAE --- ---
    Nechcete někdo zkusit udělat osvětu tady? http://www.lapiduch.cz/klub.php?klub=povidani_o_sexu? :) (nevím jestli jde bez přihlášení, snad jo) - slečny se tam dohadují, jak se chodí koupat s tampónama aby něco nechytli atd. Je to tam často probírané téma, ale o kalíšku snad ještě nic nepadlo a já na to popravdě nemám naprosto nervy :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    2ADELL3: 318 zákazníků již zakoupilo !!! Paráda, jen tak dál! :-)
    2ADELL3
    2ADELL3 --- ---
    DejSiTo.cz | Menstruační kalíšek
    http://www.dejsito.cz/sleva/menstruacni-kalisek/

    uuh uz jen 47 minut!!!
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Ještě mě napadlo - řešít teď úplně stejný problém jako GALTHEA: (vždycky jsem vyvářela a trochu se bojím nevyvařit), a docela špatně se to filtruje. Co dát nějaké FAQ na nástěnku? :o) Základní info už tam je, a některé dotazy se tímhle auditkem táhnou jak červená nit pořád dokola. Myslím, že by to mohlo být užitečné:o)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    LILY: aha, díky
    LILY
    LILY --- ---
    BRUSINKA: doufám, že nekecám, ale mám pocit, že když jsem si kdysi kalíšek objednávala v práci přes našeho distributora, tak tam byly právě na výběr tyhle dva a LUX znamenalo, že k tomu přibalili trochu lubrikantu a dvě milton tablety.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    jé, tady zmizel ten předchozí dotaz na rozdíl mezi ladycupem a ladycupem lux, to je škoda, mě by to zajímalo, nikdy jsem o tom druhém neslyšela. víte někdo, o co jde?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Já vás zas musím povzbudit, protože jsem za poslední dva měsíce potkala asi pět mužů ve věku 20-30let, kteří kalisek zažili u bývalé partnerky a teď ho vychvaluji novým, hovořili o super možnostech absence odpadkového
    Koše na wc a méně.bolestivem.průběhu cyklu.
    LILY
    LILY --- ---
    Já právě tomu argumentu ohledně manipulace s krví úplně nerozumím, protože vložky i tampony jsou po použití taky zakrvácené a navíc krví rozkládající se.
    Taky lidi říkají, že nevěří, že to nebude protýkat, dyť je to umělohmotný, a že slyšeli, že je to jen pro ženský, co sportujou...a vůbec že je to celý nějaký divný... :))
    A nejnevyvratitelnější argument - kdyby byl kalíšek tak úžasný, tak už by ho dávno měli všichni. :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    CORIOLANUS: hele já kamarádky chápu, zhruba dva roky jsem o kalíšku věděla aniž bych si ho přesně z těchto důvodů chtěla pořídit. Až ekologické důvody (plánovala jsem používat pro dítě látkové pleny, a těžce jsem pohořela) mě dovedly k tomu kalíšek zkusit. A teď bych si nejradši nakopala, že jsem si tak dlouho odpírala tolik pohodlí a komfortu! :)

    Ale opravdu až zkušeností člověk zjistí, že vložky a tampony jsou mnohonásobně nechutnější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam