• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    MAKU
    MAKU --- ---
    NENUPHAR: zaznamenala jsem totéž, ale já HA nepoužívám...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    GIDDY: no já zatím nevypátrala proč to někdy proteče a jindy ne, nicméně jsem už vysledovala že během některých cyklů mám tu sliznici v pochvě jaksi měkčí a "prokrvenější" a jindy tužší a více suchou, pevnější... Právě mám pocit že v prvním případě to asi protéká víc, asi to nějak souvisí s hormonální hladinou.
    Napadá mě zda to nějak nesouvisí i s užíváním HA, zkusíme anketu...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    QUANTI: me zas prijde yuuki uplna mekkota oproti moonu, co mam jako druhy :)) me se zas lip manipuluje s tim tuhsim, ale fakt premyslim, jak to, ze tolika holkam, to nekdy protece jindy ne?? me se to nestava..jen mi treba trvalo naucit se s yuukim, dyz je mekci, ale uz umim s obema..zahada holky
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    no, mě teď zase čeká po sto letech první menstruace bez kalíšku, neb jsem onemocněla a stonám u rodičů a kalíšek se válí 200 kilometrů daleko u mě doma.. tak jsem zvědavá jak to půjde, ale už jen ta představa se mi nelíbí:)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    GABBIANO: vítej do klubu ... já mám po půlroce používání s Yuuki jedinej problém, a to je, abych ho nezapomínala vyndavat, protože úplně zapomínám, že menstruuju :)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Tak mám za sebou premiéru s novým Yuuki, pro který jsem se nakonec rozhodla, teda za sebou není to správný slovo, spíš v sobě ;-). Ještě mě čeká prubířský kámen zítra, kdy očekávám nejsilnější den a navíc ho trávím v letadlech a na letištích, tak jsem zvědavá. Ale z prvního dne mám zatím dojmy skvělé, euforické a revoluční.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    QUANTI: mně yuuki neprotékal rok, pak najednou z ničeho nic uplně přestal fungovat a musela jsem jeden cyklus zase použít tampony, když jsem to zkusila za měsíc, tak to bylo ok...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    mně kalíšek neprotejká (ťukťuk), ale mám yuuki a připadá mi dost tuhej, většinou jsem to střídala s vložkami/tampóny aspoň na noc nebo na část dne, ale teď jsem byla nucená být celou dobu jen s kalíškem a připadala jsem si docela otlačená...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LILY: nebyla to náhoda, já jsem udělala přesně to stejný, pořídila si po ladycupu mooncup a ejhle, první 2 cykly nic neproteklo a pak zase ano...když jsem se po čase opět vrátila k laycupu zas mi první 2 cykly nic neproteklo a teď už "vesele" protýká...
    LILY
    LILY --- ---
    NENUPHAR, SIKY: já jsem kvůli tomu k ladycupu pořídila mooncup, který má trochu odlišné vlastnosti a s oběma je to stejné. :( Jediné, k čemu jsem dospěla, je to, že první cyklus s novým kalíškem, případně poté, co po pár měsících kalichy prostřídám, nic neprotýká. Ale zatím jsem střídání prováděla jen párkrát, tak je možné že to byla náhoda. :)
    SIKY
    SIKY --- ---
    NENUPHAR: Taky chci tvrdší, někdo tu psal, že Fleur je. A jinak jsem na tom velmi podobně. Navíc se mi na LC hodně zanáší ty otvůrky a pak to nefunguje, jak má. Fleur je má trošku jinak udělaný...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    SIKY: já chci jít zas do něčeho pevnějšího, mám ladycup tak chci zkusit MeLuna. Příjde mi totiž že ikdyž kalíšek zavedu správně tak že se mi tam potom nějak zdeformuje či co :) také mám údajně nějaký ten zadní sklon dělohy tak netuším zda by to mohlo být i tím či ne.
    SIKY
    SIKY --- ---
    NENUPHAR:
    LILY:
    ORIKA:
    Tak to se taky přidám. Ale mám malej LadyCup, tak asi tím. Chci jít do většího Fleuru.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    NENUPHAR: LILY: nápodobně, u mě taky to stejný
    LILY
    LILY --- ---
    NENUPHAR: viz poslední věta - mám to úplně stejně. A taky by mě zajímalo, čím to..
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    Malej bych si rozhodně nekupovala, už jen kvůli objemu... já jsem si koupila obě velikosti (v akci) protože jsem váhala, ale když to přišlo domů tak mi došlo že kupovat si menší velikost ve svém věku 27 let jen proto, že jsem nerodila a abych náhodou neměla pocit že "ji mám velkou" by byla docela kravina.
    Malá velikost je imho spíš pro mladší holky, nebo pro holky které mají hodně slabou menstruaci - ale každý to má jinak.
    U mě je spíš zvláštní to, že některej cyklus mi kalíšek drží v pohodě celou menstruaci a neprotéká a jindy proteče snad při každém zavedení takže radši použiju tampony. Zatím jsem nezjistila čím to je, co do intenzity krvácení to bývá u mě pokaždý podobný.
    LILY
    LILY --- ---
    FANTAIL: mně přijde, že co se vyndávání/zandávání týče, se hůř manipuluje právě s tužším kalíškem.
    IKA
    IKA --- ---
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    FANTAIL: hele co se toho vyndávání a zandávání týče tak jsem nezpozorovala rozdíl oproti mooncupu a musím říct, že u mě ladycup lepší protože manipulace s mooncupem občas pobolívala, jinak co se velikosti týče tak spíš jdi fakt do většího, ono změny v tomhle ohledu úplně nezpozoruješ (navíc pokud zvolíš ladycup tak právě tím, že je o něco měkčí je i přizpůsobivější, takže by vadit neměl)
    FANTAIL
    FANTAIL --- ---
    Jsem ted z tech kalisku zmatena, chtela bych napsat abyste mi poradily jaky koupit, ale kazda mate rada nejaky jiny... me se libi ten Ladycup, a ano duvodem je to ze jsou barevny, ale pak jsem procitala diskuse, a pisou ze je měkkčí, tak mám strach abych jako začátečník, nestrávila nervní hodinu v koupelně tí že mi nejde vyndat.
    A pak mě zaráží ta velikost, jsem tedy po porodu, ale nezdá se mi, že bych spodek měla nějak "větší".. dá se to nějak vydedukovat s tou velikostí?
    Díky za odpověd na me blb dotazy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam