SINSEMILLA: no, upřímně, já z tampónů jako fenoménu taky nadšená nejsem, nedělají mi vůbec dobře, způsobujou mi bolesti hlavy a pokud někdy slyšela o syndromu toxického šoku... ale moje máma mě zas celou pubertu přesvědčovala, že nemá cenu holit si nohy, když jsem blondýnka :D generační rozdíly existujou.
ale musím říct, asi po půl roce používání, hodně jsem si slibovala od kališku, že to bude přesně to co potřebuju, ale není. Respektive nevysušuje a nebolí mě z něj hlava tak jako z tampónů a je určitě pohodlnější a hygieničtější než vložky, ale má (pro mě) i hromadu nevýhod, z kterých za nejzásadnější považuju, že mě bolí jeho vyndavání a často mi dělá problém ho vůbec vyndat, hlavně ráno, protože prostě nedosáhnu na okraj, abych ho uvolnila... nemám problém myslím ani se svým tělem, ani se svou krví, ale přiznám se, že mi prostě není příjemné se třeba dvě minuty s prominutím hrabat v sobě a nahmatávat kalíšek... mívám taky menstruaci hodně hlenovité konzistence a to je pak boj ho vyndat a vypláchnout bez zašpinění oblečení... vzhledem ke svojí nešikovnosti už jsem s ním při vyndavání párkrát o něco škobrtla a vylila... prostě spousta věcí, které jsou pro mě nepříjemné. (Mám Yuuki, zkoušela jsem dvě velikosti, takže špatnou volbou velikosti to podle mě není... nevím.)