• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    CMLKA: a kupujes po netu nebo se da normalne bezne sehnat v kamennejch obchodech??
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ELANORKA: ja prubnu ten zeleny lunette za tyden...taky se mi nechtelo menit znacku...navic prijemne klesla cena na 670,- za ten barevnej
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ELANORKA: kup si barevnej!
    ja uz mam taky kalisek pres ctvrtej rok, a snad ho spalim schvalne, abych si mohla koupit treba ruzovej :)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    LANTHAL: Jo, ten větší. Taky mě nikdy nenapadlo, že se to tak liší, nikdy jsem to s nikým neprobírala, až teď.

    NENUPHAR: Nezabije. Já už takhle funguju cca 35 let (s těhotenskejma přestávkama) a dobrý.
    ELANORKA
    ELANORKA --- ---
    Já si dneska spálila kalíšek na uhel :-(. Dost mě to žere, nicméně tedy koukám po novém. Měla jsem ho už cca 4 roky a za tu dobu je tu dost novinek. Abych zkoušela různé, který mi nejlíp sedne, na to tedy nějak nemám. Takže uvažuju o stejném. Měla jsem menši Lunette.
    Čekala bych, že se za ty roky nijak nezměnil, ale přeci jen mi to trošku hlodá. Nemá někdo zkušenost s Lunette po několika letech, že je stále stejný?
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    tak jsem pprávě díky tomuto klubu zkoukla Měsíc v nás a děkuji za link, je opravdu povedený :-)
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    KAROLKA: tak to máš zkrátka štěstí, já to mám jak kterej měsíc, ale minimálně jeden den krvácim fakt dost a celkově bych řekla že mám silnější menstruaci než je běžný.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    NENUPHAR: Už skoro rok nezobu :)
    FANAE
    FANAE --- ---
    Mě většinou stačí měnit 2x za den i ze začátku, ale občas ten první den až dva trochu zlobí a protéká, asi chyba v rukou při zavádění.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    QUANTI: jojo, toxický šok tam taky zazněl (máma je navíc doktorka).. mě taky teprve seznamování s kalíškem v podstatě čeká (při té jedné menstruaci/očistcích po šestinedělí, když jsem začala brát HA), mě vyndavání bolelo, ale přikládala jsem to spíš tomu nedávnému porodu. navíc jsem se pak přes nyx dostala k nějakým videím, jak ho vyndavat a zjistila jsem, že jsem to dělala blbě - kalíšek je relativně širokej, tak to chce vyndavat stranou a ne napřímo jako tampón... no uvidíme, jak to půjde v praxi..
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    KAROLKA: a tabletky proti početí zobeš?
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    hm, to je teda zajímavý, jsem nevěděla, že jsou takový rozdíly, já naplním čtvrt kalíšku za půl dne...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    já během prvních dvou dnů mám ten kalíšek plný tak za dvě hodiny, což je nějakých 15 - 20 ml... není to tak každou ms ale dost často ano, kolikrát si říkám kdy už mě ta ztráta krve konečně zabije :) ale zatím přežívám.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    GABBIANO: tak to máš oproti mě menstruaci fakt silnou, já bych ten kalíšek nenaplnila si ani za dva dny, zajímavé :) ... máš ten větší Yuuki?
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Tak já mám už skoro za sebou druhý zkušební cyklus a musím říct, že s o něco lepšími výsledky než poprvé, ale perfektní to pořád není. Jo, pokud se vyměňování děje ve sprše, v pohodě, ale jelikož jsou dny, kdy musím vyměňovat skoro každé dvě hodiny, pak to jaksi nejde. Kromě toho mě to zastihlo zase na cestách - letiště Bergamo pro mě bude už navždy synonymem běsného vyměňování kalíšku - a fakt nejsem letuška ;-). Tentokrát mi protekl jen jednou a to když se mi naprosto záhadně za hodinu a půl naplnil v letadle (ačkoli jsem měla dojem, že už mi menstruace slábne). Prostě ty dva nejsilnější dny si to bez vložky nelajsnu. I když mi neproteče, při tom vyměňování (když to není v té sprše) mi tam někde někdy troška zůstane a bez vložky by to prostě nešlo. Ovšem zbývající tři dny jsou největší pohoda a i spotřeba cca 4-5 vložek za cyklus je úžasná (v porovnání s jedním balíčkem + skoro 2 balíčky tampónů).
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    QUANTI: za malo. A jestli te sprchovani hodne vysusuje, tak se zkus pri sprchovani namazat kokosovym olejem. Ja to obcas taky tak delam a pomaha mi to.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MANIFEE: jo, to zní asi schůdně, děkuju :)
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    QUANTI: ja se taky snazim vymenovat kalisek jen ve sprse. Jestli ti vadi se 2x denne sprchovat, tak tam muzes vlezt na sucho a pak si jen oplachnout to nejnutnejsi... :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ja dostala nejaky penize, tak sem si dnes musela proste koupit novej zelenej lunette a je proste krasnej!! :))
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    Já jsem dneska sterilizovala ladycup v práci v autoklávu na 121°C a v pohodě, možná kdyby měla nějaká ultračistotná z vás zájem to občas vysterilizovat, tak bych mohla pomoct. Myslím že by to mohlo pomoct odstranit i tu zatuchlost.
    Asi bych si kalíšky brala a vydávala na dejvické nebo posílala v obálce :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam