• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    QUANTI: A nejde ho ráno a večer vyndavat a zase vracet zpátky ve vaně/sprše? Nevím, jak moc silně krvácíš, ale mně to v podstatě stačí (z vyndavání ve škole nebo v restauraci na záchodě taky nadšená nejsem a ta konzistence pohodlné vylití taky moc neumožňuje). I když je pravda, že jsem většinu dnů doma i třeba přes poledne, takže není problém do té sprchy zaběhnout i víckrát než dvakrát denně..
    (Dělala jsem to tak často i s tampony.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SINSEMILLA: no, upřímně, já z tampónů jako fenoménu taky nadšená nejsem, nedělají mi vůbec dobře, způsobujou mi bolesti hlavy a pokud někdy slyšela o syndromu toxického šoku... ale moje máma mě zas celou pubertu přesvědčovala, že nemá cenu holit si nohy, když jsem blondýnka :D generační rozdíly existujou.

    ale musím říct, asi po půl roce používání, hodně jsem si slibovala od kališku, že to bude přesně to co potřebuju, ale není. Respektive nevysušuje a nebolí mě z něj hlava tak jako z tampónů a je určitě pohodlnější a hygieničtější než vložky, ale má (pro mě) i hromadu nevýhod, z kterých za nejzásadnější považuju, že mě bolí jeho vyndavání a často mi dělá problém ho vůbec vyndat, hlavně ráno, protože prostě nedosáhnu na okraj, abych ho uvolnila... nemám problém myslím ani se svým tělem, ani se svou krví, ale přiznám se, že mi prostě není příjemné se třeba dvě minuty s prominutím hrabat v sobě a nahmatávat kalíšek... mívám taky menstruaci hodně hlenovité konzistence a to je pak boj ho vyndat a vypláchnout bez zašpinění oblečení... vzhledem ke svojí nešikovnosti už jsem s ním při vyndavání párkrát o něco škobrtla a vylila... prostě spousta věcí, které jsou pro mě nepříjemné. (Mám Yuuki, zkoušela jsem dvě velikosti, takže špatnou volbou velikosti to podle mě není... nevím.)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    moje máma taky rigidně trvá na vložkách a z mých tamponu nikdy nadšená nebyla, respektive - já je začala používat až v době, kdy jsme spolu v jedné domácnosti trávily minimum času a já si mohla tohle dělat po svým :)
    Ale pokud vím, s kalíškem problém nemá.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    GRETKA: zřejmě, ale stejně nechápu, jak někdo může lpět na takový hrůze, jako jsou vložky..
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SINSEMILLA: generacni rozdily.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Ja bych zkusila citron nebo ocet...

    A uz se docela tesim, az ms zase dostanu (uz osm mesicu kojim a porad nic; respektive po sestinedeli jsem zacala brat HA a tak nejak se ne o dostavilo, ale nevim, jestli to nebyl zbytek ocistku; antikoncepci jsem uz vysadila a vracet se k zadne nehodlam).. s koupi jsem vubec nevahala, nadchlo me to hned.. treba moje mama pouziva jen vlozky a kdyz mi bylo cca 16 a chtela jsem, aby koupila tampony, tak me hrozne servala, ale pak se ptala na gynde a tampony koupila.. dost me to tenkrat zaskocilo, protoze jinak je dost normalni
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    co třeba zkusit to namočit na pár minut do 3% peroxidu ?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    me s nim teda milton nic neudela, a to ho pouzivam kazdej mesic....uz sem se s tim smirila, to nejtmavsi se me teda da oskrabat nehtem...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ZORBOVA, LILY: jo, ale když smrdí, tak se mi ho do toho čistýho pytlíčku zrovna moc dávat nechce. Takže ho volně položím někam na poličku, kde nepřekáží.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    HANNYS:
    BRUSINKA: zrovna tady [ GALTHEA @ MOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující *** ] - to je teda problém zápachu, ale mám pocit, že recepty na zažloutnutí byly dost podobný
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    HANNYS: to tu řešíme asi tak jednou do měsíce, projeď si diskuzi trochu zpátky, zrovna minulý týden (myslím) tu někdo radil.
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    Dámy, už jste se některá potýkala s tím, jak odstranit "zašpinění" kalíšku dlouholetým užíváním? Po 3 letech používání je můj kalíšek takový zahnědlý. Čím to odstranit?
    LINY
    LINY --- ---
    QUANTI: škoda,že tam nemohu napsat.Jenom by mě zajímalo,proč se rovnou nenechá předělat na chlapa,když se štítí vlastní MS.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MOUNTBATTEN: jedlá debata! koukám jenom na ty nad tebou a oba jsou "něco"...

    Radka Pivoňková20:07
    ještěže beru antikoncepci a toto už pár let řešit nemusím fuj:D

    (takže jede nonstop? hm, jsem na ni zvědavá, až bude za pár let vysazovat a srovnávat cyklus...)

    Roman Molata19:50
    a pak že chlapi jsou čunata,kdo použiva tohle musi byd supr čuně

    (...no comment)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LINY: TOiky jsou pro me stres nejvetsi - este jak se tam clovek dusi, a ta predstava, ze by mi tam kalisek spad ...bleeee
    (to jsem mela s sebou pro jistotu tampony, kdyby tam zahucel :)
    UHLIK
    UHLIK --- ---
    FANAE
    FANAE --- ---
    MOUNTBATTEN: Nikdy nepochopim, jak někdo kdo se paří v té své krvi ve vložce může o kalíšku říct že je nehygienickej.....
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    Jednoznačné plus - mám poslední tři dny takovou střevní chřipku, že jsem co 20 minut na záchodě a do toho menzes....dovedete si tohle představit s tamponem nebo vložkou??
    Díky za kalíšek!!
    LINY
    LINY --- ---
    Co takové hospodské toalety,ale já hned druhý cyklus musela měnit na TOIkách.Moc mi to ještě nešlo,takže jsem tam trávila třeba 15min.A po půl hodině znova,neb mi začal protýkat.Ale i tak mě to neodradilo.A už několik let v pohodě,neměnila bych.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    NIGHTFURY: ja jsem o nem nepremyslela, koupila, nesedl mi, vyhodila. Pak jsem zacla premyslet, rozmyslet....trvalo mi to asi dva roky, pred asi rokemapul sem ho (zas) poridila a od ty doby nechci jinak:-)
    Ten strach "kde to vymeju" chapu, ale presne jak rikas s tou krvi u tamponu!!
    Jsem tu psala, jak jsem ted trpela s tampony v ukrajinskych horach - fakt mi prislo,ze s kalichem by bylo min obstrukci.

    Zkusenosti s vymenou jinde mam - i na vode (s sebou do kabinky hygienicky ubrousky, samozrejme ruce poradne umyty, pripadne antibakterialnim gelem, kalisek vylit, vytrit i ubrouskama a opet zavest a vse v pohode).
    A v hospode, kdyz uz, tak to bylo na necekany parbe k ranu a to sem se fakt nezinyrovala ho, vytrenej, si prenest k umyvadlu, vymejt a vratit se do kabinky:-)) (a v praci vim,ze na ty zachody, kam chodim, moc lidi nechodi, takze prekryv nutnosti vymeny a nekoho potkat je minimalni)

    Navic skutecne vymena vetsinou staci rano a vecer, tedy, kdyz je clovek doma!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam